априлчета на месец и на два да викнем ний ура

• 14 356
  • 371
  •   1
Отговори
# 75
аз не държа Вигантола в хладилника, ама трябва ли newsm78 ще прочета листовката

Мале и аз съм го пропуснала този момент?!?! А иначе не е страшно ак опропуснеш понякога, много по-страшно е да го предозираш.

Мисти тази ваксина за която ти говориш е Инфанрикс - ДТК от по-нов вид, 30 лв, едната компонента (не помня коя, но точно от нея се вдига температура обикновено) е от частици от клетки, а не цели клетки, и затова се понася по-лесно. Но ако купиш нея, пак ще ви дават капки през устата срещу полиомиелит от живи клетки - а те дават понякога лоши странични ефекти. Петвалентната ваксина е друга - Пентаксим или Пентавакс, според производителя, около 60 лв, и освен ДТК съдържа и полиомиелитна от убити клетки, и ваксина против хемофилус инфлуенце - тя не е задължителна, но въпросният звяр е причинител на доста кофти болести, вкл. менингит и пневмонии, особен опри деца от 2 месеца до 5 години.

Установих че Вени се подсича от памперсите на "Памперс". Беше зле преди, оправи се като минахме  на Либеро, сеига либерото свърши и се наложи да ползваме останалите от преди памперси и тя пак се подсече. Пак си намерихме либеро и се оправи отново.

# 76
  • Бургас
Брей наистина ли Вигантола се държи в хладилник? eх_diabet_mama на мен ми казаха сутрин на гладно да го давам.
Пък аз искам да убия някой доктор - и по-точно педиатърката ми. Край, ще я отлюспвам. smile3513 От три седмици и мърморя, че искам да ми даде направление за ортопед, да види Жасмина за луксация - а тя : За какво ти е, аз каквото трябва съм видяла. Обяснявам и, че аз съм с луксация, сестра ми също и искам специалист да я види - а тя не та не. Свързах се с доктора, който лекува сестра ми в Пловдив и за мой късмет той бил в Слънчев бряг на конференция и днес дойде да прегледа дребка. В резултат сме с ортопедични гащи - имала слаба става и профилактично ще ги носи 2 месеца, защото може да се получи луксация, а и е предразположена. Като му казах, че педиатърката ми " каквото трябва е видяла" той се хвана за главата "ми тя какво разбира?" #Shocked. Е как да не я убиеш за такова безхаберие.  #SniperНямам думи просто. А милото ми детенце е такава жална гледка - плаках много. Знам. че така е по-добре, защото е навреме и може лесно да се оправи, но като я гледам и сърцето ми се къса....
А на всички пловдивчанки да препоръчам - търсете доктор Дамянов - ортопед.
mama meca страшна си, много хубаво си го обяснила. newsm20

Последна редакция: сб, 27 май 2006, 22:12 от tanya_79

# 77
Здравейте мами и бебоци Hug

Честито на празнуващите месец днес - Скарлет-Елизабет на Rina и Юлиан на petrovavania  bouquet

Ама къде пише, че Вигантола трябва да се държи в хладилника?1?! #Crazy
Аз прочетох само да се държи на тъмно и далеч от деца, нищо не пише за температура.

А за даването на Вигантола, аз го давам между две хранения, без значение по кое време на деня е ... така ни каза педито.

Последна редакция: сб, 27 май 2006, 22:22 от desi

# 78
  • Sofia
Здравейте и от нас момичета, ние се завърнахме от село, баба много му се радва и го глези, та сега ще трябва да го носим честичко на ръце, но следващия месец и го връчвам и да го носи, та да види как се носи по цял ден. Simple Smile
Ние пътувахме и така и ще пътуваме в горещините, рано сутрин бебо се буди към 5.00 да папка и като го нахраним тръгваме, не е топло, много е приятно, бебо е на столчето завит с една пеленка.
Цвети,секса и на мен нещо  ми е последната мисъл, опитахме вече, нямаше проблеми, но....нещо не ми е до него. Sad
elima, за цигарите на мен също много ми се пушеше, най-вече когато бебо не спираше да плаче пропуших, доста се поинтересувах по този въпрос и прочетох, че никотина остава 95мин. в кръвта, та аз си позволявам по 1-2 цигари на ден и то ги деля на половинки, но си дръпвам веднага след като му дам да суче  Embarassed абе луда работа, но педито каза, по добре кърмачка пушеща по 1 цигарка на ден, отколкото да е на АМ, то и аз нямам много кърма.
Газовете и при нас са с пълна сила, постоянно се надува,пъшка, пуфти и вече незнам има ли колики или не, масажираме коремчето по посока на часовниковата стрелка, притискаме с крачета коремчето, държиме се по коремче и се люлееме, има ефект - след това се стряска от собственото си пръцкане. Grinning

# 79
Здравейте и от нас! Hug

Честит рожден ден на iveta76! Мила, бъди много щастлива!  bouquet Heart Eyes

мама меца, искам да те питам какво точно представлява подсеченото дупе....след като вчера сутринта се събудихме в 8 вместо в 6 и на дупенцето се появиха едни червени пъпчици и си мисля, че е защото е стоял повече време с памперса, ние ползваме Памперс още от началото и нямаме проблеми досега, мазах го хубаво с кремчето на Бюбхен, но засега са си ярко червени и ме притесняват....понеже досега не сме имали проблеми и наистина не знам как изглежда подсеченото дупенце Embarassed

Днес тук е по-хладно, та следобяд ще ходим на разходка и търсим чадърче
Целувки на всички бебоци Heart Eyes

# 80
bdbaloni на iveta76! Много щастие и незабравими мигове със семейстово

Честита месечинка на Марти на PetyaP и втора на Христо на hriskata

Някой знае ли нещо за Надето, мисля, че не е влизала от както е родила?

# 81
  • София
Леле и аз  Shocked за Вигантола! Аптекарката - много възрастна и ерудирана жена , вадейки го от нейния хладилник, ми го каза, и ме попита нали знам че се държи там и аз "Дааааа знам разбира се" ( знам дръжки) но въобще не ми хрумна да се осъмня и прочета листовката, а я изхвърлих! Плййс напишете какво пише там?  #Crazy

# 82
Здравейте и от мен  Cry Вчера ми беше супер ужасен ден  Confused ooooh! Трябваше да ходим на помен на бабата на мъжа ми и уж нямаше да ходим, но  в последния момент той се обади и каза, че ще. И аз реших да хвана автобуса, за по-бързо  ooooh!. Като се качвахме помолих една жена да ми помогне за количката. Обаче тръгнахме от задната врата. И предната част влезе, а задната - не, гумите задните са по широки  Confused И ни напред - ни назад. Една жена се извика на шофьора да не тръгва. Други две скокнаха да помагат. Някой пък каза "Внимавайте детето!!! Да не се изсипе" Аз се шашнах и през цялото време само повтарях "Ужас, ужас" Успяхме да се набутаме вътре и понечих да го завия бебчо и да го понаместя и видях, че ръцете ми треперят, и после осъзнах, че цялата треперя  #Crazy и се разревах като осъзнах, че наистина можеше да падне на земята ицко, а количката беше на високо. Както и да е  Praynig. На слизане две момчета скокнаха да помагат и през средната врата слязохме без проблем. Ама на - кой дявол ме накара да се кача от задната  Cry

После пък тръгнахме да се прибираме пеша от Славейков до центъра, през морската и по средата на пътя като се разрева бебчо - му дадох да пие от Celia-та, сухо мляко. И вечерта го изкъпах, и тъкмо да му давам да суче и той като ревнаааааа. Не ще и не ще. Златко и той като каза, че сигурно съм го отбила с това сухо мляко. Мъчих се половин час, но то продължаваше да реве, и се захласва един такъв, не му стига въздух. Едвам сварихме да му направим пак от сухото, че нямахме и преварена вода .... докато се изстуди ... ужас  #Crazy И след този адски изтощителен ден си легнах и с мисълта, че сигурно повече няма да иска да суче и ми стана супер гадно. Някой беше писал, че изревнувал от бутилката с мляко - и аз така  Sad .......

Слава богу на сутринта гърдите ми се бяха напълнили с млякце и бебчо се наяде  Simple Smile Така да ми олекнаааа  Simple Smile Simple Smile baby_neutral Heart Eyes

# 83
  • 2 етажа над тавана
Привет и от нас с Маги!

Честит рожден ден на Ивета!  bouquet

Честито на празнуващите днес бебчета - месец или два! А също и на тези, които са празнували през изминалите дни! baloni

Нещо тия дни все не мога да се включа - или нета не работи, или сме навън, или се носим с бебка. Ето и сега се гушкаме, ама какво да се прави - като я боли коремчето Sad

Ама вярно ли Вигантола трябва да е в хладилника? #Crazy
Иначе го давам сутрин преди папкането по 1 капка. Не е фатално ако се пропусне, а и нали летни бебчета гледаме.

Аз вече имах менструация - мина и замина, а уж тези, които кърмят нямали цикъл! Да бе, да Crossing Arms

Иначе ехографа при ортопеда и ние си го платихме - не бил по каса newsm78 Абе тия нещо май ни работят - хем се полага безплатен преглед, хем си плащаш #Cussing out

Засега толкова от нас - ще видя какво сте изписали, че да мога да се включа!

# 84
  • 2 етажа над тавана
Леле и аз  Shocked за Вигантола! Аптекарката - много възрастна и ерудирана жена , вадейки го от нейния хладилник, ми го каза, и ме попита нали знам че се държи там и аз "Дааааа знам разбира се" ( знам дръжки) но въобще не ми хрумна да се осъмня и прочета листовката, а я изхвърлих! Плййс напишете какво пише там?  #Crazy
Ами никъде не пише да се държи в хладилник! Пише само да е на недостъпно за деца място. newsm78

# 85
  • Пловдив

newsm59  Ивета! Много здраве и късмет на теб и цялото семейство    bouquet!

Мами, за коликите ми казаха една рецепта, която за пръв път чувам  Rolling Eyes - да се дава малко (около 1 кафена лъжичка) настъргано индийско орехче примесено с мляко. Имало поразителен ефект срещу коликите, след всичко друго изпробвано преди това!?   
Някой чувал ли е нещо за това newsm78, че сякаш малко ме е страх да пробвам де не ме ментат нещо  Thinking!

# 86
  • Sofia
 Да попитам някой ще ходи ли на протеста на 1 юни?

# 87
  • 2 етажа над тавана
Мами, за коликите ми казаха една рецепта, която за пръв път чувам  Rolling Eyes - да се дава малко (около 1 кафена лъжичка) настъргано индийско орехче примесено с мляко. Имало поразителен ефект срещу коликите, след всичко друго изпробвано преди това!?   
Някой чувал ли е нещо за това newsm78, че сякаш малко ме е страх да пробвам де не ме ментат нещо  Thinking!
Шанс, ето тук има инфо и различни мнения по въпроса: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=98381.0

# 88
Мами, за коликите ми казаха една рецепта, която за пръв път чувам  Rolling Eyes - да се дава малко (около 1 кафена лъжичка) настъргано индийско орехче примесено с мляко. Имало поразителен ефект срещу коликите, след всичко друго изпробвано преди това

Мен ако питаш, по-добре недей. Ама аз съм толкова против всякаквите лекарства против колики, че съм дала копър само два-три пъти и добре че бяха леки, та ги преживяхме само по корем и с биберон.
Еййй, ся прочетох оня линк дето го е дала Buble, аз се чууууудех защо така спокойно спи след копъра, а той имал упойващ ефект! Добре, че не го давах дълго време!

Вигантолът се държи на стайна темп. (под 30 градуса) и непременно на тъмно - аз го държа в кутийката му и в гардероба. И аз го пропускам от време на време, но не мисля, че  е чааак толкова страшно.

Честит рожден ден на Ивета! Миличка, бъди здрава и весела! Щастлив празник!

Аз днес се поолях в парка, кърмата ми слезна и докато се усетя - хоп - огрооомно мокро петно на едноцветната ми блузка. Това да ми е за урок, отсега нататък само с шарени блузки и подплънки (аз не че нямам подплънки, ама що да ги нося, като могат да си кютат в чекмеджето). Още по-гадното беше, че Младен ме скъса от бъзици, докато се приберем скоростно в къщи  ooooh!

# 89
  • Пловдив
Мерси Buble и Юл4е за инфото. Няма да го давам на бебо тогава щом е опиат..... с татито ще го изпушим с наргилето  Mr. Green hahaha, че и без друго не знам къде се ползва индийско орехче.

Аз днес се поолях в парка, кърмата ми слезна и докато се усетя - хоп - огрооомно мокро петно на едноцветната ми блузка. Това да ми е за урок, отсега нататък само с шарени блузки и подплънки (аз не че нямам подплънки, ама що да ги нося, като могат да си кютат в чекмеджето). Още по-гадното беше, че Младен ме скъса от бъзици, докато се приберем скоростно в къщи  ooooh!

Оооо, аз постоянно съм така, но в къщи. Навън слагам подплънките, хич не ми е приятно, особено в жегите, но друго решение не виждам Crazy.

Общи условия

Активация на акаунт