Каква пералня - 2 част

• 98 337
  • 778
  •   1
Отговори
# 240
За да е в банята, то пералнята трябва да е мин. IPX5, т.е. водонепропусклива,
но пък няма да се "изпарява" конденза по време на работа.
Какво правим с платка, дефектирала следствие на конденз?
(няма гаранция)
Първоначално има конденз в машината по време на работа.
Сухото помещение го "компенсира".
Влажното помещение "стресира" работния процес.
Пералня във влажно помещение и без инсталация с дефектотокова защита за мен е животозастрашаващо.
Чаровничка,
В чужбина според сградата има правила.
Има перални и сушилни помещения на отделен етаж.
Виждала съм перални в бани с квадратура около 18 кв.м, където има принудителна вентилация.
Щом огледалото в помещението не се "запотява" значи всичко е ок.

# 241
@Angel_Dust Банята се явява напълно обичайно място са поставяне на пералня и считам, че производителите трябва да отчитат този факт. Колко процента от потребителите мислите, че се вълнуват точно от това, до каква степен е защитен уредът от вода? В колко от магазините фигурира подобна информация в графа "характеристики"?
За да е коректен даден производител, трябва ясно да подчертава, че уредът не е пригоден за работа във влажни помещения. Обаче не го правят, защото така ще си отблъснат доста потенциални клиенти. Пишат го обикновено с малки букви в инструкциите, които получавате, когато сте купили дадения продукт. Огромна част от потребителите, даже не отварят въпросните инструкции. Представете си, че я поставяте в банята, скапва се електрониката, викате техник и ви отказва гаранция под предлог, че уредът е монтиран на неправилно място. Това не е коректна практика от дадения производител и основателна причина да не избера негов уред.

Ако искате направете анкета "Къде е монтирана вашата пералня?" и ще видите, че и тук голяма част от потребителите са с пералня в банята.

# 242
За да е в банята, то пералнята трябва да е мин. IPX5, т.е. водонепропусклива,
но пък няма да се "изпарява" конденза по време на работа.
Какво правим с платка, дефектирала следствие на конденз?
(няма гаранция)
Първоначално има конденз в машината по време на работа.
Сухото помещение го "компенсира".
Влажното помещение "стресира" работния процес.
Пералня във влажно помещение и без инсталация с дефектотокова защита за мен е животозастрашаващо.
Чаровничка,
В чужбина според сградата има правила.
Има перални и сушилни помещения на отделен етаж.
Виждала съм перални в бани с квадратура около 18 кв.м, където има принудителна вентилация.
Щом огледалото в помещението не се "запотява" значи всичко е ок.

Даа трябва да е 10-та степен, като нивото на глупостите, които започвате да пишете. Платките при голяма част от пералните са заляти със силикон и по никакъв начин изпаренията и кондензът не им пречат. Точно кондензът се отчита при всяка една пералня. Във всяка пералня има пара и често се получава конденз. Ще кажете, парата е само в казана? Да ама не, тя прониква и към платките, обичайно чрез отделението за прах, което не е херметизирано а двете части са прикрепени със щипки без никакво уплътнение. Зимата ако уредът е в студено помещение, а казанът е нагрят силно с вода 60-тина градуса пак вътре се получава конденз. Има много фактори при подобен уред, допринасящи за конденз без уредът да е в банята и производителя е длъжен да ги отчита!!!

А бойлерът защо е IPX-3 а не 5? И той ли не е отчетен за баня? Той също е с платка и електронни органи за управление. Писна ми от глупости вече!

# 243
  • София
Аз честно сега загледах книжката на моята, нищо не пише за бани, ни че може, ни че не може Simple Smile

# 244
Аз честно сега загледах книжката на моята, нищо не пише за бани, ни че може, ни че не може Simple Smile

Като отворите люка на пералнята, от горната или от долната страна би трябвало да има табличка, на която пише IPX. При LG платките са заляти и не се боят от конденз. Проблемът е, че ако се наложи ремонт е при тях е доста по-сложно, защото този силикон трябва да се отстрани внимателно.

Ето как изглежда залята платка от пералня LG по време на ремонт:

# 245
Ето платката и табличката на Samsung с ниво IPX-4

При такава заливка, платката със сигурност не я плаши конденз. IPX-4 не било достатъчно да предпази от конденз . . . боже мой . . .

# 246
  • Враца
Здравейте, Sad
пералнята ми е Електролукс с горно затваряне,
модел EWT 1064 ERW.
На една година е ,
дава грешка EF0,
когато я пусна на дълга програма за памучно пране.
Грешката се проявява по средата на цикъла,
но пералнята продължава и си изпира до край.
В книжката с описаните възможни грешки,
такава изобщо не фигурира.  newsm78

# 247
Здравейте, Sad
пералнята ми е Електролукс с горно затваряне,
модел EWT 1064 ERW.
На една година е ,
дава грешка EF0,
когато я пусна на дълга програма за памучно пране.
Грешката се проявява по средата на цикъла,
но пералнята продължава и си изпира до край.
В книжката с описаните възможни грешки,
такава изобщо не фигурира.  newsm78

Сигурна ли сте, че правилно сте запомнила кодът на грешката? Може би не е "EF0", а е всъщност "ЕH0", което означава, че има проблем е електрозахранването. Излиза грешката, може уредът да спре да работи, докато захранването се нормализира и да си завърши прането без проблем.

# 248
  • София
Аха, да видях, също е с IPX-4, явно това е стандарта.

# 249
  • на Мелмак
Ох, да ви кажа нещо. Simple Smile
Следя темата от няк. години.
Напоследък ми прави впечатление , че е постоянно в един обяснително - пояснителен режим.
Човек да не влезне да си похвали машината.

За Самсунга да кажа от личен опит - времето го определя в зависимост от килограмите. Не знам новите дали отчитат и замърсеност. Така , че е нормално. Моята старата така правеше. Сега новата ми , освен тегло отчита и замърсеност на прането и като започне на едно време - го променя в последствие. Честно казано не ми е никаква драма. Ако си решила да го вземеш - препоръчвам !

# 250
Hug

# 251
  • на Мелмак
Hug

Ми да бе , Пав-че Simple Smile
Взех си един Сименс и не си го Фаля, кътам се , че ще ми наскачат , що такъв Thinking

# 252
  • София
Харесала съм Самсунг и разни "разбиращи" се опитват да ме убеждават, че не е правилен избора ми - имало проблеми с уплатнението на Add wash вратичката и програматора си увеличавал времето за пране както си реши. Не ми се вярва да са верни тези неща, но моля за мнение на ползващи такава пералня.
Кажи им на тези разбирАчи, че не разбират особено много. Имам такава от около 1г. и не съм имала проблем с уплътнението или малката вратичка, а времето се променя според заредениет кг и замърсеност и е нормално. Мои приятели също имат с ад уош /различни са им моделите/ и те нямат проблеми с тая вратичка. На мен лично ми е мн по-удобна, понеже уж разпределям по цветове и често се случва да "поникне" някоя дреха, а пералнята да е пусната. Другия ми самсунг /на около 12г./ съответно няма такава опция и след тръгване на водата вратата не се отваря до приключване на програмата.

# 253
  • оттам, откъдето започва България
Логично е времетраенето на програмата да се променя в зависимост от количеството пране.
Само не ми е ясно как пералнята разбира, че прането ти е по-замърсено?

# 254
  • София
Логично е времетраенето на програмата да се променя в зависимост от количеството пране.
Само не ми е ясно как пералнята разбира, че прането ти е по-замърсено?
Миляната /тези които имат програма авто, 6-то чувство или както там са кръстили автоматичната/ как разбира колко са мръсни съдовете, за да си прецени температурата и изобщо целия цикъл на миене?

Общи условия

Активация на акаунт