Каква пералня - 2 част

• 98 249
  • 778
  •   1
Отговори
# 180
  • Пловдив
Благодаря за насоките. Ще мина днес през магазина, за да ги видя и да получа повече информация. Имат и вариант 1200 оборота, но не мисля, че разликата ще е голяма.
Уърпул обаче категорично няма да взема, защото в момента съм с такава и не искам никога повече да имам пералня от тази марка Blush Като цяло никога не съм имала нужда от ремонт, но пък всички дрехи са ми засечени, бялото не е бяло и излизат без никаква миризма на прано,свежо,чисто. Споделяла съм за този проблем по-напред в темата. Пера с качествени прахове, с майка ми и с мои приятелки използваме едни и същи продукти, разликата в чистотата и ароматът на дрехите е от тук до Луната. И това е от първото пране, не е да се е появил проблемът в последствие.
Та ще помисля и ще разгледам какво друго се предлага в магазините. Набелязала съм си и други варианти от мненията тук.

Споделете вашите перални на какви обороти са.

# 181
Моята е Gorеnje слим версия с 1000 оборота. Рядко ги ползвам, предпочитам по-ниските обороти 600 или 800, защото иначе дрехите излизат много намачкани.
Относно миризмите, моята има програма самопочистване, която пускам профилактично един път в месеца. Така пералнята се дезинфекцира и няма остатъчни миризми. Успех в покупката.

# 182
  • Пловдив
Значи 1000 оборота е добър вариант. Изборът ми беше между 1000 и 1200.

# 183
И ние се насочихме към GORENJE W6503/S. На добра цена е в момента и е с 5 години пълна гаранция. Надявам се, че няма да съжаляваме.

1000 оборота дали е оптимален вариант?

За мен също е достатъчно 1000 оборота. За гаранцията ми казаха, че била само на мотора, не знам реално дали е така. На вас къде Ви казаха, че има пълна гаранция от 5 години?

# 184
И ние се насочихме към GORENJE W6503/S. На добра цена е в момента и е с 5 години пълна гаранция. Надявам се, че няма да съжаляваме.

За мен не, на тези обороти пускам само по-деликатни дрехи.
А ако искам да си купя нещо бюджетно с 5г. гаранция, в момента Беко и Уърпул имат такава гаранция и нискобюджетни модели. За мен са по-добър избор от Горение.
Какви са ви аргументите в полза на Беко, все пак е евтин турски продукт

# 185
  • София
Скрит текст:

За мен не, на тези обороти пускам само по-деликатни дрехи.
А ако искам да си купя нещо бюджетно с 5г. гаранция, в момента Беко и Уърпул имат такава гаранция и нискобюджетни модели. За мен са по-добър избор от Горение.
Какви са ви аргументите в полза на Беко, все пак е евтин турски продукт
А горението какъв евтин продукт е? Не знам къде са правени, но определено сегашните не са като едновремешните и не им се отдава да изпират добре. Бекото и то не блести с успехи, не изпира кой знае колко петната, ама пък поне не засича и не прави пилинг по дрехите. Не ангажирам никого с мнението си.

# 186
  • оттам, откъдето започва България
И според мен 1000 оборота са напълно достатъчни. В повечето случаи ползвам по-ниски обороти.

# 187
Не знам къде са правени, но определено сегашните не са като едновремешните
₪₪₪ Afrodita ₪₪₪, ако обичате споделете мнение спрямо опит за пералня Samsung
http://old.bg-mamma.com/?topic=1031945.msg36613089#msg36613089
Лагерите в този модел (W 6503/S) са 6203 и 6204 на фирма SKF, версия 2rs ,което ще рече малко по-скъпи, но с гумирани капачета,
Този модел е на пазара в БГ от 2013г.
Вие знаете всяка партида, от всеки, сглобяващ и внасящ този модел, какви лагери е вложил?
Мда, явно познавате модела, понеже сте сменяли лагерите му.
Лошо, като най-добър вариант са дефектирали на 5-та година.  Mr. Green

Последна редакция: сб, 21 апр 2018, 17:22 от Анонимен

# 188
  • Пловдив
Купихма GORENJE W6503/S. Моделът е слим, идеално ни пасва в нишата. Сега съм я пуснала на режим clean и след това слагам дрехите.

Имам един въпрос - никъде не прочетох, дали може да се използват капсули перилен препарат в барабана? Досега със старата пералня си ползвах, да не би тези новите да са по-различни.

# 189
Купихма GORENJE W6503/S. Моделът е слим, идеално ни пасва в нишата. Сега съм я пуснала на режим clean и след това слагам дрехите.

Имам един въпрос - никъде не прочетох, дали може да се използват капсули перилен препарат в барабана? Досега със старата пералня си ползвах, да не би тези новите да са по-различни.
Не би трябвало да има проблем с капсулата. Сподели после впечатления след изпиране. Тези пет години гаранция на всичко ли е или само на мотора?

# 190
lili_78, профилактиката я правете с надлежни препарати.
Скрит текст:
Относно капсули, разбира се, че може ползването им.

# 191
  • Пловдив
Пише 5 години пълна гаранция.

# 192
Законовата гаранция, където сте защитени, съдействайки Ви институции е 2 две години!
Следващите (удължени гаранции) са застраховки, където статута  е от друг тип правно естество.

# 193
  • Пловдив
Честно казано не са ми много ясни. Стандартната гаранция на тази пералня пише, че е 36 месеца, а на този модел - 5 години. Не съм изчела все още какво точно покрива и какво не.

# 194
Законова(2г) и търговска гаранция(...)
Скрит текст:
Цитат
Какво е законова гаранция?

Потребителските закони осигуряват ефективна защита на икономическите интереси на по-слабата страна – потребителя. Законовата гаранция е специфична правна фигура, която вменява редица задължения на продавача и дава на потребителя еквивалентните им права. Тя е вмененото по силата на Закона за защита на потребителите (ЗЗП) задължение на продавача до две години от доставянето на стоката да бъде гарант, че е продал вещ, която е съответствала на договора за продажба.

Да съответства на договора за продажба означава към момента на доставянето си стоката да е годна за употреба и да притежава всички свойства и характеристики, за които устно е съобщил продавачът, демонстрирал е чрез мостра в магазина или те са описани в съпътстващата техническа документация, етикет, рекламно послание или писмен договор.

През този двегодишен срок продавачът ще носи отговорност за всяко едно несъответствие (недостатък), което установим или което се прояви (дефект) по време на първоначалния преглед на стоката или при експлоатацията й. Тази отговорност се изразява в това, че при наличие на недостатък или дефект продавачът е длъжен, изцяло за своя сметка и в определен от закона срок, да приведе стоката в съответствие с договора за продажба. Потребителят не трябва да търпи никакви разходи или значителни неудобства! За негово допълнително улеснение е въведена и законова презумпция, че ако дефектът се прояви през първите шест месеца, се счита, че несъответствието е съществувало още при доставката. По този начин е изместена тежестта на доказване и продавачът е този, който следва да докаже, че несъответствието не е било налично към момента на доставката на стоката, а е възникнало в резултат на обичайната й употреба, предвид нейното естество и характер.

Най-важните неща за законовата гаранция, които трябва да знаем:

Възниква единствено и само по силата на Закона за защита на потребителите
Обхваща всяка една покупка на потребителска стока
Представлява гаранция за съответствие на потребителската стока с договора за продажба
Продължителността й е две години от доставянето на стоката
Какво е търговска гаранция?

Търговската гаранция не е задължителна и не възниква по силата на закона. Той има изисквания единствено към нейната форма и съдържание.

Търговската гаранция представлява писмено изявление на търговеца или производителя на стоката, с което се обвързва да поеме задължения към потребителя, които да допълнят тези от законовата гаранция.

Търговската гаранция не може нито да отметни, нито да замести законовата гаранция! Може единствено да я допълни и разшири!

Търговската гаранция трябва да съдържа описание на правата на потребителите, произтичащи от законовата гаранция, конкретния обхват и съдържание на предоставените от търговеца или производителя гаранции, както и съществените елементи по тяхното прилагане.

Търговската гаранция обикновено е обвързана с изпълнението на определени условия от страна на потребителя, които крият допълнителни разходи за него и като цяло наподобява застрахователната полица и премия.

Какво трябва да знаем за търговската гаранция:

Не е задължителна и не възниква по силата на закона
Представлява писмено изявление на търговеца или производителя, с което той поема задължения за съответствието на стоката и нейното безпроблемно функциониране
Не отменя, не замества, а само допълва законовата гаранция
https://offnews.bg/kakvi-sa-pravata-ni-kato-potrebiteli/zakonova … atcia-534099.html

Общи условия

Активация на акаунт