Каква пералня - 2 част

• 97 968
  • 778
  •   1
Отговори
# 120

Принципно правилно са ви казали от магазина. Електролукса е по-качествено изпълнение. В случая обаче сравнявате 2 уреда с различни параметри от към максимални килограми, обороти и т.н. Замилсям се защо при промоцията електролукса е свален само с 40лв., а аристона със 100лв.??  На вас какви са ви изискаванията за пералня - обороти центрофуга, кг. и бюджет?

Маркетингова политика на "Зора". И двете машини се намират на по-ниски цени в други магазини.

# 121
Благодаря за мненията.
Взехме си електролукс накрая .
Везните се наклониха към нея защото е слим и се оказа,че аристона няма да влезе в пералното помещение което е изключително малко Simple Smile)

# 122
Благодаря за мненията.
Взехме си електролукс накрая .
Везните се наклониха към нея защото е слим и се оказа,че аристона няма да влезе в пералното помещение което е изключително малко Simple Smile)
Честито! Но защо не каза, че търсиш слим, щях да ти препоръчам Gorenje. Simple Smile

# 123
Здравейте,
Предстои ни обновление та, и пералнята  ще е нова и позицията ѝ ще е нова.
Първото ми питане е  относно това, за плюсовете и минусите пералнята да се затваря в шкаф.
На мен лично ми е по-естетично да не виждам хладилника и пералнята, а те тихо и кротко да дремят зад вратичка, която е в синхрон с дригите мебели. Но пък в къщи имаме мнения, че не можело пералнята да се затваря в шкаф, защото нямало да се проветрява и щяло да мирише.
Има ли тук хора, които могат да се изкажат от собствен опит?

Честито! Но защо не каза, че търсиш слим, щях да ти препоръчам Gorenje. Simple Smile
basila,
би ли споделила по-точно, защо  харесваш  Горение слим повече от другите марки? И ние се нуждаем от по-къс модел за да влиза в шкафа, но не сме решили дали ще е с врата или без.....

Благодаря!
И хубав празник!

Последна редакция: сб, 07 апр 2018, 19:45 от Annabel-03

# 124
  • София
Скрит текст:
Здравейте,
Предстои ни обновление та, и пералнята  ще е нова и позицията ѝ ще е нова.
Първото ми питане е  относно това, за плюсовете и минусите пералнята да се затваря в шкаф.
На мен лично ми е по-естетично да не виждам хладилника и пералнята, а те тихо и кротко да дремят зад вратичка, която е в синхрон с дригите мебели. Но пък
в къщи имаме мнения, че не можело пералнята да се затваря в шкаф, защото нямало да се проветрява и щяло да мирише.
Скрит текст:
Има ли тук хора, които могат да се изкажат от собствен опит?

basila,
би ли споделила по-точно, защо  харесваш  Горение слим повече от другите марки? И ние се нуждаем от по-къс модел за да влиза в шкафа, но не сме решили дали ще е с врата или без.....

Благодаря!
И хубав празник!
[/spoiler]
Аз не съм привърженик на пералня и сушилня в шкаф, освен ако вратите им не са с проветрение. След ползване пералнята и сушилнята следва да стоят отворени - пералнята да съхне, сушилнята да изстине без да образува влага, по време на работа за сушилнята е задължително да не е затворена. Та ако ще ми зеят едни врати сумати и време по-добре да са ми открити уредите. Но това си е мое мнение.

# 125
  • оттам, откъдето започва България
Подкрепям Афродита. Същото мислех да напиша и аз.
И според мен една от предпоставките за миришеща пералня е точно липсата на проветряване след пране.
Моята си стои леко открехната, дори и да не съм прала.

# 126
И аз не съм привърженик на вграждането. В днешно време уредите имат хубав дизайн и по никакъв начин не мисля, че прецакват интериора. Веднъж като се изработят шкафовете, ако се наложи да смените уреда, то обезателно трябва да го избирате по размери, което е неудобство. "Слим" версиите също не са удобни за употреба в големи семейства. Ако семейството ви се увеличи, или даден човек има по-мърлява работа (често пране на работни дрехи) и се наложи да се вземе уред с по-голям капацитет, тогава монтажът му би бил проблем.

# 127
  • Ловеч
Ние сме с пералня за пълно вграждане от 9 години. Пускам я ежедневно и нямам проблем с вмирисване, защото когато приключа с прането я оставям да изсъхне и тогава я затварям.
За мен от естетична гледна точка е по-добре да е вградена. Съдомиялната ми е по същия начин и кухнята ми е изцяло в шкафове.
Единственият недостатък на този вид перални за мен е, че няма много модели за вграждане и цената им е по-висока в сравнение със свободно стоящите.
На вилата имаме пералня, която е слим и е сложена вратичка пред нея, но доста трудно се слага перилният препарат, защото чекмеджето излиза съвсем малко напред.
Ако ще вграждаш, те съветвам да се спреш на пълно вграждане, а не да слагаш само вратичка отпред.

# 128
basila,
би ли споделила по-точно, защо  харесваш  Горение слим повече от другите марки?
Защото са добре балансирани цена, качество, гаранция и евентуална поддръжка на марката.
Цитат
"Слим" версиите също не са удобни за употреба в големи семейства. Ако семейството ви се увеличи, или даден човек има по-мърлява работа (често пране на работни дрехи) и се наложи да се вземе уред с по-голям капацитет, тогава монтажът му би бил проблем.
Не, не са неудобни. Много са удобни даже, защото заемат по-малко място. Честотата на пускане на пералня и големината на семействата не винаги е константа. Разликите в слим-а е, че макс поемат 6 кг пране. Както и някои редови размери. Така че – до преценка е. Семейство с 3 члена спокойно може да ползва слим версия. Както и по-голямо, но честотата на изпиранията ще е по-голяма.

# 129
Здравейте,
От тези двете,коя бихте избрали :

https://techmart.bg/%D0%9F%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0%2 … 20Gorenje%20W7523

https://techmart.bg/%D0%9F%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0%2 … 0FMG-723MB%20EU.M

Благодаря предварително !

Миналата година благодарение на темата тук си взехме АЕГ ,под 700 лв,доволна съм много .

# 130
Здравейте,
От тези двете,коя бихте избрали :

https://techmart.bg/%D0%9F%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0%2 … 20Gorenje%20W7523

https://techmart.bg/%D0%9F%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0%2 … 0FMG-723MB%20EU.M

Благодаря предварително !

Миналата година благодарение на темата тук си взехме АЕГ ,под 700 лв,доволна съм много .

Не е точно една от двете, но за апартамент под наем взех в посочения от теб ценови клас. Наложи се да я ползвам 4 мес. Моята е с 6 г гаранция, сега гледах, че са с по 5 г. Много съм доволна от нея. Не е безшумна, но не е и шумна като на свеки неизвестната марка, която не се трае, а е в коридора. Изпира добре и няма остатъци от препарат по дрехите или по вратата като свърши с прането. Прането излиза свежо и ароматизирано.
 https://techmart.bg/Перална%20машина%20Whirlpool%20FWL61252W

Последна редакция: нд, 08 апр 2018, 00:20 от drago_2008

# 131
Не е безшумна, но не е и шумна като на свеки неизвестната марка, която не се трае, а е в коридора.
"Безшумни"-те перални имат изолация по вътрешните стени на ламарините на корпуса.
За 17,00 лв се обезшумява с екобон:
Скрит текст:

# 132
На мен не ми трябва безшумна,за перално помещение търся.  Средно натоварване. Ще ми трябва за лятото,но се чудя сега заради 5 г. гаранция на Горене ( до края на април)

drago_2008 ,благодаря за споделеното,гледам предложението за  5 г. изтичат до края на май,има време да помисля.

Светли празници на всички  bouquet

# 133
Искам да попитам,ако някой има подобна  пералня- страшно много бръмчи,бучи нашата по време на пране, карахме я на сервиз, там ни казаха, че всичко си и е наред. Ще ме побърка, другите перални така ли бръмчат?

# 134
Искам да попитам,ако някой има подобна  пералня- страшно много бръмчи,бучи нашата по време на пране, карахме я на сервиз, там ни казаха, че всичко си и е наред. Ще ме побърка, другите перални така ли бръмчат?

Как да ви дадем мнение по въпроса "така ли бръмчат", при положение че не сме там да я чуем? Щом в сервиза са казали, че е изправна, най-вероятно може да им се доверите.

Принципно евтините индезитовски са сред най-шумните, нямат нито изолация, нито панел в долната част. Ето на това видео, което ще ви дам по-долу, шумът е напълно нормален за този клас перална машина:

https://www.youtube.com/watch?v=_gWyCkp08Pc

Общи условия

Активация на акаунт