априлчета на месец и на два да викнем ний ура

• 14 424
  • 371
  •   1
Отговори
# 345
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ ДНЕС smile3525 /без Евгени Минчев! Naughty/!

ДА СА ЗДРАВИЧКИ, ПОСЛУШНИ И УСМИХНАТИ БЕБОЦИТЕ! newsm32  ura  party002

# 346
Олеее не и Евгени Минчев  Joy ужас  Tired

А това за бебе на годината приключи ли вече? Вчера бяха до 600 и някой номер. Ние сме № 312. Какъв ли подарък ще дадат от Нивеа, някой знае ли?

# 347
  • София
Честито на всички месечковци!!! Да са живи и здрави и майчетата им много да ги слушат!

Филипче, не се притеснявай, миличка, ние и през бременността така се шашкахме за какво ли не, пък ето, че всичко е наред. Ще видиш, че и сега ще е така! Направете го тоя ехографски преглед, той няма да му навреди и ще се успокоиш. Баси, как се дразня на такива лекари, които си мислят, че като си шашкат пациентите, ще си повишат авторитета  smile3515 Аз като попадна на такъв и не повтарям да ходя пак при него.
И нашият пич си стиска юмруците, особено като ми гепи косата. Направо не мога да му разтворя пръстите да се измъкна и в резултат вече почнах да оплешивявам леко. А като я вържа и ме гледа лошо и мрънка. Ей, много бързо почнаха да нахитряват, аз си мислех, че още малко живот има за нас, пък то...  smile3511

Нощеска татенцето изпусна един надрискан памперс и за наше най-голямо нещастие, се потвърди един от законите на Мърфи  moresmile  (малеее, колко съм изкуфяла, 100 часа не мога да му се сетя за името на тоя гадняр  Mr. Green )

# 348
1000 бебета В средата на юни щяло да има парти, на което да се изтегли победителчето /не че ще победи някого, но по-скоро късмет ще има/. Така пише на сайта.

# 349
  • Sofia
Сега се сетих да питам, тези които дават сокчета - правите го сами или купувате готово, а и въобще дали има готови такива, че не съм запозната ?

# 350
  • София
Cherepahova : Не разбрах кой стана бебе на 2006, може би защото отидохме по-късно.

Rossi : Аз започнах да давам сокчета, първо с ябълка и сама го правя към 9 изстисквам една ябълка давам две-три лъжички(всеки ден се увеличава с една докато стигнем до 30мл) и каквото остане го изпивам аз. Същото повтарям и към 15ч.

# 351
Със сокоистисквачка. Става лесно - от една ябълка стават две сокчета по 30-40 мл. Едното за бебчо, другото за мама  Wink

# 352
Мамчета здравейте и от нас Heart Eyes

да ви питам на тези които им дойде цикъла ,колко ви продължи?
Аз тъкмо се зарадвах ,че се отървавам от лохиите ,почти ми бяха спрели теченията отдолу и ето че ми дойде.Мислех си ,че докато кърмя няма да имам "гости от Червен бряг"но те ме посетиха.
Моят бебо установих ,че много обича да спи по коремче и като го сложа така се успокоява и заспива.Вашите бебковци спят ли по коремче?

# 353
Здравеите.При нас днес е кошмарен ден,Мадлен реве цял ден и не може да заспи.Незнам това дете защо не иска да спи в къщи а като излезем на вън спи като талпа.Има ли и други като нас?
За ваксината ние ще слагаме Пеинтаксим,педито каза че е наи добрата.

И при нас е така. В къщи е голям кошмар напоследък, особено сутрин до към 11., но щом го изведа на вън и веднага заспива. Дори днес го изведох, въпреки мрачното време и естествено ни наваля дъжда, но заспа!

# 354
Честито на всички бебета, които днес празнуват първия и втория си навършен месец!

Мимка и мамо меца, какво стана с ваксината? Отговориха ли ви?

# 355
Аз настъргвам ябълката и прецеждам още в марличка, че не ми се мие цял робот за 10мл. Все пак днес трети ден пием и още не сме в големите количества. Макар, че мисля утре да дам 20мл и другиден 30мл. Не ми се офлянква много-много. Нали му няма нищо. Whistling

# 356
Честито на празнуващите!

Юлче, още нямам ново инфо за ваксините, когато науча нещо ще споделя - нали затова сме тук.

Ти или Аги ли бяхте писали за лактазната недостатъчност - сещате се,  разтройството при кърмене от двете гърди - че това е много трудно да се получи и рядко срещано! Всичкокоето се иска е да се остави бебето само да спре да суче от пъвата гърда преди да се даде втората. Ако въпреки това я има, говори за голям излишък на кърма (от там - и на предно мляко), евентуално в резултат на много цедене, да не е такъв случая? Стана ми интересно.

Данче, назад беше питала за големия памперс - единствения проблем е окано бельо  Mr. Green ако не пуска, нямай грижа - колкото повече ширина има между крачетата, толкова по-добре всъщност за тазовата става, а не по-зле. А също на въпроса ти не го ли лишаваш от нещо като не даваш вода - дайте ми, някой, едно обосновано мнение, една логична причина защо е нужна вода. Защото аз се разписвам веднага че бебе само на кърма или АМ (мойто е минало през двете) без вода и без чай пълни пъмперсите безотказно всеки път (за пишкано имам предвид). От какво точно би могло да го лиши недаването на друга вода извън водата съдържаща се в кърмата и АМ?

# 357
  • София
Какъв ли подарък ще дадат от Нивеа, някой знае ли?
Знам, че пращат по пощата разни мострички. Една мама от блока каза, че и двете си деца е записвала, пък нищо не е получила. Аз пък докато се накумя да се обадя и то взело, че свършило.

Някой питаше за шевовете. Мен въобще не са ме болели и не са ми дърпали. Имах  един възел и на негово място сега има нещо като  топченце. Ходих на преглед още на втората седмица и всичко беше ОК, сега трябва да отида пак - нали след 45 дни е хубаво да се направи  контролен преглед. За съжаление, кекса още не сме го пробвали, щото взе, че ми дойде и не ще да спира. А такъв мерак имам, направо не издържам вече...

Мамо Меца, Валката в жегите въобще не иска да яде нито кърма, нито АМ - дръпва по малко и веднага изплюва, а водичка пие адски много като му е топло(по 100-300мл). А сега като е хладно, не мога да го накарам и 10 мл да изпие. Явно някои деца си имат нужда от вода.

# 358
  • Русе
Привет мами!

Честито на навършващите месец и два сладурчовчи!
Tada

Специален поздрав за брат'чеда Пресил! Филипче, сигурна съм, че всичко е наред с Преско, ама то грижите и притесненията край нямат...Сещам се при кого си го водила и тя жената просто се презастрахова, в което няма нищо лошо всъщност...само дето ти ще се пошашкаш малко (ама тя така е спасила навреме толкова много дечица).

Иначе, и при нас е кошмар, ама в дъното е баткото, затуй няма да ви занимавам...Ей, туй "мъжете" не са кат хората - все нещо им има..., та сега измежду кърменията търча по болници и изследвания и съвсем ще изперколясам smile3514. То вярно ще излезе, че "момче и пуйче най-трудно се гледат"...и кат гледам (не че водя статистика,де), мъжките мами тука май повече се оплакват...и аз, грях ми на душата, се утешавам, че можеше и по-зле да съм - с още едно момче. #Silly

За преваряването на водата - аз го правя в микровълновата, и понякога и една минута не се събира, май... newsm78

А бебка - и тя доста време прекарва в шезлонга, за да ми е под око,и единственото, което ме притеснява е, че май много малко яде напоследък, и ака на 2-3 дни веднъж, но поне е кротка засега..., а консултация ще правим другата седмица...оф, че несвързано пиша...айде стига толкоз.

# 359
http://karmene.greatnow.com/voda.html - за водата:

Малък цитат: "Адаптираните млека съдържат по-високи концентрации от минерали и соли, и на бъбреците е необходима вода, за да могат да изхвърлят излишъка от организма на бебето. При кърмените бебета водата не само не е необходима, но може и да намали желанието на бебето да суче, тъй като стомахчето му е пълно с вода. "

Общи условия

Активация на акаунт