Каква пералня - 2 част

• 95 912
  • 778
  •   1
Отговори
# 285
  • В къЩи.
Благодаря. bouquet

# 286
  • Бургас
Привет bouquet
Предстои ми смяна на пералня,след като Индезита, който ми служи вярно и безотказно вече 22 години е време "да се пенсионира".
След като прочетох коментари и мнения в темата  се  спрях на Gorenje
http://www.gorenje-dom.com/sh/peralni-gorenje/686-peralnya-goren … 824&results=1
Някой ползва ли я и има ли  отзиви от работата й?
Знаете ли, дали при Gorenje, всеки месец има промоция за "удължена гаранция".
Тази, която съм избрала е с 3 години гаранция и се чудя дали ще попадне в промоция за 5 годишна удължена гаранция newsm78
Пералнята е в отделно помещение, само за пране, така че нямам изисквания относно размера, шума и дизайна и т.н. Бюджета е около 700-800 лв

BM21коментарите ти за мен са много професионални и помагащи. Можеш ли да дадеш твоето мнение за тази пералня!? Или ако можеш да ми предложиш модел с аналогични характеристики, но с 5 годишна гаранция?

Ще бъда благодарна да споделите своето мнение! bouquet
Приятен ден!

# 287
Привет bouquet
Предстои ми смяна на пералня,след като Индезита, който ми служи вярно и безотказно вече 22 години е време "да се пенсионира".
След като прочетох коментари и мнения в темата  се  спрях на Gorenje
http://www.gorenje-dom.com/sh/peralni-gorenje/686-peralnya-goren … 824&results=1
Някой ползва ли я и има ли  отзиви от работата й?
Знаете ли, дали при Gorenje, всеки месец има промоция за "удължена гаранция".
Тази, която съм избрала е с 3 години гаранция и се чудя дали ще попадне в промоция за 5 годишна удължена гаранция newsm78
Пералнята е в отделно помещение, само за пране, така че нямам изисквания относно размера, шума и дизайна и т.н. Бюджета е около 700-800 лв

BM21коментарите ти за мен са много професионални и помагащи. Можеш ли да дадеш твоето мнение за тази пералня!? Или ако можеш да ми предложиш модел с аналогични характеристики, но с 5 годишна гаранция?

Ще бъда благодарна да споделите своето мнение! bouquet
Приятен ден!

Новото поколение "Gorenje" е буквално от месец-два на пазара и няма как да се даде конкретно мнение. Едва ли са се изменили съществено в сравнение с предишното поколение.
Всъщност от предпоследното поколение все още са на пазара, а те са доволно удачни. От близо година ползвам W98F65I/I и мога да ви насоча към този модел, въз основа на личен опит. Малко над зададения бюджет е, но си заслужава.
http://www.gorenje-dom.com/sh/peralni-gorenje/435-peralna-mashin … paign=direct_link

# 288
  • Бургас
ВМ21,Благодаря! Това, че е над бюджета не е проблем. Ще я потърся в някой от магазините да я видя  "на живо".

# 289
  • оттам, откъдето започва България
Irinita, чак 9 кг необходима ли ти е?
Моята е 8 кг. и я ползвам за големи завивки много рядко. Сигурно и 7 кг. ги поемат. Според мен повече се пере ежедневно пране, а такива кг рядко се събират за едно пране.

# 290
  • В къЩи.
Сегашната ми перална е 5кг,достатъчно за ежедневно пране,но новата задължително ще е 7кг. Heart Eyes  9кг и на мен ми се виждат много,но всеки си знае нуждите  и домакинството.
Аз имам въпрос относно оборотите.Сега центруфигарам на 600,(толкова си може милата ми  Simple Smile) Вие как избирате силата на центруфугата-според материйте на дрехите,количството им...колко оборота ползвате най-често?

# 291
  • Бургас
didka pitka Не, не ми е необходима пералня с вместимост 9 кг. Достатъчни са ми и 7 или 8 кг. На вилата имаме пералня с голяма вместимост и когато се налага да се перат завивки използвам нея. Трудно ми е да се ориентирам в различните модели, които предлага Gorenje newsm78, а и нямам идея кои от съвременните функции е добре да има една пералня и кои не. Моето Индезитче си е ветеран. На вилата е LG, вече на 9 години и също няма много от функциите, които се предлагат сега. За това съм благодарна на съветите ви! bouquet
Функциите на тази, която препоръчва ВМ21 "звучат" доста добре. Ако пералня с по-малка вместимост ги притежава би било чудесно.

# 292
Аз изказах само мнение относно кг, иначе не съм наясно с характеристиките на пералните, че то всяка година излиза по нещо ново.
Успех в покупката.

Що се отнася до Индезит, явно старите модели са много яки. Снаха ми остави такава на майка за ползване, вече е на 21 години и е пушка. Сравнявайки я с моята, ми изглежда много малка, но иначе пере много добре.

# 293
didka pitka Не, не ми е необходима пералня с вместимост 9 кг. Достатъчни са ми и 7 или 8 кг. На вилата имаме пералня с голяма вместимост и когато се налага да се перат завивки използвам нея. Трудно ми е да се ориентирам в различните модели, които предлага Gorenje newsm78, а и нямам идея кои от съвременните функции е добре да има една пералня и кои не. Моето Индезитче си е ветеран. На вилата е LG, вече на 9 години и също няма много от функциите, които се предлагат сега. За това съм благодарна на съветите ви! bouquet
Функциите на тази, която препоръчва ВМ21 "звучат" доста добре. Ако пералня с по-малка вместимост ги притежава би било чудесно.

По-голямата вместимост е единствено в плюс. В нея може да перете доста обемни неща, като юргани без проблем. Съвременните перални са "умни", изчисляват количеството пране, и въз основа на това се определя, колко вода да се впръска, с каква мощност да се върти барабана. В общи линии е отделено голямо внимание на енергоефективността, така че и по-голяма да е, това не е кой знае какъв проблем и разхищение. Не са като старите перални с механически програматор, които всеки път пълнят едно количество вода и задвижват барабана с една мощност.

# 294
Също държа да допълня, някои хора от начало, като включат нова пералня и си викат, тук има нещо нередно, защо така мотора се мъчи и едвам превърта барабана? Това е напълно нормално от начало, защото машината мери прането. Както знаете масата на прането се увеличава силно, като попие вода, и чак когато машината е преценила, колко вода да впръска, а дрехите са попили максимално, барабана започва да се върти по-уверено без да създава впечатление, че се "мъчи".
Това разбира се не е при всички перални, има много модели и мотори, но и подобни оплаквания има , че уредът се мъчи. Не се мъчи, няма страшно. Когато отчете теглото на прането ще изчисли, и колко силно да захранва мотора.

Последна редакция: нд, 29 апр 2018, 18:22 от BM21

# 295
Наясно съм с това, което казваш, и не ми е проблем.
Проблемът ми е, че пера често, а за двама души няма как да се събере толкова пране и реално пералнята се върти празна. Това мисля че не е най-добрият вариант за пералнята.
Вярно е, че всяка програма си е зададена за конкретни кг, но в повечето случаи, тъй като си сортирам прането, не мога да ги достигна.
Това имах предвид като писах, че трябва да се прецени количеството пране, което ще се пере ежедневно. 

# 296
  • София
Моля за мнение от ползващи на вградена пералня в кухнята , налага ми се да сложа такава ,а не съм ползвала......за какво да внимавам евентуално при монатажа, каква марка ползвате, как се обслужва във времето........а какво става ако има вибрации ?

# 297
  • Ловеч
Пералнята за пълно вграждане ли ще е или само ще е скрита зад вратичка?
Аз имам пералня за пълно вграждане в кухнята. Моята е Аристон на 9 години и нямам никакви проблеми с нея. Единственият и недостатък е, че няма дисплей, но на времето всичките бяха така. Сега съм си харесала един Бош за вграждане, но чакам моята да ме изостави и тогва ще го купим.

# 298
  • София
Пералнята за пълно вграждане ли ще е или само ще е скрита зад вратичка?
Аз имам пералня за пълно вграждане в кухнята. Моята е Аристон на 9 години и нямам никакви проблеми с нея. Единственият и недостатък е, че няма дисплей, но на времето всичките бяха така. Сега съм си харесала един Бош за вграждане, но чакам моята да ме изостави и тогва ще го купим.

Идеята ми беше да не се вижда , сега ме подсещаш , че може само да е скрита от вратичка, но пералнията ми в момента я отварям в най-доланата и част заради филтъра, точно на нивото на цокъла на кухнята.

# 299
  • Бургас
ВМ21,какво означава високо ниво на водата?Има регулиране с колко вода да пере/плакне?

Общи условия

Активация на акаунт