Каква пералня - 2 част

• 95 509
  • 778
  •   1
Отговори
# 720
Имат 8 фабрики в Германия и по една в Австрия, Чехия, Китай и Румъния. Както сама виждаш основното производство е в Европа и то в Германия.
Понеже обсъждаме перални за домашно ползване, то от тези 8 фабрики в DE, само една сглобява перални.
(2 294 служители - 850 000 бр. перални)
В Чехия работят 1 563 служители - 550 000 бр. перални и съдомиялни.
(да предположим, че пералните са 1/2, т.е. 275 000)
Приблизително 1/4 в Чехия и 3/4 в Германия сглобяват перални.
Електрониката се сглобява в Румъния от 273 служители.
Фабриката започва да функционира през 2009г , като оттогава започват и проблемите по електрониката.
Едно интересно мнение:
Скрит текст:
Цитат
Пулсациите на захранването след лошото филтриране се смесват с работната честота и така се повишава напрежението, което поврежда транзистора IRG4BC30W.
Направи ми впечатление, че на старите перални Миеле ( от 1989 година), управлението е във високоволтовата част. След изправянето през греца, захранването отива в електромотора. Запитах се, защо на новите перални е променена схемата. Много вероятно, заради по- тихата работа на електромотора.

Ето едно лично наблюдение. Миле пере много по-добре от Самсунг за 1400 лева и от Аристон за 1000 лева. Това би трябвало да е полезно за теб и следващия път като си купуваш пералня, ако можеш да си позволиш Миле няма да сгрешиш.

# 721
и следващия път като си купуваш пералня, ако можеш да си позволиш Миле няма да сгрешиш.
Накакъв намек ли има?
Винаги, от 2009г, пишейки в този форум съм препоръчвала Miele,
най-вече като тежки машини, което е един от показателите за стабилност.
Да, не мога да си я "позволя", понеже живея на 5 етаж, без асансьор.
(ще остана без приятели  Mr. Green)
Когато се качва пералня, то я разглобявам-махам тежестта.
Уредите ми са надеждни (Siemens, AEG) и ремонтно пригодни,
от мен, на 5 етаж.
ПП Последно сама си смених нагревателя на съдомиялната.  Wink
Скрит текст:

# 722
Извинявам се ако е прозвучало грубо. Нямах лоши мисли. Аз от много години мога да си позволя Миле, но понеже не съм се интересувал и съответно не съм знаел, че наистина си заслужават парите съм купувал други марки. Това беше причината да дам по-горния съвет.

Последна редакция: ср, 04 юли 2018, 18:33 от Анонимен

# 723
  • София
Някой ползва ли пералня ТЕКА, и какъв модел ?

# 724
  • София
Да,не мога два уреда. Трябва да решавам между никакъв,нова пералня за 700 и комбиниран за 700.

Как пере... не мога да кажа,чисти и уханни излизат дрехите,но на някои си остават петна,които действам с избелващо.
Koмбиниран уред за 700лв. - какво качество мисличе, че би имал двоен уред, като само на единия цената му почва от 700лв.? Сами си направете изводите.

# 725
  • София
Здравейте, имате ли идея къде можем да продадем използвана пералня Miele? Хич не ми се иска, но се налага. Извинявам се ако въпросът ми не е за тук.

# 726
Здравейте, имате ли идея къде можем да продадем използвана пералня Miele? Хич не ми се иска, но се налага. Извинявам се ако въпросът ми не е за тук.

https://www.olx.bg/

https://bazar.bg/

И други подобни . . .

# 727
Най-накрая  да използвам и аз  новата си пералня  и споделя  резултатите  Simple Smile
Пералнята е на Бош WAW24460EU/14.
По усмивката трябва да  се разпознае, че  съм супер доволна  от първата  проба.
Пуснах калъфите на матраците на децата, които бяха супер засечени. Бях ги давала и на химическо чистене, но без особен  резултат. Имаше петна жълти от изливане  на течности, а и до като преминат  от памперс на тоалетната  са имали  и "изпускания" децата.
Пуснах на програма mix, с добавка easy iron. Излезнаха почти снежно бели!
Продължавам с тестването и ще докладвам..

# 728
И аз от няколко дни съм с ЛГ. Всъщност даже я взехме на супер цена от Техномаркет и не 7 кг а 8кг която в Полиса я предлагат за 850 лв а ние я взехме за 640. И съм супер доволна. Страхотнна машина. Има доста екстри и допълнителни цикли за изтегляне. И най-вече е безшумна за разлика от старата която накрая имах чуството,че ще излети някъде.

Пералня LG F 4J5TN3W препоръчвам!!!

# 729
# 730
До BM21,

Видях, че препоръчвате gorenje няколко пъти и прочетох мнението Ви за AEG. В момента обаче само те дават 5 години гаранция и исках да чуя актуалното Ви мнение за:

https://www.pazaruvaj.com/peralni-c3167/aeg/l6fbi27w-p370574919/

и

https://www.pazaruvaj.com/peralni-c3167/aeg/l7fbe48s-p343480646/

Разбрах за споения казан + PPL лагерите, но все пак в предвид 5 години гаранция не е ли въпреки всичко по-добър избор от gorenje, още повече, че казахте че в новите модели на gorenje не е ясно какви части са сложили. Също, имате ли фактуална информация, че въпросните PPL лагери са слаби и че се чупят лесно или е просто предполагане, понеже не са на реномирана фирма? Вече 10+ дена си блъскам главата с тези перални и наистина ще се радвам да можете Вие или някой друг технически компетентен участник в дискусията да може да ме насочи. Предварително благодаря!

P.S. Ако имате още 2 мин да ми отговорите и на още един въпрос. На старата ми пералня AEG, която е купена втора ръка внос от Германия лагерите са и сдали багажа. Моделът е:

https://img01-olxua.akamaized.net/img-olxua/642522354_1_644x461_ … i-novovolynsk.jpg

Има ли смисъл да се трудя да купувам лагери и да се опитвам да ги сменя или по-добре да не се занимавам? От няколко сервиза ми казаха, че ще ми струва 150-200 лева да я поправят, което е твърде много в предвид себестойността на пералнята. Техническите ми познания за сменяне на лагери се свеждат го гледането на няколко youtube клипа с инструкции как се прави и не изглежда да е нещо супер невъзможно Grinning Също според Вас разумно ли е да продължа да ползвам пералнята с развалени лагери докато не издъхне тотално или не е добра идея? мерси!

Последна редакция: пн, 09 юли 2018, 00:37 от mirogor

# 731
И аз от няколко дни съм с ЛГ. Всъщност даже я взехме на супер цена от Техномаркет и не 7 кг а 8кг която в Полиса я предлагат за 850 лв а ние я взехме за 640. И съм супер доволна. Страхотнна машина. Има доста екстри и допълнителни цикли за изтегляне. И най-вече е безшумна за разлика от старата която накрая имах чуството,че ще излети някъде.

А предната пералня развали ли се,че моята трака доста вече и се чудя дали да взимам нова - щото,милата,пък не се е разваляла 15г нито веднъж... а новите нали все се разваляли...

Сега ще правя ремонт в банята и ми е шансът да я сменя,че иначе е заклещена и не може да се измъкне.

Та плс за съвети Simple Smile

# 732
До BM21,

Видях, че препоръчвате gorenje няколко пъти и прочетох мнението Ви за AEG. В момента обаче само те дават 5 години гаранция и исках да чуя актуалното Ви мнение за:

https://www.pazaruvaj.com/peralni-c3167/aeg/l6fbi27w-p370574919/

и

https://www.pazaruvaj.com/peralni-c3167/aeg/l7fbe48s-p343480646/

Разбрах за споения казан + PPL лагерите, но все пак в предвид 5 години гаранция не е ли въпреки всичко по-добър избор от gorenje, още повече, че казахте че в новите модели на gorenje не е ясно какви части са сложили. Също, имате ли фактуална информация, че въпросните PPL лагери са слаби и че се чупят лесно или е просто предполагане, понеже не са на реномирана фирма? Вече 10+ дена си блъскам главата с тези перални и наистина ще се радвам да можете Вие или някой друг технически компетентен участник в дискусията да може да ме насочи. Предварително благодаря!

P.S. Ако имате още 2 мин да ми отговорите и на още един въпрос. На старата ми пералня AEG, която е купена втора ръка внос от Германия лагерите са и сдали багажа. Моделът е:

https://img01-olxua.akamaized.net/img-olxua/642522354_1_644x461_ … i-novovolynsk.jpg

Има ли смисъл да се трудя да купувам лагери и да се опитвам да ги сменя или по-добре да не се занимавам? От няколко сервиза ми казаха, че ще ми струва 150-200 лева да я поправят, което е твърде много в предвид себестойността на пералнята. Техническите ми познания за сменяне на лагери се свеждат го гледането на няколко youtube клипа с инструкции как се прави и не изглежда да е нещо супер невъзможно Grinning Също според Вас разумно ли е да продължа да ползвам пералнята с развалени лагери докато не издъхне тотално или не е добра идея? мерси!

Всеки с вкуса и разбиранията си. Аз за себе си бих предпочел gorenje или bosch пред AEG. Новите модели на gorenje са доста красиви, имах възможност да поогледам на скоро от новите поколения, като механически компоненти не ми се струват по-различни от предходното поколение. Корпусите са същите, с дберни изменения по предната част, маншоните са като на предходното поколение, барабаните са с изменен релеф, пак полимерни споени казани, амортисьорите са същите, сериозни изменения по механиката не забелязах. Електрониката обаче е подобрена, имат автодозировка, доста информативни и големи дисплеи. Този модел бих избрал в ценовия клас, в който са по-горните АЕГ-та: https://www.pazaruvaj.com/peralni-c3167/gorenje/ws-947-ln-p406918891/#

Разбира се, че имам ясни наблюдения върху лагерите. Пък и защо ли PPL са на половината цена , в сравнение с SKF и NSK? Мислите ли, че производители като ,Miele ,Bosch , Gorenje ,щяха да ги ползват при положение, че вместо тях спокойно можеха да сложат полски PPL или разни китайски, както правят LG и Samsung, което щеше да им излиза значително (два-три пъти) по-евтино? PPL слагат и в Индезит, като цяло в най-бюджетните уреди на пазара.

Колкото до старата машина с разбити лагери, такава е цената, защото този ремонт е сложен и отнема доста време. И това е машина с разглобяем казан, ако беше с неразглобяем, можеше изобщо да не се съгласят да я ремонтират (да заменят лагерите). Цената е така висока, защото хората си ценят времето. За това време, в което ще си играят да разглобяват едва ли не цялата пералня, могат да ремонтират сигурно 4 с по-дребни проблеми. (времето е пари) Вие си преценявате, дали стойността на ремонта си заслужава или директно да купите нов.
Може да я ползвате, но ако е в начален стадий (повишено ниво на шум и лек луфт). Ако лагерите са в по-напреднал стадий на разбиване с голям луфт, барабана опира в казана и буквално го прерязва, и в резултат на това да протече машината. В задната част също понякога натича през лагерите, но леко, обаче тия стечки попадат и мокрят буксата на електромотора и в резултат на това често гори платката.
В общи линии лагерите са доста скъп и сложен в ремонт компонент, от който може да тръгнат и куп други проблеми, които споменах по-горе. По тази причина препоръчвам уреди, в които поставят качествени лагери. Гаранция от 5 години в дадени моменти и за дадени продукти, дори Беко дават. Не знам защо в България така ни прецакват с гаранциите. gorenje масово в ЕС дават 5 години гаранция на пералнята и 10 на мотора, само у нас са тия изгъзици с по 3 години. Явно толко ни е държавния контрол, че всеки си прави, каквото си иска.

# 733

А предната пералня развали ли се,че моята трака доста вече и се чудя дали да взимам нова - щото,милата,пък не се е разваляла 15г нито веднъж... а новите нали все се разваляли...

Сега ще правя ремонт в банята и ми е шансът да я сменя,че иначе е заклещена и не може да се измъкне.

Та плс за съвети Simple Smile

Старата ни беше лърпъл и шумеше много защото и беше за смяна лагера. Но понеже аз исках нова пералня с бебешка програма която старата нямаше имах избор или мъжа да я оправи или да си купя нова. Чаках я да умре старата на пълно може би месец и нещо я изтормозех с какво ли не ей голям добитък излезе... верно много шумеше но пък си переше. Но старата беше със 6-то чувство което лично мен много ме дразнеше. Пускам си я аз на 40 гр памук и уж за 2 часа и 30 минути и аз си правя плановете за тези 2 часа да свърша и нещо друго. Та да изкарам прането да го простра на вън и да изляза или да отида на работа и т.н .. Е да ама не тя си удължаваше сама времето. Случвало ми се е да пере и 6 часа и то дрехи който не са силно замърсени.
Сега новата е с повече екстри. И най-вече пуснеш ли за 1 и 30 минути си пере 1 час.  Тиха е и центрофугата е върха дори на 800 са леко влажни. 

# 734
Моята,освен,че не се дава, си пере и бързо. Дори и чувствителни тукани - за 50мин е готова,сума ти пердета изпрах. А стандартната програма си е 45 мин. Центрофугата е 500/1000, но не ги вади леко влажни де - трябва да си съхнат. Уърпул е,но не 6то чувство. Много се колебая тези дни...

Общи условия

Активация на акаунт