Каква пералня - 2 част

• 95 753
  • 778
  •   1
Отговори
# 375
При нас проблемът се оказа ключалката. Казах си "чудесно! ще се оправи за 10 минути!", обаче тц! И с новата не иска да тръгне Sad Довечера ще я мъчи пак майсторът.

# 376
Също така прецизността на изпълнение на уреда е много важно. Често в "Beko" го има този проблем, голям луфт между барабана и маншона на люка. Когато изработката не е прецизна и луфтът е голям, често може да ви къса дрехите, дори са намирате чорапи и бельо в филтъра, монети и какво ли още не. Доста често от този проблем започнаха се оплакват собствениците на AEG/Electrolux.
При "Gorenje" и "Miele" луфтът е толкова малък, че дори монета не може да влезе там. Ето как стои една от най-дребните монети 2ст. между барабана и маншона на "Gorenje":

# 377
  • София
Последно Gorenje ли да търсим (за нова пералня) 7кг, 600-1000лв?
Техникът ми каза да гледам да е с максимална гаранция, защото трудно се поправяли новите, с по няколко платки са и като изгори ...
Бях чел лоши отзиви за марката (но дали за печките им беше или за пералните).

В момента съм с горно на Миеле - и този проблем технически е невъзможен, но пък си мислех че е останал в миналото това с късането (при стандартните перални).

# 378
Последно Gorenje ли да търсим (за нова пералня) 7кг, 600-1000лв?
Техникът ми каза да гледам да е с максимална гаранция, защото трудно се поправяли новите, с по няколко платки са и като изгори ...
Бях чел лоши отзиви за марката (но дали за печките им беше или за пералните).

В момента съм с горно на Миеле - и този проблем технически е невъзможен, но пък си мислех че е останал в миналото това с късането (при стандартните перални).

"Miele" e най-добрия избор, но не всеки има възможност да даде за нова пералня, пари като за лек автомобил.
Още го има този проблем и ще продължи да го има поради куп причини. Ако луфтът е фабрично голям и защипва прането, ако се е разхлабила или разбила кръстачка, лагери, ако някоя от полимерните прегради е деформирана, или повърхността на барабана е деформирана. Този проблем винаги си е бил актуален, и при старите, и при новите уреди.

# 379
Някой има ли мнение за тази пералня? Не е тиха нали?
https://www.tehnomix.bg/peralnya-gorenje-w-8723

или нещо до около 650 лв пък и с дълга гаранция и с инверторен мотор ако има?
Май тази ги покива тези изисквания
http://www.technopolis.bg/bg/Washing-machines/Washing-machine-GO … W8544N-I/p/682622

Тя с разглобяем казан ли е или не?

GORENJE W8544N/I е по-добрия избор, защото е по-високооборотна и тиха. GORENJE W8723 е с по-скъпия контролен панел.

И двете не са с разглобяем казан, но поне слагат качествени лагери SKF. С разглобяеми казани сред по-известните марки у нас са само Samsung и LG , но те слагат корейски или китайски лагери. Всичко със своите плюсове и минуси.
Много благодаря!

# 380
  • оттам, откъдето започва България
drago_2008,  успех в покупката.
Аз не мога да дам насоки за параметри на пералнята, защото не всичко ми харесва в моята /основно проблеми с неравномерно разпределяне на пране при центрофугиране, не винаги/, но пък пере вече 5-та година без проблем. Само относно кг мога да споделя, че 8 кг са много за двама души, но пък са удобни за пране на големи завивки.
Късмет, все пак е техника!

# 381
  • на Мелмак
Аз не харесвам Горене от личен опит.

# 382
  • София
To голяма реклама на това горение. А оплакванията за аег и електрукс от къде ги чухте? Щото аз познавам хора, които работят в сервизи и не съм чувала такова нещо, даже напротив - тези марки са от най-рядко посещаващите сервиз, наравно със самсунгите примерно. За стотинките - същата работа - много марки нямат почти никакъв луфт, както е показано на симката. Много подвеждате хората, че само горение е читава марка. За мен това не е така и да мия подарят няма да  ползвам даже. Личен опит нямам, но познавам хора, които са имали.

# 383
To голяма реклама на това горение. А оплакванията за аег и електрукс от къде ги чухте? Щото аз познавам хора, които работят в сервизи и не съм чувала такова нещо, даже напротив - тези марки са от най-рядко посещаващите сервиз, наравно със самсунгите примерно. За стотинките - същата работа - много марки нямат почти никакъв луфт, както е показано на симката. Много подвеждате хората, че само горение е читава марка. За мен това не е така и да мия подарят няма да  ползвам даже. Личен опит нямам, но познавам хора, които са имали.

Казвам си мнението на основа, това което съм видял, а не на това което съм чул (както е във вашия случай). Никой не ви кара да ползвате конкретна марка, каквото искате това си купувайте, ваша работа. Аз показвам и споделям лични впечатления, и факти. Спомням си, дори наскоро в този форум имаше потребител с оплакване, че АЕГ къса дрехите. Разровете се тук, не бе така отдавна. Какво да направя, че са намалили качеството? И пак повтарям, че за мен най-качествени са "Miele", не се опитвайте да ми приписвате реклами на "gorenje" и подобни несериозни изказвания. Я ги питайте вашите "приятели" техници (ако реално имате такива) ,какви лагери слагат в съвременните "AEG/Electrolux", и какви в "gorenje". Масово слагат евтини полски PPL ,както и в Indesit/Ariston, но поне на италианските им е значително по-евтин ремонта. При "gorenje" слагат само SKF, при "Miele" съм срещал SKF и NSK (също скъпи и много добри японски лагери). Нищо лично, никаква реклама, просто чисто техническа гледна точка. Съжалявам, че тези факти не съвпадат с пристрастията ви, аз го казвам с цел да съм полезен за хората, които са склонни да приемат обосновани съвети. Аз казвам детайлно технически обосновано, защо предпочитам дадена марка пред друга, а вие ми разправяте, какво сте чули . . . . какво повече да кажа? Безсмислени спорове не ми се водят, но не си позволявайте да ме обвинявате в реклами и подобни простотии. Хванете разглобете едно "gorenje" и един "Electrolux" извадете им лагерите и пак заповядайте да спорите, а не ми казвайте, какво ви казали хората. Аз и за "Miele" съм слушал много оплаквания и негативни отзиви от хора попаднали на проблемен продукт, но това е техника, и дори при пералните за 4000лв се случва да има заводски дефект, или да се повреди поради неправилна експлоатация, а от там да хвърчи жлъч и слюнка по форумите против дадена марка. Това кой какво е чул, се приема само от бабите пред блока. Интелигентните хора разчитат на детайлна техническа аргументация, а не на това, какво са чули.

Аз се чудя вече вие да не правите някаква реклама на AEG, щото по "Miele" плюхте, сега и по "gorenje", кои са следващите, които смятате да критикувате на основа "какво казали хората"?

В моите разбирания (С които не ангажирам никого) Miele, gorenje и Bosch, правят най-качествени съвременни перални.

# 384
  • София
Да ти кажа нито знам нито ме интересуват какви са лагерите на аег, горение или която и да е марка. Не съм техник, а потребител и разглеждам нещата от страна на потребител. Иначе казано за мен е важно една машина да е здрава в дългосрочен план и да пере качествено /да, прането не зависи само от препарата за пране, а основно от пералнята/, ако може и на външен вид да изглежда добре според моите разбирания /за свободностоящи говоря/ ще е един голям +. А логически погледнато щом една преланя е здрава в дългосрочен плат, то тя е с качествени части.

# 385
Знам, че не е правилната тема, но не знам къде да питам.
Имам пералня Самсунг ад уош, с бабъл технология. Въпросът ми е за почистването. В упътването пише, че се ползва само функцията за самопочистване. Аз досега така я ползвам, но ми се иска да я пусна с препарат за почистване на перални, но ме притеснява тази бабъл технология да не направи много пяна и да стане една... Дали е достатъчно да я пускам само с вода и нейната функция за самочистване? Пера и с течни, и с прах, и омекотители ползвам.

# 386
Знам, че не е правилната тема, но не знам къде да питам.
Имам пералня Самсунг ад уош, с бабъл технология. Въпросът ми е за почистването. В упътването пише, че се ползва само функцията за самопочистване. Аз досега така я ползвам, но ми се иска да я пусна с препарат за почистване на перални, но ме притеснява тази бабъл технология да не направи много пяна и да стане една... Дали е достатъчно да я пускам само с вода и нейната функция за самочистване? Пера и с течни, и с прах, и омекотители ползвам.

А има ли необходимост от почистване с по-агресивни почистващи средства? Какъв е точно проблемът будещ у вас желание да я чистите с разни препарати, неприятна миризма, или силно варовикова вода? Държа да подчертая, че при "Samsung" нагревателите са с керамично покритие и варовикът не ги плаши особено. При 95 градуса, всички опасни микроорганизми и плесента умират, за това пише, че не са необходими допълнителни химии. Да подчертая също, че силните почистващи препарати разяждат алуминиевите кръстачки на барабаните, повърхността на нагревателите и с тях скъсявате живота на уреда, особено лимонената киселина.

# 387
Е, тя пералнята не е само нагревател. Предполагам вътре има и други места, които може да задържат вода, перилни препарати и да се вмиришат.

hailie, пусни си една пералня на високи градуси - 50, 60, и то ще се види. Аз съм пускала празна пералня на тези градуси и се вижда пяна, което означава, че чистата вода ще я отмие там, където е натрупана.

Пускам, но рядко - на годината веднъж, празна пералня с малко прах за бяло пране, пак на горепосочените градуси.

Засега нямам вмирисвания, макар че и аз ползвам течни препарати, прах и омекотител. Моята пералня е само на 6 години.

Забравих да питам: Предполагам след пране почистваш маншона и чекмеджето на пералнята.

# 388
Е, тя пералнята не е само нагревател. Предполагам вътре има и други места, които може да задържат вода, перилни препарати и да се вмиришат.

Аз го споменавам не от гледна точка на вмирисването, а от поддръжка на машината, понеже като се натрупа мръсотия и варовик по него, не отдава така добре топлината на водата, нагрява се по-силно и прегаря с времето.

Иначе най-лесно е да се почисти маншонът. Има места обаче, особено при полимерните казани, където има носещи ребра, по тях се отлага мръсотия, както и между кръстачката и барабана. В гофрирания маркуч между казана и водната помпа също се отлага мръсотия.

Смятам, че е напълно достатъчно да се пуска 1 път на всеки 4 месеца (както препоръчва производителя) със съвсем малко перилен препарат програмата за самопочистване. В никакъв случай не слагайте препарат, колкото за цяло пране, защото се вдига много пяна и започва да излиза през чекмеджето. Аз лично слагам няма и 20-тина милилитра перилен препарат, но въпреки това се получава много пяна.
При пералните със класически барабан с много отвори, може да се светне с, нещо като фенерче в дъното на барабана и да се види по самия нагревател има ли отложения и нужна ли е по-силна химия, след програмата за самопочистване.

# 389
Да, и аз не слагам необходимото количество прах за пране, а доста по-малко. Много пяна не е добре за пералнята.

Общи условия

Активация на акаунт