априлчета на месец и на два да викнем ний ура

• 14 312
  • 371
  •   1
Отговори
# 285
Днеска бях до университета, стискайте ми много палци в Понеделник съм на последният изпит за този семестър, дано го взема, тези дни ще се позагуба да мога да поуча малко Hug

# 286
Юлче, мерси много!!!   bouquet

# 287
Честит 1 юни на всички дечица, да растат здрави и мнооого обичани.
 smile3525 Цачи, Честит Рожден Ден с пожелания никога да не загубиш детското в себе си!  smile3525[
Филипа, тук съм мацка, ама повече чета, 'щото не остава време за писане, а хем ми е спокойно бебчето и не съм се впрегнала да домакинствам особено.
И аз подписах оn-line писмото и съм съгласна с повечето искания. Дано да има резултат.
Ilenka и на мен ми се струва, че докато кърмя е много трудно да вляза във форма и наистина май е мит за насърчаване на кърменето.
При Люс си възвърнах фигурата след като спрях с кърменето, т.е на 3 месец.Ама то сигурно 'щото тогава пропуших, спрях почти да ям и така.

Последна редакция: чт, 01 юни 2006, 14:31 от LessyFG

# 288
честит прзник на малките ни съкровища!Да са ни живи и здрави и да имат безгрижно детство!
 newsm59 Цачи!
Мамчета,аз имам сериозен проблем с моето слънчице.От известно време суче много малко и започва да реве.Започнах да давам с шише да видя колко изсуква,защото от два дена не е акало.И забелязах,че яде само 30-40 гр. WearyНеиска повече и започва да реве,и започва една борба със шишето,че сигурно пред блока ни чуват.Та сега ще ходим при лкарката да види на какво се дължи,че аз вече нямам сили да се боря с него Cry

# 289
юл4е, аз обаче не съм съгласна с теб! Sad Може в повечето случаи да е така, но има и изключения. Аз упорито си давах гърдите и отлагах АМ - е така и не произведоха повече мляко, той изгуби тегло след 2-седмично гладуване и вече се принудих да дам АМ, а гърдите така и не се напълниха повече, при всички неща, които опитах за стимулиране. Confused А той милия си спи и си мълчи, смъква тегло и хич не плачеше за още... Sad

Тази нощ почти не сме мигнали Tired Cry, тва дете си обърка нощта и деня. Дали да сменя млякото newsm78, ака на 24 часа, обаче си се дразни, че не може по-често, напъва се, тръшка се и точно нощем му е най-тежко (ака по обяд и нощем е full) и затова не ще да спи. Вчера дадох сокче от ябълка, всичко е точно Peace, сега ще дам пак!

# 290
  • 2 етажа над тавана
Мамчета, ето ме пак.
 Мрежа за комари има ето тук: http://shop.danet.bg/product_info.php?manufacturers_id=28&products_id=581
Не помня кой беше питал.

Мимка, ще стискам палци за изпита! Praynig

Сега ще ходим пак навън - има празненство в супера до нас за 1-ви юни и ще се разходим да видим какво е положението. П осле ще празнуваме Спасовден - мъж ми е именяк, та ви черпя по едно виртуално Wine Glass cheers

# 291

Аз тази нощ и тази сутрин от страх да не ми се препълват циците като вчера, го храних Иво и от двете и сега - разстройство. На всяко преобуване е оакан до сладките малки ушенца. Вече нямам пелени да му слагам на повивалника, всичко е в пералнята. Добре поне, че го усетих навреме и му затоплих коремчето, та не го боли и сега спинка сладко-сладко. И така не можах да ида на първоюнския протест в Пловдив, нито пък да излезем на разходка-пикник в обедната почивка на тати. И хем знам какво се получава като го храня така - направо съм за утрепване.

че какво е общото м/у сукане от 2 гърди и разстройството? newsm78

# 292
здравеите,заради лошото време и ние сме си вкъщи и разбирасе няма спане.Моля ви, някои знае ли как да отуча мадлен да се носи на раце и как да я науча да си заспива сама в креватчето Praynig.
Извиняваите ако съм ви досадна с писането на едно и също но това ми е много голям проблем, моля споделете как приспивате ваште бебоци.

честит празник

# 293
честит прзник на малките ни съкровища!Да са ни живи и здрави и да имат безгрижно детство!
 newsm59 Цачи!
Мамчета,аз имам сериозен проблем с моето слънчице.От известно време суче много малко и започва да реве.Започнах да давам с шише да видя колко изсуква,защото от два дена не е акало.И забелязах,че яде само 30-40 гр. WearyНеиска повече и започва да реве,и започва една борба със шишето,че сигурно пред блока ни чуват.Та сега ще ходим при лкарката да види на какво се дължи,че аз вече нямам сили да се боря с него Cry
Надявам се всичко да е временно явление и да пишеш как е бебока!

# 294
здравеите,заради лошото време и ние сме си вкъщи и разбирасе няма спане.Моля ви, някои знае ли как да отуча мадлен да се носи на раце и как да я науча да си заспива сама в креватчето Praynig.

елима, ние също заспиваме на ръце в повечето случаи, но това е защото аз и татито искаме така, аз държа сега да си го гушкам, защото като поотрасне малко едва ли ще иска така да се гушка, за мен няма по-щастлив момент от това да го гушна, дори и да се размрънка, да се унесе, да се усмихне на сън, да помърда с ръчички.... Flutter Hug
та, аз не мога да ти помогна Laughing, успех! Peace

# 295
На протеста сме отишли към 11,20 някъде.
Успях да прибавя 31 събрани подписа от мен и Вени*! Много съм доволна!
Ани Салич ме пита нещо, горе-долуотговорих какво мисля...но не казах всичко. После се сещах и това, и онова, но карай! Довечера може да има няколко секунди по новините + Тони, който къртеше с биба пред оператора и не се впечатли изобщо! Joy
Горда съм, че проявихме инициатива и не се отказахме с Нуни!
Нуни, ти си върха!И Яна е една бъдеща защитничка на детските права!!! Peace Всъщност вече настояща!!!  umnikuu smile3501 newsm10

# 296
юл4е, аз обаче не съм съгласна с теб! Sad ...

Възможно е, не споря - при бебетата всичко е възможно. Някои бебета пищят, като са гладни, други като че ли се примиряват с по-малкото мляко, спят повече и така мама разбира прекалено късно, че млякото е малко - обикновено чак когато бебо почне да губи тегло. Съжалявам, че точно изключението се случи при вас, но пак казвам - важното е да не се притесняваме, защото всички обичаме децата си, правим най-доброто за тях и те са щастливи малки човечета.

че какво е общото м/у сукане от 2 гърди и разстройството? newsm78

Лактазната недостатъчност. Млечната захар - лактоза - е в по-голямо количество в предното мляко. Задното мляко е по-бедно на лактоза и по-богато на мазнини. Лактазата е ензимът в червата, който преработва лактозата. Бебетата обаче нямат достатъчно от този ензим и като се получи по-голямо количество предно мляко и малко задно мляко, се получава разстройство - много обилно и пенесто акане, много пъти дневно, с нормален или зеленикав цвят. Не при всички бебета е така, но при нас явно е много така. Между другото Иво даже като е добре ака много пъти дневно - въобще не си е намалил броя на изхожданията  Confused

# 297
Извиняваите ако съм ви досадна с писането на едно и също но това ми е много голям проблем, моля споделете как приспивате ваште бебоци.

Ами пробвай да я оставяш в кошарата, ти да сядаш отстрани и да я забавляваш с играчки. Отначало сигурно няма да е съгласна, но пробвай да я залъжеш с биба и/или нещо ново, интересно и шарено, примерно някоя шумна дрънкалка, даже кесийка от носни кърпички може да ти свърши работа (шумът ще я изненада и озадачи и вероятно ще млъкне). Удължавай така постепенно времето, в което я забавляваш и в един момент й окачи някакви играчки над кошарата, близо до нея (да може случайно да ги докосва с ръчички) и я остави сама да се забавлява. Предполагам на теб не ти е необходимо да спи, а просто да не я носиш на ръце, за да можеш да си свършиш някаква работа. Това ще ти отнеме няколко дни, но според мен е важно да научиш детето да се забавлява само понякога. От време на време й се обаждай, за да знае, че си близо до нея и може да те повика, ако има нужда от нещо.
Ние също много гушкаме Иво, но аз трябва и да изпера и изгладя междувременно, да хапна нещо, да оправя... А той не може да спи непрекъснато все пак. Сега съм му окачила дрънкалка на една от плюшките и вече час си я удря и възклицава нещо си, въобще няма нужда от компанията ми.

# 298
  • Boston, MA
Честит празник на всички мъници! Да са ни живи и здрави, винаги усмихнати и щастливи!

Честит рожден ден на мама Цачи! Какъв хубав ден за празнуване!

Честит рожден ден и на мамчетата от миналите няколко дни! Много щастие с малките съкровища!

Елима, и ние през деня доста се гушкаме, но единствения начин Дани да заспи в леглото си е вечер след баня и повиване, яде доволно и си заспива сам - аз го оставям полузадрямал и в добро настроение. Да ви кажа, нали препоръчват класическа музика за приспиване - това май работи! Току-що след порядъчно пищене заспа на Моцарт (как го изрових този диск  Mr. Green).

Мисти, хич ли нямаш кърма вече? Дали има нещо общо, че вие правихте големи паузи през нощта в началото, мислиш ли? Аз от понеделник съм на работа и ще се храним с изцедена кърма и хем ми се ще да си поспивам нощем, хем се притеснявам да не намалее производството. И аз май съм се вманиачила в кърменето...

Кво друго обсъждахте - за килограми не ми се и говори... В стола за кола сме непрекъснато, понякога аз си го карам, а когато сме с тати, седя отзад - само държа биба ако реве. Но май няма нужда. Трябва да си купя огледало да го виждам обаче.

Още не ми идва - и слава богу. Лохиите спряха около 3-4 седмица. Презервативи ползваме, след месец ще слагам спиралата, че все пак малко да се порадваме на Дани самичко преди номер 2.

Я сетих се още нещо - МисЗ, ти кърмиш ли, цедиш ли? Ако не, каква формула даваш? Зарка, ти на кърма ли си още? Тия млека, които ги обсъждат мамите, тук ги няма... Взех един Енфамил за зор заман де.

Айде ще излизаме. Целувки по бебешките петички!

# 299
Мами вчера и днеска беба по едно и също време ака зелено и мирише много  #Crazy от какво може да е???????????? На АМ сме само, не съм го сменяла.

Общи условия

Активация на акаунт