Любители на кучета - тема 79

• 48 484
  • 759
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Да се запишем и ние Laughing

# 46
момичета, някой да има код за отстъпка в зооплюс, който няма да ползва?
От 100 години не са ми изпраща код за отстъпка пък съм събрала доста хубава сума и ще ми дойде екстра Simple Smile
благодаря предварително!

# 47
  • DE
Привет банда!

Коте, колко време след разгонване я кастрирахте- да не би да не изчистена добре, какво е това прокървяване сега?
Зу имаше първите три дни кървене от шева и лека подутина около две седмици след това, но няколко дни след кастрацията беше вече готова за битки и едвам я удържах на къс повод да не скача и дърпа.
Не ви ли дадоха таблетки АБ веднага след кастрацията-аз давах 5 дни
жгмъц, аз давам гранули на Бош още от началото и съм доволна от крайния резултат
Обаче Бош гранули имат доста видове и са с различни цени-аз купувам от най-скъпата
Чувала е за 15кг 37€
Има и за 12, 15, 20 и т.н
Бях писала скоро, че поръчах няква си био пак на Бош, но не съм доволна.
Скъпа и само 12кг е чувала
Протеина не е много-май 22% беше, но взе да дебелее и си попръцква
Давам винаги дневна доза от две и половина шепи-някъде 280 гр.
Дори е малко, като се водя по тяхните мерки трябва да и давам дневно 400-да ама ще ми се напомпа яко ако и давам толкова
Сиви, какво стана с малките паленца които беше намерила?
Кафе с мед, прочетох ти мнението за кастрацията, обаче аз все съм на мнение, че кучката повече се мъчи и е неспокойна по време на разгонване
Стерилизация няма да подтисне разгонването пък и относно за болести, факторите са различни
Моята Елза не беше кастрирана и никога не е имала проблеми. До последно се разгонваше  въпреки, че  към 12-стата година при женските спира(намалява течението) а тя на 16години и не спря да се разгонва
-----------
Ние вчера ходихме по кърищата пак и моята се напапа доволно с разни лайнета.
То не бяха от сърни, зайци и всичко диво което се мота из горите
Значи иде ми да и опухам дупарата-не смея да я пускам и това е. Или офейква и забравя да се върне или само яде боклуци.
Пускам я да играе и като я прихванат лудите от скука, хуква като шантаво да търси нещо за ядене
Ей я на: доволно нахранена с био продукти, пък аз с кал до коленете се спускаме към града

# 48
  • София - Рим и обратно
Маце, съгласна съм, то и ние не сме много спокойни преди и по време на цикъл, но не се кастрираме заради тия неудобства, нали Blush.. Мисълта ми е, че трябва добре да се помисли кога, как и дали. Разбира се, това са си мои мисли, всеки тук е отговорен стопанин и със сигурност гледа да прави най-доброто за питомеца си. Хормоните в животинския организъм имат немалко функции, точно както и в човешкия. От друга страна - масовата популация с бездомни животни е довела до налагането на мерки и препоръки изцяло в полза на кастрацията. Което обаче не означава, че е по-доброто за самото животно, особено ако се отглежда от съвестен стопанин, който няма да допусне нежелано потомство.
Разсъждавам си аз само тук, иначе и аз клоня съвсем към кастриране, но след определена възраст и достигнато развитие. Никак не ми се занимава с кървища и пазене.

# 49
  • DE
Да, знам, напълно си права!
Само знам, че и на мен никак не ми беше удобно това разгонване два пъти в годината
От друга страна неспокойствие, скимтене, през нощите и идваше на акъла да излиза през 5мин. вън
Ко диреше не знам....ергени:)
Обаче не позволяваше никой да припари до нея, камо ли да я покачва някой. Страхотна злобарка беше на тази тема.

Сега им е време вече да се разгонват и на поляната до нас е пълно с аромати
Бандата на Зу са все юнаци и горката го отнася яко
Не спряха да я кетрят, мъжкарите в любовна игра се търкалят под нея, тя се наслаждава на внимание и си мисли, че е игра-
Като види зора и бяга:)

# 50
А има ли някакъв вариант да стане белята без да е разгонена? Снощи  имаше страшно охажване от един бигльо (факт, най-кадифения на света) и тя го понахапа, когато нахалстваше, но мен ми беше притеснено, защото беше много напорист.. не е разгонена на 1000%, имали сме едно разгонване вече и ми е ясна, няма как да съм объркала

# 51
  • София - Рим и обратно
Не мисля, че може. Освен това не са се заклещили, нали? Преди месец един самоед така преследваше моята, направо беше гнусно нахален. Изпитах ужас по едно време, че не мога да го разкарам от нея.

# 52
  • София
Ето за този Бош става дума:

# 53
Не са се заклещили, той я качва, тя го хапе за ушите, той пищи, после пак любов и така Simple Smile Много беше нахален, ама пък толкова хубааав

# 54
  • София
не може нищо да свършат, ако не са разгонени, и тогава пак, трябва да са в подходящия момент

аз за себе си реших, да изчакам да мине година, и тогава да се кастрираме
затова и чак юни ще е процедурата, възможно най-късно, преди следващото разгонване
нанея и беше криво през целия дълъг разгонен месец, на мен цапането не ми е чак толкова проблем, свикнала съм, имах 13 години женска овчарка
раждала беше и пак почина от възпаление на матката
не го овладяхме, нищо че я лекувахме, накра направи сепсис и това беше

ама ето исега, мина ни разгонването преди почти два месеца и пак я преследват някой мъжки
водих я на доктор, уж нищо и нямало, то пък единствения път, дето не се втурнаха да ми вземат сто тона пари за изследвания ....
не знам, все и се притеснявам
нали не може  да си каже какво я боли

# 55
Няма нищо страшно при кастрацията. Намерете кадърни лекари и смело напред. Кучетата се възстановяват много бързо - паниката е само при стопаните.

# 56
Аз съм коментирала няколко пъти по темата за кастрацията и нямам какво да добавя май в повече. Аз съм го обмисляла почти две години, в които съм чела, разпитвала и коментирала с ветеринарите ползи, вреди, рискове. Просто в един момент осъзнах, че това е най-доброто за здравето и живота на моето куче и повече нямах колебания дали да го кастрирам. Предполагам, че в един момент всеки стига до това и на тази база взема решението.. или пък не и решава да не кастрира.
matze бебешоците вече са с втора ваксина и все още при мен. За момента няма никакви желаещи за тях и реших да ги оставя на работно си място, където са и в момента и има къде да спят, кой да храни и да им дава вода.

# 57
  • София
ами разбирам и проповядването за задължителна кастрация
в лабрадорската тема съм във фейсбука и не е истина колко хора още смятат, че е хубаво кучето да роди поне веднъж
не да не се кастрира, защото може да му навреди, а да роди....
а колко хора има, дето даже не знаят, че кучките им са разгонени...
то и моята тулумбичка така се е появила на бял свят - дворно куче, никой не разбрал, че е разгонена и е ти полулабрадор, полуалабай
аладор
лабрадай
на мама тулумбичката
ама двете и сестри са вързани на верига в селски дворове е там ще си умрат
пак някой ги е взел, де
та за такива хора е необходимо да се набива и натъртва, че женско куче е задължтелно да се кастрира

имам комшийка с разошен голъдн, водиха я да махат бебенца
тя я била пуснала в градинката и някакъв нахален мъжки....
ми аз моето куче не го изпусках от поглед и каишка през месеца
няколко пъти го оставих на снахата, да го изведе и и проглуших ушите с обяснения и нареждания
в рботата е седяла все вързана зад гърба ми, че има навика да се изнизва през отворени врати иначе

Соул, аз две женски котки съм кастрирала, ама ще си се притеснявам пак толкова
даже повече, че имам няколко тигела до 4 лапи, с бездомните
хем не ми е притеснено, хем ми е

# 58
С риск да ме замеряте с камъни, аз съм решила да си имаме бебета веднъж и след това да я кастрирам. Не по логиката, че така било по-хубаво за нея. Но имам родословия на мама и тате(трябва да членуват в бг клуба, за да се издаде родословие и на нейно име, но ми е някак безмислено), няма ген. заболявания от нейна страна, пък и ще чакам на направи поне 2.5г.

# 59
Possessed, то притеснението е ясно. Мисълта ми беше, че е неоснователно и добре, че е така..ама такива сме си.
А за отговорните стопани всички знаем и всички сме такива, само че на някои им се раждат кученца.
За родословното куче съм на друго мнение. Нали трябва да се опазва и развива породата. Но да е отговорно и с мисъл.

Общи условия

Активация на акаунт