Каква пералня - 2 част

• 95 780
  • 778
  •   1
Отговори
# 360
Скрит текст:
Здравейте, нашата хубавица май сдава багажа и съм се разтърсила за нова. Беше Самсунг, переше перфектно и нямах забележки. 10-на годишна е и изобщо не съм в час с новите подобрения в пералните. Инвенторен мотор ли да търся? Парата е нещо съвсем ново за мен - за какво и как се използва? За цена, към 600 примерно, но ако се убедя като попрочета повече, че по-скъпите си заслужават, ще дам и повече....

Когато стария ви "Самсунг" е прал перфектно, за какво изобщо се замисляте за разни спорни "екстри" и други маркетингови трикове, вместо да се замислите и да дадете повече пари за по-здрав уред, от механическа гледна точка, който ще издържи дълго без да създава проблеми?

Колкото до инверторния мотор, ако смятате, че за няколко децибела по-тихо въртене на барабана си заслужава да дадете над 100лв от горе, да. При инверторните мотори управлението е по-сложно, има цяла платка, която се грижи за това. В общи линии конструкцията става по-сложна, съответно по-висок риск нещо да се развали, и разбира се по-скъп ремонт. Ако мислите, че пералните с инверторни мотори са супер тихи, грешите. Едни от най-шумните процеси, като звука на помпата, впръскването на вода, центрофугата, и шумът от прането и водата в барабана са абсолютно същите, освен ако не вземете много скъп уред с хубава вътрешна шумоизолация, двоен  панел на люка и други подобни екстри, но цената вече ще е далеч от 600лв. С други думи инверторния мотор не е панацея срещу шума от пералнята, просто лекото жужене от четчиците на стандартния мотор, отсъства при инверторния и това е всичко.

Моя съвет е, ако можете спокойно да извадите около 1000лв за уред от по-висок клас, действайте. Ако обаче сте с по-ограничени възможности, е излишно да се натоварвате с много скъп уред. За около 500лв може да намерите много добра пералня, без да се товарите излишно финансово. Това си е персонален избор.

Аз примерно имам в апартамента по-просто слим изпълнение на Gorenje W6503/S, но не стоя там често. Живея постоянно в къща, с много пространство и си позволих да взема на изгодна цена 2 уреда пералня и сушилня пак на "Gorenje". Пералнята е W98F65I/I доволно скъпо и качествено изпълнение с осветление в барабана, подробни данни на сравнително голям дисплей, добра вътрешна шумоизолация, инверторен мотор и така нататък, но ще ви излъжа, ако ви кажа, че съм открил "топлата вода" или Америка с нея. Цената и то при голяма отстъпка, защото я взех в комплекс със сушилня, бе 2х по-висока от тази на бюджетната, която имам в апартамента. И дума не може да става за 2х по-добро изпиране и подобни заблуди. Фактически при уредите висок клас се плаща за далеч не обезателни екстри.
Та както казах по-горе, всеки си преценява според личните финансови възможности. Може да се живее и без скъпи глезотийки, прането ще е все така добре изпрано и при скъп и при бюджетен уред. Аз лично съм доволен и от 2-те перални.

Благодаря за подробната и полезна информация!

# 361
  • София
Здравейте, нашата хубавица май сдава багажа и съм се разтърсила за нова. Беше Самсунг, переше перфектно и нямах забележки. 10-на годишна е и изобщо не съм в час с новите подобрения в пералните. Инвенторен мотор ли да търся? Парата е нещо съвсем ново за мен - за какво и как се използва? За цена, към 600 примерно, но ако се убедя като попрочета повече, че по-скъпите си заслужават, ще дам и повече....
Aз бих препоръчала да си вземете пак самсунг. За мен са много добри маши, дори и новите. Имат богат избор на модели. За инвертония мотор - за мен си заслужава да се купи такъв, т.е. е значително по-тих.

# 362
  • София
Привет,
Търся една част за Miele Vivastar 100 (или от Novotronic) с горно отваряне.
Някой от техниците тук - може ли да даде едно рамо?
 В нета прегледах обявите, но не продават отделни части.
Новата част ще струва колкото пералня втора употреба.

# 363
Привет,

Поне ще споделите ли, каква е тази "част", която търсите?

# 364
  • София
Скрит текст:
Привет,

[/quote]

# 365
От тази може и да се намери: https://www.olx.bg/ad/peralnya-za-chasti-miele-CID632-ID7hKXb.html#e73e868bee

Ако не, вижте има обяви по тези сайтове от вносители на употребявани перални, те често предлагат и части.

# 366
  • София
Както казах- прерових обявите, вносителите не предлагат части, сервиза на миеле в Сухата река - вече Не продава части...
На този му звънях още вчера- само цяла я продава...а тя е 100кг.
Засега остават още на две-три запитвания да ми дадат отговор и техника дали е измислил нещо.
Можело май да се преработи и да се отсрани този елемент.

# 367
Както казах- прерових обявите, вносителите не предлагат части, сервиза на миеле в Сухата река - вече Не продава части...
Засега остават още на две-три запитвания да ми дадат отговор и техника дали е измислил нещо.

Пуснете тема с запитване в този форум: http://www.service-ruse.eu/forum/forums.php?forum=1
Може на някой да му се намира подобен елемент.

# 368
  • на Мелмак
Вземи си пак Самсунг, много добри машинки са. Аз имам една за подаряване, но е 3.5кг, от едно ваканционно жилище, много ми е малка 😊.

Много ми харесва функцията за добавяне на нещо забравено, да споделя 😊.

# 369
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Привет,

[/quote]

Пуснете тема с запитване в този форум: http://www.service-ruse.eu/forum/forums.php?forum=1
Може на някой да му се намира подобен елемент.
Описах какво търся, но темата така и не я видях във форума...
От един вносител на перални ми писа че я имат на склад - 40лв. Нормална ли е тази цена, все пак тази част е консуматив. #Crazy

# 370
Все пак,тази пералня е Миеле! Stuck Out Tongue Winking Eye

# 371

Описах какво търся, но темата така и не я видях във форума...
От един вносител на перални ми писа че я имат на склад - 40лв. Нормална ли е тази цена, все пак тази част е консуматив. #Crazy

Обичайно частите втора употреба са на 50% от стойността им нови, но не всеки път това правило важи. Пералните на Miele са най-качествените на пазара, но и най-скъпи, както за покупка, така и за поддръжка. Ако смятате, че предложената цена е твърде висока, може директно да повдигнете този въпрос пред продавача и да се спазарите за по-ниска.
Колкото до темата, не му разбирам на този форум, нямам регистрация там. Попитайте някого (най-добре админ) на ЛС, как може да откриете темата си. Може в нея да са ви отправени по-изгодни оферти и не бързайте да купувате, докато не я проверите.

# 372
Някой има ли мнение за тази пералня? Не е тиха нали?
https://www.tehnomix.bg/peralnya-gorenje-w-8723

или нещо до около 650 лв пък и с дълга гаранция и с инверторен мотор ако има?
Май тази ги покива тези изисквания
http://www.technopolis.bg/bg/Washing-machines/Washing-machine-GO … W8544N-I/p/682622

Тя с разглобяем казан ли е или не?

# 373
  • Ловеч
59 децибела няма да е много тиха.

# 374
Някой има ли мнение за тази пералня? Не е тиха нали?
https://www.tehnomix.bg/peralnya-gorenje-w-8723

или нещо до около 650 лв пък и с дълга гаранция и с инверторен мотор ако има?
Май тази ги покива тези изисквания
http://www.technopolis.bg/bg/Washing-machines/Washing-machine-GO … W8544N-I/p/682622

Тя с разглобяем казан ли е или не?

GORENJE W8544N/I е по-добрия избор, защото е по-високооборотна и тиха. GORENJE W8723 е с по-скъпия контролен панел.

И двете не са с разглобяем казан, но поне слагат качествени лагери SKF. С разглобяеми казани сред по-известните марки у нас са само Samsung и LG , но те слагат корейски или китайски лагери. Всичко със своите плюсове и минуси.

Общи условия

Активация на акаунт