Каква пералня - 2 част

• 95 897
  • 778
  •   1
Отговори
# 315
ВМ21
аз  определено ще си сменя пералната преди 5та година.
Дори няма да стигна до смяна на казан-първо , защото качеството на Боша е доста високо(лично мнение), второ казан се разбиват лагери от претоварване на уреда, а с 9 кг машина шанса е нулев.

Никога не бих си позволила да си купя части с не ясен произход и не от марката, не само заради гаранцията на частта, а въпрос на манталитет.

Това е моето виждане и лично аз смятам, че не е нормално "черната техника" да сменяваме на 6месеца/година, а с бялата да се кара 30 години.

Няма как също казанът да е 50% от стойността на машината, при машина 2200-2500лв, 400лв за казан е нищо.

И тук не съм съгласен.

1-во Пералнята не е уред за 5 години.

2-ро без значение, колко е високо качеството, и "Бош" влизат по сервизите за смяна на лагери.

3-то лагерите не заминават от претоварване толкова, колкото от износване на семеринг. Сравнително нови перални влизат по сервизите за подобен ремонт, не защото производителя не е направил качествено, или защото собственикът е претоварвал, просто нещо дребно, като конче-връзка се е омотало на вала, и е захапано между вала и семеринга. В резултат на това, натича в лагерите и започват проблемите.

Дори "Miele" влизат в сервиз за смяна на лагери, а те обичайно са значително по-качествена изработка от "Bosch".

4-то разбира се, че има как казана да е 50% от стойността на уреда, защото повечето "Bosch" са по-нисък клас. Кой в България дава 2500лв за пералня? Масово хората отделят по 500-800лв. за такъв уред. Така стоят нещата при мнозинството българи. Слезте на земята малко, влезте в джобса и вижте, какви са заплатите масово в България, и особено в по-малките населени места. Има една точка, около която се върти света и това не сте вие.

И не се лъжете, че като сте дали 2500лв за пералня, то тя обезателно ще служи 30 години без ремонт. Тук имаше една потребителка с "Miele" (Това са перални започващи от 1500лв и стигащи до над 4000лв) на малко над 2 години и електрониката бе сдала багажа. Да подчертая само, че "Miele" от техническа гледна точка превъзхождат многократно "Bosch", и са изработени от очевадно многократно по-качествени материали, и значително по-ремонтопригодни.
Преди всичко е късмета. И 4000лв да дадете за пералня, пак нямате гаранция, че нещо няма да излезе от строя. Така е със всеки вид техника.

Последна редакция: пт, 04 май 2018, 13:08 от BM21

# 316
Лично аз съм WAW32640EU,exclusive model, I Dos
Няма как също казанът да е 50% от стойността на машината, при машина 2200-2500лв, 400лв за казан е нищо.
1 598.99лв.
https://www.emag.bg/peralnja-bosch-9-kg-1600-ob-min-klas-a-waw32 … 94eef68a6f56419ae
1 649.00лв.
http://bosch.expo2000.bg/index.php?route=product/product&product_id=1222
Ценообразуване> най-нисък клас от серия 7,8 плюс софтуер

# 317
  • в града на вечния купон
2500 лв за пералня и ще я смениш преди петата година?  Shocked
Влизаш да се похвалиш ли  Laughing
не разбира се
редовно пиша в темата.

От Емаг не пазарувам , дори и с 50% отстъпка.
Не мога да коментирам Миле, защото не ползвам.
Правя коментар на това, което имам .
Все пак темата е точно за това.
Никой уред не е застрахов да не се развали, напротив и това е смисъла на гаранцията , която се два от производителя.

Това че , миле е имала дефект  почти чисто нова, или че Бош влиза в Сервиз не означава, че качеството не е добро.
 Но в сравнение с останалите на пазара може би е нищо.
Тук по скоро е въпросът кой колко продава и от какво продава, но това не за потребителска тема.

Отдавна според мен се вдигна средната цена за покупка на перална машина.

# 318
  • Bulgaria
Налага ни се спешно да сменим старата пералня /Zerowatt/ след 17-18 години отлична работа без нито един ремонт. Оказа се най-вероятно със счупена кръстачка. Прочетох страшно много мнения по форуми. Ясно е, че новите перални са далеч по-малко надеждни от старите и едва ли ще издържат толкова години, но въпреки това ми се иска да изберем възможно най-доброто за цена до 1000 лв. За мен е важно качеството на прането, не искам да правя компромис с това, въпреки че не ми се иска да се занимавам с майстори, сервизи и дефекти, но това вече е и до късмет. Иска ми се да е с възможно най-дългата гаранция и затова за момента клоня към този модел на AEG. Мисля, че със сигурност някои от вас имат този или подобни модели на марката с пара. Интересува ме дали наистина има полза от нея и дали наистина прането е по-малко смачкано? Също така ще се радвам и на всякакви други препоръки и мнения за други модели.

http://www.technopolis.bg/bg/Washing-machines/Washing-machine-AE … L7FEE68S/p/687472

# 319
Записвам се да ви следя.
Търсим пералня с капацитет 6-7 кг. Не държим на екстри. Може и с механичен контролен панел, само да е здрава и да пере добре. Бюджет до 1500 лв. (не е задължително да достигаме горната граница Simple Smile ).

Нещо такова?
http://www.technopolis.bg/bg/Washing-machines/Washing-machine-LG … F4J5QN4W/p/680274

Или това?
http://www.technopolis.bg/bg/Washing-machines/Washing-machine-SA … 210UW-LE/p/681636

Не съм почитател на Samsung, но Eco Bubble и Add Wash ще ми бъдат много полезни.

Последна редакция: нд, 06 май 2018, 15:23 от Linofrina

# 320
  • Ловеч
Здравейте!
Снощи пералнята ми, докато центрофугира започна страшно да дрънчи. Наложи се да я изключа, защото мислех, че ще изхвръкне барабана. Тази сутрин ММ я погледна и намери счупена част от мястото, за което се захваща тежестта. Захваната е с болтове на 2 места, но в момента от едната страна е във възудха. Според вас това подлежи ли на ремонт и струва ли си? Мога ли да пусна една пералня, защото ми се налага? Смятам да намаля центрофугата на половина-600 оборота.

# 321
  • оттам, откъдето започва България
Anguished Аз лично не бих рискувала да я пускам.

# 322
  • София
Не я пускай дори на 400об., ако не искаш да се откъсне и от другата страна, а барабана да почупи всичко около себе си и пералнята да не става за нищо после. Това счупеното в момента е поправимо и не скъпо.

# 323
  • Ловеч
Как се казва тази част? В момента търся в магазини за части, но нищо подобно не откривам.

# 324
Здравейте!
Снощи пералнята ми, докато центрофугира започна страшно да дрънчи. Наложи се да я изключа, защото мислех, че ще изхвръкне барабана. Тази сутрин ММ я погледна и намери счупена част от мястото, за което се захваща тежестта. Захваната е с болтове на 2 места, но в момента от едната страна е във възудха. Според вас това подлежи ли на ремонт и струва ли си? Мога ли да пусна една пералня, защото ми се налага? Смятам да намаля центрофугата на половина-600 оборота.

Снимайте счупения елемент и мястото където е бил и ще ви кажа, как може да се поправи. За сега не е желателно да пускате пералнята, защото може да се разбие доста по-значително.

# 325
  • Ловеч
ММ е взе със себе си. По-късно ще направя снимка. Май клоним да купим нова, защото тази е на 9 години и вече ни е доста малка, но ако може да се поправи, ще се радвам, защото може да я ползваме и във ваканционен апартамент.

# 326
ММ е взе със себе си. По-късно ще направя снимка. Май клоним да купим нова, защото тази е на 9 години и вече ни е доста малка, но ако може да се поправи, ще се радвам, защото може да я ползваме и във ваканционен апартамент.

Това не е сериозен проблем. В 99% от случаите е евтино отстраним. И крепежна скоба да се е счупила, може да се купи или направи нова, ако е болт да се замени, дори и парче от полимера на барабана да е отчупено, може да се запои пластмасата. Тежестта ако се е разтрошила, също може да се намери подходяща и да се смени. Би трябвало да поживее машината още. Simple Smile

# 327
  • Ловеч
Много благодаря за съветите!
Обръщам се към собствениците на прерални Bosch. На коя програма перете най-често слабо замърсени памучни дрехи. Гледам по снимки в интернет, че програма памук е над 3 часа и това ми се вижда свръх дълго. Знам, че може да се променят някои параметри на програмите, но едва ли ще намали осезаемо времето.
Има и програма микс, но пералнята още не е при мен, за да проверя тя с какво времетраене е.
На стара пералня използвах най-често програми около 1.30 часа, максимум 2.

# 328
  • София
Записвам се да ви следя.
Търсим пералня с капацитет 6-7 кг. Не държим на екстри. Може и с механичен контролен панел, само да е здрава и да пере добре. Бюджет до 1500 лв. (не е задължително да достигаме горната граница Simple Smile ).

Нещо такова?
http://www.technopolis.bg/bg/Washing-machines/Washing-machine-LG … F4J5QN4W/p/680274

Или това?
http://www.technopolis.bg/bg/Washing-machines/Washing-machine-SA … 210UW-LE/p/681636

Не съм почитател на Samsung, но Eco Bubble и Add Wash ще ми бъдат много полезни.

Преди около месец и моята 15 год. пералня сдаде багажа и след доста ровене из форума си взех комбиниран уред от Техновижън Самсунг 8/6(пране,сушене) с еко бъбъл и ад уош. Като цяло съм доволна от машината. Еко бъбъл действително върши работа. Стари петна не можа да премахне, но за силно замърсени дрехи е ок.

# 329
Здравейте,чета темата от скоро,но се включвам с въпрос.Налага се покупка на бюджетен слим модел.Колебая се междуи
Мястото е мн.малко и затова търся най-слим,тези биха се вместили.Аз клоня към Горението (гар.е 36 м.),но приемам и вашите мнения.Благодаря предварително!
Горение-WP60S3/Беко-WTE6612BS

Общи условия

Активация на акаунт