Каква пералня - 2 част

• 95 582
  • 778
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Благодаря! Да, вече го направих.

# 106
  • София

Беко - горение : от трън та на глог, дето са казали хората
А да сравняваш АЕГ и Горение е = магаре и космос.

Мда магарето в случай е AEG, защото като го отвориш и видиш циганията, примерно предния лагер SKF, а задния полски PPL и ти става смешно, как този "знаменит бранд" се цигани с качеството. В по-евтините модели и двата са PPL , иначе казано лагери дето не струват и половината на SKF и NSK.

В най-новите "Gorenje", дори в най-евтините слимки и двата са SKF и то скъпата версия 2rs или иначе казано с гумирани капачета, за да намалят шанса да попадне влага в тях.
Аз перални не разглабям. Аз съм потребител и си събирам и мнения от приятели и познати.  За мен една перланя трябва да може да изпира качествено, което както знаем не зависи само от препарата и избора на правилната програма, а зависи и от възможностите на самата перланя. Горение отдавна не са това, което бяха едно време. Бекото са си нисък до среден клас и няма как да се очакват чудеса. Имат и сполучливи модели, ама по ги бива в съдомияланите примерно. Лагерите на АЕГ-то не ги знам какви са и не ме интересува, за мен е важно, че съм чувала само добри отзиви за тях, от хора който ги ползват - не знам с какви лагери са техните модели, а и няма значение, щом работят добре.

# 107

Аз перални не разглабям. Аз съм потребител и си събирам и мнения от приятели и познати.  За мен една перланя трябва да може да изпира качествено, което както знаем не зависи само от препарата и избора на правилната програма, а зависи и от възможностите на самата перланя. Горение отдавна не са това, което бяха едно време. Бекото са си нисък до среден клас и няма как да се очакват чудеса. Имат и сполучливи модели, ама по ги бива в съдомияланите примерно. Лагерите на АЕГ-то не ги знам какви са и не ме интересува, за мен е важно, че съм чувала само добри отзиви за тях, от хора който ги ползват - не знам с какви лагери са техните модели, а и няма значение, щом работят добре.

Да, много хора се подвеждат по "немското качество" ,което в днешно време е по-скоро мит, от колкото факт. Обаче като се погледнат нещата по-детайлно в момента само "Miele" произвеждат перални, при които може да става дума за качество. Всички останали немски , Бош, Сименс ,АЕГ не се отличават силно от конкурентите си. И те започнаха да правят пералните с нерозглобяеми казани от полимер, с бетонни тежести, с пластмасови ремъчни шайби, с по-слаб корпус, и какво ли още не, с цел да се намалят производствените разходи. Като конструкция, като надеждност съвсем не се отличават от далеч по-евтините, и като цена, и като поддръжка конкуренти. Тогава какъв е смисълът да се дадат повече пари за по-скъпа немска машина? На каква основа идва това сравнение, че AEG е много по-добра от Gorenje? Хората които от дълги години ползват машини на даден производител може да са доволни, но AEG и Gorenje от преди 10 години, не са това, което са днес и това не важи само за тях.
Пак повтарям, в днешно време само "Miele" се стреми да прави качествено пералните. Те слагат неръждаеми казани, те слагат корпуси от дебела ламарина, слагат чугунени, а не бетонни тежести, разбира се има и други дребни детайли, в които в "Miele" реално може с просто око да се види, че се откроява с качество, да се види за какво реално плаща човек.
Всеки човек си има вкус, всеки човек си има свои разбирания и на никого не налагам мнението си, аз просто  споделям с хората факти, изцяло от техническа гледна точка, а не на основа, кой как си похвалил или оплюл пералнята. Хорското мнение често е леко казано абсурдно. Има хора дето пишат по форумите, че пералнята им е боклук, само защото ги е мързяло да си погледнат инструкциите и са пропуснали да свалят транспортировачните болтове. Има хора, дето заменят старата "Перла" с нова машина и като гледат, че програматора не се върти, пускат уреда за гаранционен ремонт. Плюят машината, че пълни казана с вода, след източването на тази с перилен препарат и веднага я изхвърля. Много хора считат това за дефект, а реално е с цел хубаво да се промие вътрешността, така че и да е предозиран перилния препарат, дрехите да бъдат изплакнати качествено. Друго което ги смущава, е че оставащото време за пране понякога се качва и не е точно. Те не осъзнават, че това е приблизително време формиращо се от много фактори, независещи от самия уред. Доста често си плюят пералните (модерните), че пропускали центрофугата. Това не е минус или дефект, а изкуствен интелект, който не позволява, заради човешката глупост (претоварване) уредът да се саморазбива, или пък да тръгне по помещението, да скъса маркуча и да стане много по-голям проблем.
Много неща не разбират хората, и много често мнението им е, не просто грешно, а граничи с чиста глупост.

# 108
Изцяло повлияна от мненията във форума и тези на ВМ21, вчера посетихме Карлово, от където си взехме едно Миеле. Не е това, което бях харесала преди това, малко по- стар модел е, но много запазена и напълно отговаряща на моите нужди. Вече направи няколко цикъла, доволна съм. За да я вкараме в пералното се наложи да демонтираме вратата заедно с касата, та по тая причина се надявам да я ползвам минимум 10 години. Grinning

Последна редакция: ср, 04 апр 2018, 12:25 от Сийка*

# 109
Някой има ли мнение за пералните Bauknecht, но за актуалните модели, които се предлагат на пазара? Имала съм такава в чужбина преди години и беше много добра.

# 110
Някой има ли мнение за пералните Bauknecht, но за актуалните модели, които се предлагат на пазара? Имала съм такава в чужбина преди години и беше много добра.

Немски "Whirlpool" . . .

# 111
Благодаря! Това добре ли е или зле? Не съм ползвала Whirlpool  никога и нямам представа за тези уреди.

# 112
Благодаря! Това добре ли е или зле? Не съм ползвала Whirlpool  никога и нямам представа за тези уреди.

Нищо особено от към качество. Иначе дизайна им е готин, но са сравнително скъпи за ремонт.

# 113
Моля за съвет.
Коя от двете да вземем.
Клоня към електролукса.
Утре ще я взимаме
https://zora.bg/product/ews31064nu-1
https://zora.bg/product/fmg-723mb

# 114
Аз бих избрала това
https://zora.bg/product/ww70j3283kw

Вчера ходих в един магазин, гледах и на Беко неща, също ми се сториха добре направени, а бях доста скептична. Не знам за функционалността, де, но изглеждат здрави, "щракат" добре. На един Електролукс не можах добре да затворя вратата.

# 115
Моля за съвет.
Коя от двете да вземем.
Клоня към електролукса.
Утре ще я взимаме

Аристона, разбира се. Не виждам в Електролукса, какво толко ви привлича? По-нискооборотна е, по-малък капацитет има, по-кратка гаранция, по-шумна е, и поддръжката ѝ е по-скъпа. Колкото до надеждност са кажи-речи една и съща работа, но все пак Аристона има по-дълга гаранция.

# 116
Моля за съвет.
Коя от двете да вземем.
Клоня към електролукса.
Утре ще я взимаме

Аристона, разбира се. Не виждам в Електролукса, какво толко ви привлича? По-нискооборотна е, по-малък капацитет има, по-кратка гаранция, по-шумна е, и поддръжката ѝ е по-скъпа. Колкото до надеждност са кажи-речи една и съща работа, но все пак Аристона има по-дълга гаранция.
от магазина ни казаха,че електролукс е по доброто от двете.

# 117

Консултантите в "Зора" са 90% напълно технически неграмотни, работещи за малко над минималната заплата. Явно "Електролукс" им звучи по-престижно, но това на практика не е така. Електролукс от техническа гледна точка по нищо не се открояват с качество, но поддръжката им е значително по-скъпа.
Indesit/Ariston са най-разпространение уреди и примерно скъп компонент, като платка може да се намери за 50/70лв ,докато при Електролукс ще е поне 2-3 пъти по-висока цената. Не мисля, че си заслужава Електролукса, защото в този случай не се надплаща за качество, а за бренд само. От към качество са една и съща работа, но конкретно моделът на Аристон има значително по-големи възможности от електролукса. 

В крайна сметка изборът е ваш, каквото ви харесва, това взимайте.

# 118
  • София
Скрит текст:
Моля за съвет.
Коя от двете да вземем.
Клоня към електролукса.
Утре ще я взимаме

Принципно правилно са ви казали от магазина. Електролукса е по-качествено изпълнение. В случая обаче сравнявате 2 уреда с различни параметри от към максимални килограми, обороти и т.н. Замилсям се защо при промоцията електролукса е свален само с 40лв., а аристона със 100лв.??  На вас какви са ви изискаванията за пералня - обороти центрофуга, кг. и бюджет?

# 119
Този път не ми се дават много за пералня.
Дойде време да да разделя със старата ми самсунг,но не искам нова такава .
Искам да  е до 500 лева и да ми върши дълго време работа Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт