Каква пералня - 2 част

• 95 710
  • 778
  •   1
Отговори
# 510
тези отстояния от земята за перални с аква стоп ли важат?
Отстоянието няма касателство с екстрата "аквастоп".

# 511
BM21, тези отстояния от земята за перални с аква стоп ли важат?
Маркучите на старата ни пералня вървяха по дъното от единия към другия шкаф (за пълно вграждане е).
На новата пробвахме по същия начин, но така пералнята излиза малко повече навън и вратичките не равнят. Вдигнахме маркучите да минават над преградата между двата шкафа, но се зачетох в упътването дали ще е проблем и имам спомен, че за перални с аква стоп имаше изискане маркучът да е на около 60 см от земята.

Специално за пералните, от които маркуча за мръсната вода излиза от долната страна, обезателно важи подобно правило, иначе пералнята няма да се пълни, а водата просто ще изтича в канала. Ако маркучът за мръсната вода излиза от горната част, не е проблем дори да е включен на нивото на пода. Само че максималната височина остава като фактор. Ако свържете маркуча за мръсната вода на по-високо от максималното допустимо ниво, помпата се товари и може да не успее да изхвърли необходимото количество вода.

Като цяло хубаво е да се четат инструкциите и всичко да се свързва според описаните от производителя норми. Ето това е инструкцията на моята:

Колкото до аквастопът, до колкото знам, просто не бива да се потапя във вода, но минимално допустима височина на свързване не е написана.

# 512
Здравейте, налага се да сменям пералнята. Доста прочетох назад и видях BM2 препоръчва горение. Не знам защо мен ме влече АЕГ. Това което ме интересува е  времетраенето на различните програми. Това не е описано в ръководстовото. Например има ли програма около час. Още не съм се спряла на конкретен модел, не ми е спешно, но трябва да реша.  Смятам да отделя около 700 лв, не повече

# 513
АЕГ за около 700 лв.,8 кг. има няколко програми.Тази,която ползвам аз най-често е памук.Изчислява според теглото дрехи.Най-дългата по спомен е около 3 часа ( + - ) ,а ай-късата,под час. За 40 градуса. Ако увеличиш градусите,се увеличава времето с минути. Най-често ползвам непълна до горе пералня на 40 градуса и ми отнема около час и половина-до два . За замърсени дрехи.
За по-слабо замърсени,пускам програмата за час.

Памучната програма има 3 степени на времетраене-дълга,средна къса,както ги описах по-горе.

Има и 20-30 минутна,но много рядко съм я ползвала,особено след отзиви на приятелка,че детето й при кратката програма се обрива от препарата за пране.

Има функция допълнително плакнене,както предполагам и другите перални.

Ползвах веднъж и програмата за завивки,доволна.

Нашата АЕГ е правена в Полша.Купували сме я от техномикс ( Пловдив ),цената там беше най-добра.
Като външен вид на детайлите ,сравнявам с LG  пак полска,АЕГ изглежда много по-добре,по-пипната е.

Минус,който забелязах е ,че ми прави дупки по прането.(И предишната стара Силтал вероятно е правила така,не съм обръщала внимание преди ,все си мислех,че е некачествена материя на дрехите. )Не винаги,не на всички дрехи,но един ски панталон на мъжа ми почти  го съсипа АЕГ-то. Не напипвам неравности по барабана или маншона.

Не знам дали не е от самата материя на памучните дрехи,но специално за паталона беше почти нов,излезе като надран  с ножче на задника .Като види зор на зима и мъжа ми  лъсне на някоя писта  ще стане интересно  Mr. Green

Обобщено,ако трябва да купувам пералня до 700 лв.,пак бих си взема АЕГ. Ще вдиим след повече ползване,може друга песен да запея.

# 514
Благодаря, за подорбното разяснение. Аз се чудя  7 или 8 кг да взема. Вече останахме двама и прането е по малко. Твоята кой модел е ? А в интерес на исината и сегашната пералня ми прави дупки, и затова ми се иска да я сменя. Ама тя е някаква турска

Последна редакция: пт, 15 юни 2018, 13:06 от мама_съни

# 515
Допълване АЕГ не смогна да изпере леко засечени бели халати. От току що първо пране с Лг ми се струва по добре изпрани чорапи на децата, отколкото с АЕ Г,но сме на друго място с мека вода. Еднакъв препарат. ЛГ с по дълга програма.
Не знам какво да ти кажа за дупките,и аз се чудя защо. Моята е серия 6000 със сивия капак,че беше по изгодна,8 кг. Ако прецениш,че в 7 кг ще влезе завивка,вземай малката. При мен влезе средно дебела единична олекотена и имаше място за още. Но не мисля,че наистина е 8 кг.  прането,което тъпча,а по малко. Виж ги на живо.

# 516
Непременно ще ги видя на живо, иначе не мога да избера

# 517
Благодаря, за подорбното разяснение. Аз се чудя  7 или 8 кг да взема. Вече останахме двама и прането е по малко. Твоята кой модел е ? А в интерес на исината и сегашната пералня ми прави дупки, и затова ми се иска да я сменя. Ама тя е някаква турска
Може да помислиш за рециклирано miele втора ръка с гаранция. Ние имаме нова такава и жена ми твърди, че нито една предишна пералня не се доближава дори като качество на изпиране. Никога не прави дупчици и дрехите излизат като почти изгладени. Отделно сама си дозира препарата според това колко пране слагаш.

# 518

Без значение е, защото за двама души и двата варианта са повече от достатъчни. Колкото до изборът на марка, най-важното е на вас да ви харесва. AEG реално имат доста интересен дизайн. Даже и на мен един доста нерационален уред ми се беше набил на очи Whirlpool FSCR 80423. Просто както всичко американско има търговски вид, много красив уред, цената е приемлива, директ драйв мотор, но тази компания ви дере за всяка услуга, дори надчисляват пари, когато им се обадите за по-детайлна информация. Гаранция дават само 2 години, а в поддръжка са доста скъпи. Също ме дразни големия и крайно неудобен панел, зад който стои филтъра. Чупят се лесно и са неудобни за сваляне. Иначе от към дизайн американците много са се постарали, голям хромиран люк, удобни органи за управление, пак с хромирани детайли, красиво направен барабан.

https://youtu.be/16h3GR1YQDo?t=20

# 519
Леле какво говорите за аег и дупки по дрехите. И аз към тази марка се насочих. Обаче отивам днес в един сервиз да питам за ремонт на старата, че да я дам на майка ми и там сакън не сменяйте, ще сбъркате.

# 520
  • София
Кое аег прави дупки по дрехите и използван ли е подходящ препарат и програма за целта? А дупки могат да се получат и от ципове или други аксесоари по дрехите, което няма нищо общо с марката. Какви са тези генерални заключения, че аег прави дупки не знам. Това само в тази тема се споменава, ама не си спомням точно потребители с такова оплакване.

# 521
Кое аег прави дупки по дрехите и използван ли е подходящ препарат и програма за целта? А дупки могат да се получат и от ципове или други аксесоари по дрехите, което няма нищо общо с марката. Какви са тези генерални заключения, че аег прави дупки не знам. Това само в тази тема се споменава, ама не си спомням точно потребители с такова оплакване.

Явно не следиш внимателно. Доста са оплакванията, че AEG дупчи прането и не само в този форум, и далеч не са от вчера. Не знам, защо персонално имаш такова високо мнение относно AEG и Electrolux. Те не са това, което бяха едно време.

Един пример от 2015г. :

Последна редакция: пт, 15 юни 2018, 19:06 от BM21

# 522
  • София

Явно не следиш внимателно. Доста са оплакванията, че AEG дупчи прането и не само в този форум, и далеч не са от вчера. Не знам, защо персонално имаш такова високо мнение относно AEG и Electrolux. Те не са това, което бяха едно време.

Един пример от 2015г. :

hahaha един пример от преди 3г. Дооообре! много предствителна извадка. Освен това, в оплакването се говори за една дупка, в една дреха - за мен това не е лошо качество на пералнята, нито повод да се определи, че цялата марка прави дупки по дрехите. Още ще си измучеш ли от пръстите да копираш или продължаваш с рекламата на горение?

# 523
hahaha един пример от преди 3г. Дооообре! много предствителна извадка. Освен това, в оплакването се говори за една дупка, в една дреха - за мен това не е лошо качество на пералнята, нито повод да се определи, че цялата марка прави дупки по дрехите. Още ще си измучеш ли от пръстите да копираш или продължаваш с рекламата на горение?

Те примерни много, този го дадох, да видиш, че подобни отзиви не са от вчера за АЕГ. Нали като цяло вярваш на това, какво говорят хората? Ако кажат за друга особено по-бюджетна марака вярваш, а като ти казвам, че AEG/Electrolux, като части и надеждност са много сходни с Indesit/Ariston не вярваш. Ха ха

Аз съм казвал, че при всеки един уред може да се нарани барабана или маншона и да къса дрехите, без значение от марката. Има и такива модели обаче с голям луфт между маншона и барабана, там се захапва прането и стават тия дупчици.
Какво стана Афродита, май са започнали да не го хвалят хората толкова много това AEG? Grinning

Какво общо има gorenje, с това че AEG са занижили качеството, само ти си знаеш.

# 524

Нашата АЕГ е правена в Полша.Купували сме я от техномикс ( Пловдив ),цената там беше най-добра.
Като външен вид на детайлите ,сравнявам с LG  пак полска,АЕГ изглежда много по-добре,по-пипната е.

Минус,който забелязах е ,че ми прави дупки по прането.(И предишната стара Силтал вероятно е правила така,не съм обръщала внимание преди ,все си мислех,че е некачествена материя на дрехите. )Не винаги,не на всички дрехи,но един ски панталон на мъжа ми почти  го съсипа АЕГ-то. Не напипвам неравности по барабана или маншона.

Ето тук потребителка се оплаква, само през няколко мнения от мен. Аз нямам нищо против аег. Най-вероятно таква ще купя. Но виж някой да ми хвали електролукс. Не, мерси. Имам фурна за вграждане електролукс на 7 години. Ръждясал и е лицевия панел, а стои в сухо помещение, и конструктивно не ми харесва, не пече добре, стария раховец не е мръднал и пече в пъти по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт