Каква пералня - 2 част

• 95 509
  • 778
  •   1
Отговори
# 735
  • в града на вечния купон
Най-накрая  да използвам и аз  новата си пералня  и споделя  резултатите  Simple Smile
Пералнята е на Бош WAW24460EU/14.
По усмивката трябва да  се разпознае, че  съм супер доволна  от първата  проба.
Пуснах калъфите на матраците на децата, които бяха супер засечени. Бях ги давала и на химическо чистене, но без особен  резултат. Имаше петна жълти от изливане  на течности, а и до като преминат  от памперс на тоалетната  са имали  и "изпускания" децата.
Пуснах на програма mix, с добавка easy iron. Излезнаха почти снежно бели!
Продължавам с тестването и ще докладвам..

Поздравления!
Аз също ползвам функцията"лесно гладене", както и предпране.
Мисля, че и твоя модел я има.

# 736
  • In transit
И аз от няколко дни съм с ЛГ. Всъщност даже я взехме на супер цена от Техномаркет и не 7 кг а 8кг която в Полиса я предлагат за 850 лв а ние я взехме за 640. И съм супер доволна. Страхотнна машина. Има доста екстри и допълнителни цикли за изтегляне. И най-вече е безшумна за разлика от старата която накрая имах чуството,че ще излети някъде.

Пералня LG F 4J5TN3W препоръчвам!!!

А предната пералня развали ли се,че моята трака доста вече и се чудя дали да взимам нова - щото,милата,пък не се е разваляла 15г нито веднъж... а новите нали все се разваляли...

Сега ще правя ремонт в банята и ми е шансът да я сменя,че иначе е заклещена и не може да се измъкне.

Та плс за съвети Simple Smile

Старата ни беше лърпъл и шумеше много защото и беше за смяна лагера. Но понеже аз исках нова пералня с бебешка програма която старата нямаше имах избор или мъжа да я оправи или да си купя нова. Чаках я да умре старата на пълно може би месец и нещо я изтормозех с какво ли не ей голям добитък излезе... верно много шумеше но пък си переше. Но старата беше със 6-то чувство което лично мен много ме дразнеше. Пускам си я аз на 40 гр памук и уж за 2 часа и 30 минути и аз си правя плановете за тези 2 часа да свърша и нещо друго. Та да изкарам прането да го простра на вън и да изляза или да отида на работа и т.н .. Е да ама не тя си удължаваше сама времето. Случвало ми се е да пере и 6 часа и то дрехи който не са силно замърсени.
Сега новата е с повече екстри. И най-вече пуснеш ли за 1 и 30 минути си пере 1 час.  Тиха е и центрофугата е върха дори на 800 са леко влажни. 
Последните две перални, които съм ползвала са Уърпул с горно зареждане и 6-то чувство. Никога не са си променяли времето на пране сами. Програмата за памук 5кг на 60С винаги е около 2 часа и половина. Увеличава се с малко като пусна допълнително изплакване. Иначе са шумни, особено като центрофугират. Разликата между двете беше, че на старата можех да пусна две олекотени завивки и си ги изпираше идеално, докато сегашната има някакъв кантар явно и не иска да ги центрофугират заедно. Като ги разделя няма проблеми.

# 737
  • Пловдив
Здравейте, някой има ли отзиви за перални Sharp? Бях се насочила към Gorenje и докато търсех в кой магазин има промоции, попаднах на ето този модел на Sharp: https://zora.bg/product/es-gfb7143w3
Като функции е напълно удачен за мен, но от прочетеното в темата никъде не видях мнения за тази марка перални, затова ще  бъда благодарна за всеки отзив.

# 738
Най-накрая  да използвам и аз  новата си пералня  и споделя  резултатите  Simple Smile
Пералнята е на Бош WAW24460EU/14.
По усмивката трябва да  се разпознае, че  съм супер доволна  от първата  проба.
Пуснах калъфите на матраците на децата, които бяха супер засечени. Бях ги давала и на химическо чистене, но без особен  резултат. Имаше петна жълти от изливане  на течности, а и до като преминат  от памперс на тоалетната  са имали  и "изпускания" децата.
Пуснах на програма mix, с добавка easy iron. Излезнаха почти снежно бели!
Продължавам с тестването и ще докладвам..

Поздравления!
Аз също ползвам функцията"лесно гладене", както и предпране.
Мисля, че и твоя модел я има.

Да има я. Лесно гладено води се без гънки в книгата с упътване. Колкото до старата пералня не знам защо беше така. Не и знам модела но редовно ми го правеше номера с удълженото време. Переше си дрехите не мога да кажа друго, но новото си е ново. А и аз съм фен на новите технологии и тези нови опции на лг който могат да се теглят от телефона още повече ме кефят. Satisfied

# 739
Това е едно от предимствата на Бош перални и сушилни, поне за мен, удължаване или преизчисляване на времето в зависимост от замърсеността на дрехите.
Не съм следила дали айдоса също го прави, но изобщо и не ме интересува, за мен е важен крайния резултат.
И най-важното е, че само си слагам програмата и от време на време зареждам препарати, което за мен най-голямото удобство.

# 740
  • оттам, откъдето започва България
Все си мисля, че това удължаване е според кг сухо пране, което е сложено на съответната програма, а не според замърсеност на прането.
След като прегледах ръководството за пране на пералня Бош, вече съм сигурна, че е точно така.

# 741
, а не според замърсеност на прането.
Датчик за мътност на вода.
При съдомиялните го има, но в характеристиките не винаги го описват.
Местоположението му е на корпуса, където е нагревателя.
Скрит текст:
Струва 20,00 лв SEN0189
Скрит текст:
https://www.tme.eu/bg/details/df-sen0189/datchitsi-za-usloviyata … /dfrobot/sen0189/
Явно са го приложили и при пералните.
Обаче, при пералните може да "изиграе" лош номер,
понеже, водата, която влиза в съдомиялната е омекотена от йонизационна смола.
При пералните данните може да са некоректни,
т.е. да не отчита истинската мътност следствие на мръсност пране.
Друг вариант е да прави само разлика на определен период от време,
без да отчита, че постъпилата вода от водопровода може и да е тиня.  
Въпрос на софтуер.

Последна редакция: ср, 11 юли 2018, 22:18 от Анонимен

# 742
Някои упорити замърсявания не правят водата силно мътна, а се налага интензивна програма. Опита на човек при съставяне на подходяща програма и избор на подходящ перилен препарат си е незаменим. Подобен датчик може да е полезен при изплакване, или иначе казано, ако водата е мътна след минималния брой цикли, да се добавят автоматично още. Не знам до колко е полезен подобен датчик, но съдейки по това че е слабо разпространена технология, едва ли прави чудеса, но пък оскъпява и е още един потенциален компонент, който може да излезе от строя.

# 743
Подобен датчик може да е полезен при изплакване, или иначе казано, ако водата е мътна след минималния брой цикли, да се добавят автоматично още.
Да, на помпата (филтър):
Скрит текст:
До сега не съм видяла такъв.
Иначе, т.н. AquaSensor при пералните е съвсем за друго.

# 744
въпрос на гледна точка.
За мен лично е безкрайно полезен-както в съдомиялната, така и в пералната.
В сушилните е за влага.

# 745
Радост Николова,
Нямате във Вашата пералня, а и в никоя пералня такъв датчик за мътност.
Имате "Автоматика за петна с 16 вида петна за избор".
https://veto.bg/en/product/washing-machine-bosch-way32891eu
Т.е. Вие да си избирате типа петно,
като предварително софтуерно е заложено колко и как да пере.
ПП Отвийте филтъра и вижте, че няма такъв сензор!  Wink

# 746
бъркате се с машината за петна
тази е професионалната с опция за петна

# 747
тази е професионалната с опция за петна
И коя е тя, модел?
Опцията за петна, както писах е, че Вие избирате какво е петното,
а не, че пералнята го "разпознава".

https://www.bosch-home.bg/productlist/washers-dryers/washing-mac … Tabs=tab-3143081/
Няма да се учудя в характеристиките на пералните като функция(екстра) да пишат,
че има амортисьори.  Hug

Последна редакция: чт, 12 юли 2018, 15:03 от Анонимен

# 748
  • оттам, откъдето започва България
, а не според замърсеност на прането.
Датчик за мътност на вода.
При съдомиялните го има, но в характеристиките не винаги го описват.
Местоположението му е на корпуса, където е нагревателя.
Скрит текст:
Струва 20,00 лв SEN0189
Скрит текст:
https://www.tme.eu/bg/details/df-sen0189/datchitsi-za-usloviyata … /dfrobot/sen0189/
Явно са го приложили и при пералните.
Обаче, при пералните може да "изиграе" лош номер,
понеже, водата, която влиза в съдомиялната е омекотена от йонизационна смола.
При пералните данните може да са некоректни,
т.е. да не отчита истинската мътност следствие на мръсност пране.
Друг вариант е да прави само разлика на определен период от време,
без да отчита, че постъпилата вода от водопровода може и да е тиня.  
Въпрос на софтуер.

Ако е датчик за мътност на вода със сигурност сме се включили, дори и в пералнята да няма пране.
Говоря конкретно за гр. Шумен.
Скрит текст:
Известен с мръсната си вода и може би най-скъпа вода в БГ.

# 749
didka pitka,
при перални няма такъв сензор за мътност.
Направих предположения на аналогия със съдомиялни.
Мисля да  експериментирам с такъв омекотител преди пералнята, понеже ми е наличен.
Скрит текст:
Ако проработи системата ще споделя.
Говоря конкретно за гр. Шумен.
Скрит текст:
Известен с мръсната си вода и може би най-скъпа вода в БГ.

Общи условия

Активация на акаунт