Каква пералня - 2 част

• 95 727
  • 778
  •   2
Отговори
# 495
  • В къЩи.
Пак аз с моята дилема за избор на перална.Вече категорично (май) се спрях на този модел https://www.technomarket.bg/peralni/gorenje-w-7723-09154281?gcli … AYASAAEgIYF_D_BwE , а и няма как да устоя на тази оферта,но намерих ръководство за робота и часовете за пране ми се виждат доста. newsm78

Ако може някой от личен опит да каже колко горе-долу е продължителност на пране на основните програми.

Сега най-ползваните от мен са памук 60градуса за кърпи и спално бельо и то си е над 2ч, но другата ми любима програма е синтетика 40градуса и е около 1ч-1.10 мин. Пускам я след работа към 18.00ч и до 21.30ч са изпрани и изсушени в сушилната.

# 496
Пак аз с моята дилема за избор на перална.Вече категорично (май) се спрях на този модел https://www.technomarket.bg/peralni/gorenje-w-7723-09154281?gcli … AYASAAEgIYF_D_BwE , а и няма как да устоя на тази оферта,но намерих ръководство за робота и часовете за пране ми се виждат доста. newsm78

Ако може някой от личен опит да каже колко горе-долу е продължителност на пране на основните програми.

Сега най-ползваните от мен са памук 60градуса за кърпи и спално бельо и то си е над 2ч, но другата ми любима програма е синтетика 40градуса и е около 1ч-1.10 мин. Пускам я след работа към 18.00ч и до 21.30ч са изпрани и изсушени в сушилната.

Имам 2 перални gorenje, но точно време няма как да кажа, защото едната е на 6кг слим, а другата на 9кг.
Памук най-интензивна 60 градуса за силно замърсено пране е към 2 часа и 30-40 минути. Ако не е силно замърсено натискате бутона за икономия на време и сваля с 1 час от 2:30-40 на 1:30-40 мин.
При микс/синтетика програмата е към 1:40, а с натискане на бутона за пестене на време спада до 50-тина минути. Ако се активира функцията за пране и плакнене с повече вода, времето се увеличава с 10-тина минути. Всичко силно варира.
Не мога да ви кажа точното време, защото различните модели са с различни, като мощност нагреватели и различни, като обем казани. Също така пералнята, като си премери прането, според количеството му може да намали или увеличи времето автоматично. Според температурата на входящата вода също времето се увеличава, ако е по-студена и намалява ако е по-топла.
Като цяло няма от какво да се притеснявате, времето за изпиране зависи до голяма степен от вас, как ще си организирате протичането на програмата.

# 497
  • В къЩи.
Инструкцията за употреба,която гледах беше обща за марката,нямаше упоменат точен модел.Явно ще трябва време да се опознаем и да се напаснем. Laughing
Благодаря, за отзивчивостта. bouquet
Надявам се идната седмица да се похваля с новата си придобивка.

# 498
  • Пловдив
Моята също е Gorenje слим - обикновено използвам бутона за пестене на време - програма Памук - около 1:40, mix - 0:55-1:10

# 499
  • В къЩи.
Програмата за памук не ме преитеснява,че е над 2ч,защото я пускам през почивните дни.
Лили,благодаря,че се включи. bouquet
Вече съм по-спокойна. Grinning

# 500
Афродита,не знам твоя маркуч за крива вода как е. При мен водата е права и обратна.

Изобщо не очаквах на съвсем нов уред да не може да се сглоби. Но и други ми казаха,че не ползват оригинални,а си купуват допълнително.На различни марки.

# 501
Ха, добре ме е посъветвало момчето, което ми деинсталира старата пералня Канди, да
си запазя този маркуч.  Peace Огледа го и прецени, че може да ми влезе в употреба при нужда.
Стори ми се по-различен (с по-голям диаметър) от този на Бекото, но го запазих.

# 502
Афродита,не знам твоя маркуч за крива вода как е. При мен водата е права и обратна.
Защо не мога да намеря за пералня маркуч, който е за права вода? newsm78
(входяща/чиста , изходяща/мръсна вода)
Ето:
 "Маркуч за пералнa машина от неръждаема стомана за входяща вода с оплетка от неръждаема стомана и месингови фитинги 90ºC TUCA"

https://www.jozitrade.bg/%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D0%BF%D1%80%D0 … 8-90%C2%BAc-tucai

# 503
  • София

Скрит текст:
Изобщо не очаквах на съвсем нов уред да не може да се сглоби. Но и други ми казаха,че не ползват оригинални,а си купуват допълнително.На различни марки.
Аз маркуч за крива вода нямам! И за права вода нямам де Laughing. При теб нз как е права и обратна, ама по света маркучите са за входяща/чиста и за изходяща/мръсна вода. Пишете едни измислени...., после се засягате, че на някои ни взучат смешно.

# 504
А,не се засягам, на фона на ядовете,че купувам нова пералня,която трябва да преправям,все ми е тая как ще ми кръстиш маркучите. Мен в магазина и с "моите" думи ме разбраха .
И в моята професия хората не се  изказват с точните термини,но не си позволявам да ги апострофирам. Въпрос на такт  Simple Smile

# 505
Трапезица,
според мен  проблемът относно стабилност не е в гайката на маркуч пералня,
 а в дължината на резбата на крана(брой резби), който ползвате.
Скрит текст:

# 506
Благодаря за насоката,ще предам.Кранът е хубава,широка резба . Купихме метален шлаух. Тези дни ще се монтира.  Мъжът ми каза,че и на АЕГ-то не е ползвал маркуча в окомплектовката,а стария от Силтал-а.
И в магазина  ни посъветваха,ако имаме стара пералня да ползваме него.  Пиша това,за да е от полза на някой,да не се изненадва като мен .

# 507
А,не се засягам, на фона на ядовете,че купувам нова пералня,която трябва да преправям,все ми е тая как ще ми кръстиш маркучите. Мен в магазина и с "моите" думи ме разбраха .
И в моята професия хората не се  изказват с точните термини,но не си позволявам да ги апострофирам. Въпрос на такт  Simple Smile

Разбирам ви, неприятно е, когато не всичко е идеално според очакванията, но често се случва. Като сменях миналата година пералнята вкъщи се наложи да вдигна канализационната тръба за пералнята на 70см. защото беше почти до земята, а при новата пералня в инструкцията пишеше маркуча да не е на по-ниско от 60см от пода и не по-високо от 120см. При старата този проблем го нямаше, защото маркуча за мръсната вода излизаше от горния край на уреда.

# 508
Надежните маркучи се отличават не само откъм гайка, а и откъм състав на "гума",
където са предоставени експлоатационни характеристики.
Един от маркучите (ъглов накрайник: 90°), за перални, който ми допада е този:
Скрит текст:

# 509
  • Ловеч
BM21, тези отстояния от земята за перални с аква стоп ли важат?
Маркучите на старата ни пералня вървяха по дъното от единия към другия шкаф (за пълно вграждане е).
На новата пробвахме по същия начин, но така пералнята излиза малко повече навън и вратичките не равнят. Вдигнахме маркучите да минават над преградата между двата шкафа, но се зачетох в упътването дали ще е проблем и имам спомен, че за перални с аква стоп имаше изискане маркучът да е на около 60 см от земята.

Общи условия

Активация на акаунт