Каква пералня - 2 част

• 98 322
  • 778
  •   1
Отговори
# 255
  • оттам, откъдето започва България
Не знам, нямам съдомиялна.
Що се отнася до прането, обикновено аз преценявам колко е замърсено и съответно му слагам необходимата доза прах.

Запитването ми не е заяждане, може да има някакви нови екстри, за които да не зная.

# 256
Що се отнася до прането, обикновено аз преценявам колко е замърсено и съответно му слагам необходимата доза прах.

Запитването ми не е заяждане, може да има някакви нови екстри, за които да не зная.
  повечето нови перално явно я имат тази функция.Електролукса също ми съкращава времето на изпиране (според килограмите).
Дори и да избера 3 часа или 2 часа по време на изпиране времето се намалява (в повечвто случаи) Simple Smile

# 257
Нали това казвам, и моята пералня променя времето за пране, но според количеството пране, а не според замърсеност.

# 258
  • на Мелмак
Дидка, имат сензори.
Пералнята я гледам, че пълни, прави обороти с намокрените дрехи, и според тази първа вода преценя времето. Пише и на дисплея,че отчита замърсеността. Съдомиялната ми също е така. Автоматичната програма ми е от 45 до 60 градуса, пак в зависимост от замърсеността на съдовете. Сушилнята пък е със сензор за влага - там според дрехите вътре, колко са и колко са изсушени варира времето.
Това е Hug

# 259
  • София

Aмa аз не съм ти отговорила като на заяждане, а направих сравнение, т.к. и при двете машини е по един и същи начин - със сензор.

# 260
  • София
Аз до колкото знам при миялните следят водата колко е мръсна, мазна или каквото там, та според нея отчитат замърсяването на съдовете... прането колко за бога трябва да е мръсно, че да  пусне чак такава мазнина и мърсотия, може би някакви работни дрехи или ако някойа се е валял в кал... иначе надали ще отчете, че има една дреха повече петна от съседната, което е по-обичайната замърсеност на дрехите.

# 261
  • на Мелмак
Ами всякакви хора, професии и дрехи.
Щом иска да си отчита, на мен лично ми е плюс.

# 262
Да, малко на маркетингов трик ми звучи това със сензорите за замърсеност на прането.

# 263
MB21, кой модел на Gorenj ползваш ?

# 264
MB21, кой модел на Gorenj ползваш ?

В апартамента имам от 2014 или 2015 слимка W6503/S , а в къщата, в която живея постоянно от 2017 ползвам W98F65I/I в комплект със сушилня я взех, пак на Gorenje. И двете работят без проблеми. Имам само 1 забележка към слим версията, че като се пробвах да изпера един олекотен юрган, барабана се оказа тесноват. Пое го, но нямаше пространство да се движи свободно и обичайно заради това не се постига максимален ефект на изпиране. В дадения случай се изпра добре, видими замърсявания не се наблюдаваха, но е хубаво, ако има пространство пералнята да е пълноразмерна.

# 265
  • на Мелмак
Да, малко на маркетингов трик ми звучи това със сензорите за замърсеност на прането.
Дидка, ако пералнята отчете по-силно замърсяване, аз нямам нищо против да ги повърти малко повече. Ако и двете го отчетем, ще е с по-дълго време и повече прах 😊.
Аз обичам екстри по уредите и в интерес на истината си ги ползвам 😉

# 266
  • Враца
Здравейте, Sad
пералнята ми е Електролукс с горно затваряне,
модел EWT 1064 ERW.
На една година е ,
дава грешка EF0,
когато я пусна на дълга програма за памучно пране.
Грешката се проявява по средата на цикъла,
но пералнята продължава и си изпира до край.
В книжката с описаните възможни грешки,
такава изобщо не фигурира.  newsm78

Сигурна ли сте, че правилно сте запомнила кодът на грешката? Може би не е "EF0", а е всъщност "ЕH0", което означава, че има проблем е електрозахранването. Излиза грешката, може уредът да спре да работи, докато захранването се нормализира и да си завърши прането без проблем.

Ето:

# 267

Видях че в упътването към този модел реално не е вписана подобна грешка. Въпреки това, намерих информация:

Цитат
Ошибки Е20, EF0 говорят о сбое слива воды из машины.

Ошибки такого рода могли возникнуть если:

шланг слива воды очень глубоко вставили в сливной патрубок (более 10 см шланга вставлено машину);
сливной насос стиральной машинный засорился;
в сливном патрубке находится мусор;
возникла другая причина неисправности системы слива.

Почистете филтъра и погледнете вътре, за да се уверите, че нищо не пречи на помпата. Уверете се, че маркуча за мръсната вода не е притиснат и източването на вода протича без проблем.

# 268
пералнята ми е Електролукс
грешка EF0,
ЕF0 е с подгрешки ЕF1, ЕF2 или ЕF3, които се изписват след влизане в сервизен режим.
Скрит текст:
EF1 - задръстен филтър (времето за източване е превишено)
- маркучът е пречупен/запушен/много дълъг
- запушен филтър
- предупреждението се показва в края на цикъла (отделен светодиод)

EF2 - поставен е много прах за пране (твърде много пяна)
- поставен е твърде много прах за пране
- маркучът е пречупен/задръстен
- запушен филтър (отделен светодиод)

EF3 - активиране на Аква контрол
- дефект кабел помпа
- прекъсване на работата на помпата при източване

# 269
  • В къЩи.
Здрвейте.
Предстои ми покупка на нова перална,че моята вече се предава.
Сушилната ми е 7кг,затова може би е добре и пералната да е толкова, 1200 оборота мисля,че е добър вариант...и това е, други изисквания нямам. Embarassed
Забравих най-важното, да е до 500лв.

Много ще ме улесните и помогнете ,ако сведете избора ми до 2-3 конкретни модела.
Благодаря Ви. bouquet

Общи условия

Активация на акаунт