Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 15
 • София
 • Мнения: 20 159
[Апокалипсис всъщност означава разкриване. Ако го гледаме като това понятие, да, много неща се разкриват. Но и много остават скрити, все още.

# 16
 • Плевен
 • Мнения: 116
Това имам предвид и аз Откровение-Разкриване -Откриване и за това Откровението на Йоан някъде се нарича и Апокалипсиса на Йоан -брово ,едно добро мнение.Има една хубава книга по темата Апокалипсис на Пако Рабан.
В откровението на Йоан има един пасаж  "в края на дните децата ще виждат,старците ще сънуват" Края на дните не го свързвам с край на света а край на някакъв период ,цикъл .Виж колко деца започнаха да се ражат с дарби,отворено трето око и какво ли не.Просто си нвръзвам нещата като теории.. Както и доста видни окултисти говорят за нов период,нов цикъл който е започнал като в Книга на Закона на Кроули .А според мен Кроули си е доказан Окултист въпреки че е малко спорен и неразбран.

Последна редакция: пн, 26 мар 2018, 12:52 от bubanka

# 17
 • София
 • Мнения: 36 889
Ми, чакаме го, ама докато го чакаме трябва да живеем и да бутаме битовите неща. Две хиляди години го чакаме поне.

# 18
 • Плевен
 • Мнения: 116
Тук не говорим за края на света а за преход познат в Окултизма като Апокалиптичния Период ,ето ви едно готино пърче в което има много скрити жокери ако се загледа човек

# 19
 • Мнения: 859
Камен, очевидно вие сте много начетен, вече имате изградено мнение и обучение по темите, които сте отворили. Ние за какво сме ви? Ако ви трябва някой да задава правилните въпроси, за да продължи лекцията ви на следващия етап, направо ни напишете въпросите и ще ви ги зададем. За сега и двете ви теми ми се струват като клопка за поучителни монолози от ваша страна.

# 20
 • Мнения: 538
Ами ние си разменяме малко инфо, което е безопасно общо взето. Пък вие ако имате случайно някакви въпроси не се бойте да питате. Щото май освен да питате кой при коя врачка е ходил и колко му е познала аз почти нищо друго не виждам. Изключение са Тарото и Ленормана. Като гледам вместо да ходите по гледачки да бяхте ползвали Иханту примерно да получите ясновидска дарба. За около 30-тина минути може да се получи поне временна такава, стига на някой да му стиска да се пробва Wink.

Пробвал ли си да минеш през клипа да видиш къде праща?

# 21
 • Плевен
 • Мнения: 116
Ами г-жа Елфичка ,колегата ви отговори .А аз лично не желая да си правя монолози а да се включват компетентни хора с познание което да обменяме и да сме си полезни взаимно и може би затова малко и провокирам .Защото категорията на форума наистина не се казва "Врачки и Ходжи " а "Предсказания и Паранормално"  .Дайте да подхванем и някоя по-сериозна тема ,а пък ще видим.Между аудиторията тук може да има и интересни хора които да са полезни на всички с информация и да научим нещо ново.За клипа какво имаш предвид "интернет минаване-линк" или от другото,ако е от другото -това същото го видях преди 6-7год.Иначе усетих за какво ми говориш но не ми се влиза там.
Колкото до ясновидските дарби аз лично вярвам че това е способност на почти всеки човек стига да иска да го развие.Може също да пробвате с Източни техники като мантри ,медитации и упражнения за отваряне на третото око-има доста дори и в интернет.

Последна редакция: вт, 27 мар 2018, 12:38 от Калоян Пламенов

# 22
 • София
 • Мнения: 36 889
компетентни какво означава - достатъчно вярващи ли?

# 23
 • Плевен
 • Мнения: 116
Според астрономи,не астролози земята на всеки 26 000год навлиза от едно зодиакално съзвездие в друго,от Риби във Водолей .От там е и идеята за Ерата на Водолея която е свързана с редица промени.Прехода между едно съзвездие в други се нарича от някой учения и религии Апокалиптичен период ,което не означава края на света.За този период се говори в почти всяка религия дори и в библията.Според някой този период е започнал 2000-та год според други 2012год.

# 24
 • Мнения: 30
Добра вечер.Апокалипсиса е духовното узряване на всеки. Когато човек изчисти съзнанието си и разбере кое е добро и зло. В Стария завет е написано книгата на пророк Иезекиля както и Откровението на Иоана.

# 25
 • Мнения: 2 317
Мен темата ме интересува, но се старая да съм много внимателна и чета избирателно тълкувания и мнения. Имам си обеца на ухото и с хора, които са "наясно " в духовните знания.
Откровението на Йоан ми е много тежко да го чета. Има доста зловещи обрисовки и ми се свива цялата същност от четенето им, за пълното им  осъзнаване дори нямам сили. Едва ли някой си мисли,  че ще е в онези огньове и мъчения (или поне вътрешно тайно се надява, че няма да го постигне гневът Божий), но като се замисля, ако не съм аз, то кой - ближния ли?  Ами не мога да понеса  да знам за такова страдание, ако ще да е на най -големият ми враг.
Знам, че Истината за човечеството е в Библията, друг е въпроса кой ще я интерпретира и с каква цел...

# 26
 • Плевен
 • Мнения: 116
Аз не съм съгласен с теб Вальо.
Четиримата конници на Апокалипсиса са описани в  Откровение на Йоана  в частта 6:1-8. В главата се разказва за книга или свитък в Божията дясна ръка, който е подпечатан със седем печата. Божият Агнец, тоест Исус Христос, отваря първите четири от печатите, при което се появяват четири конника: бял, червен, черен и блед. Според Християнската вяра тези четири конника на Апокалипсиса са предвестници на Страшния съд.
Аз не твърдя и не смея да твърдя че индва края на света или Страшния съд в Библейски смисъл.Но в много окултни системи се говори че Апокалиптичният период /преход/ ще е свързан с Ерата на Водолея ,а тя вече е настъпила според Астрономи вече Земята е навлезла от съзвездие Риби във Водолей.
Доста има писано по темата в Енохова магия-система която е предадна,продиктувана на д-р Джон Дий личен съветник и астролог Елизабет 1ва и неговия асистент Едуарт Кели който бил ясновидец и некроман.Доста от техните записки за общуването им с ангелски същества се пазят и до днес в Британския Музей. В началото на миналия век Алистър Кроули доразработва системата и описва доста добре ритуали по нея.В Еноховата магия се твърди че по време на прехода ще бъдат отворени портали и пуснати демоните които ще се настанят в подсъзнанието на хората и ще доведат до мъчителен и разрушетелен преход,но преход не край.Аз съм работил малко с Еноховата система и мога да кажа че е действаща и много силна .Има и ритуали които са на Кроули ,31 Енохов ключ който е свързан с видения за този преход, лично съм го правил и действа и не само аз и с други магове съм говорил за този ритуал и при тях се получават видения,които не са особенно приятни.Книгата на Кроули за всичките му видения се казва Видението и Гласа ,както и препоръчвам Апокалипсис на Пако Рабан.Както и в "Книга на Закона" се говори за новия Еон но е трудна за разбиране малко.

Последна редакция: пн, 02 апр 2018, 06:01 от Калоян Пламенов

# 27
 • Мнения: 30
Калоян разбирасе че всеки има интуиция и вижда нещата по- свой си образ. И това е нормално. За мен в откровението на Йоан има много символи и тълкованието е трудно. Седемте печата са стъпалата в духовното развитие на човека.Страшния съд е съвестта която всеки е има и тя идва рано или късно. Това е написано в книгите на Христо Нанев за Слава Севрюкова. Абсолютно съм съгласен за прехода Ерата на Водолея която ще развива духовното в човека. Природни катаклизми ще има изпитания са за добро в еволюция на човека. Не съм запознат с Еноховата система но не мисля че е магия а по скоро е система за контакт с други светове. Затова трябва много да се внимава защото не знаеш кой ще ти дойде на гости. Винаги питай кой си ти в името на Христа. Пожелавам ти успех.

Общи условия

Активация на акаунт