Любители на кучета - тема 79

• 48 517
  • 759
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Хибискус, защо да те замеряме
то лошо няма в имането на кученца
аз просто много се притеснявам от раздаването
и понеже моята е явен микс, нищо че на външен вид е чист лабрадор, не поемам риска да създадем поколение, което ще си гледам аз
иначе да, родословните кучета е хубаво да се размножават, за да се запази породата

# 61
Тя реално няма издадено родословие, заради изискването на БГ клуба на бигъли и двамата родители да са членове (за да си събират една таксичка Simple Smile ). След като родителите имат, аз имам инфо, че това е куче, без наследствени заболявания и съответно по стандарт, но при развъждане, аз няма как да извадя документ за кученцата. Тоест, все едно е backyard развъждане, това, срещу което сте против (и аз, ама нали ние сме специални и не се брои Simple Smile )
Имам 3-ма желаещи за кучета, които ще я чакат да порастне, за да си вземат. Останалите кандидат-стопани как ще намеря и как ще одобря и аз не знам до момента, но имам доста време за мислене.

# 62
Хибискус за родословни кучета съм напълно съгласна да имат поколения, но за такива без съм силно против, като гледам вече как са се изменили породите от разни примеси нейде из родата и кучетата имат някои породисти белези, но са далеч от истинската порода. Те хората вече толкова се наситиха на кучета, че масово се изоставят породисти кучета и за това съм категорично против развъждането на мелези, чиято съдба ще е в най-добрия случай на синджир и хляб в някой селски двор.

# 63
  • София - Рим и обратно
Няма нищо страшно при кастрацията. Намерете кадърни лекари и смело напред. Кучетата се възстановяват много бързо - паниката е само при стопаните.
Никой не е казал, че е страшна самата операция. Аз поне не съм притеснена от процедурата, имам доверие на ветеринарите, които ще я правят. Притесненията са ми от съвсем различен вид, публикувала съм и линк със статия по-напред, мислех че е станало ясно...
А да се твърди, че е абсолютно безвредно, че даже полезно не е сериозно.

# 64
Като всяко нещо, няма 💯 еднозначно лице. Естествено, че има негативи. Но на мен лично ми писна да се подмятат   кучета по улиците. Това е толкова жестоко, че една кастрациика си е направо песен. А обещания съм слушала много, и извинения също.
Докато не дойде момента, в който за да имаш куче в БГ трябва да си бръкнеш надълбоко в джоба, все така ще е. Евтини хъскита, станали ненужни, ще обикалят улиците. Днес са хъскита, след няколко години бигълчета, френчита, кой са модерни сега?! А после да си говорим дали е вредна или полезна кастрация, и как точно на вас няма да се случи. Ще ме извините, но за доброто на животните ми е мисълта.

# 65
Хибискус, не разбрах много,но ако зависи от вас,извади родословие. Не може ли с еднократен членски внос  да извадиш документа и после да прекратиш членството ?

# 66
  • София - Рим и обратно
Мисля, че няма как да извадят родословие. Нашата също е с двама родители с перфектно родословие, откъм майка й знаем за 5 поколения назад с медали от състезания и изложби. Бащата е собственост на собственика на клуба на визлата. Но кученцата са правени без документи. Няма снимки от скачката, после не са регистрирани. Просто стопаните на майката са искали да си направят поколение, да не й се затриват гените и са имали желаещи за кученцата. Даже не са и с цел печалба. Факт е, че и седемте са при отговорни и любящи стопани. Естествено и клубът явно е помогнал да се намерят читави.
Ето малко последни снежни снимки от любимата ни гора:

# 67

Снежните ни разходки тия дни, на поляната край блока,

навестихме си и "имението", чудесно беше, магарето се натъркаля в снега на воля. Simple Smile

# 68
'Кафе с мед', labrex, страхотни кучета Heart EyesHeart Eyes
Sivi, при нас малкото имаше проблеми с Hills,  нямаше добра смилаемост и минахме на TOW със сьомга, при нас доста добре се отрази. Гранулата пак е малка и съставките са лесно смилаеми. До колкото разбрах Essential foods са едни от най-добрите. Мислихме за тях, ако не сработи с TOW. Hug

# 69
  • София
След като родителите имат, аз имам инфо, че това е куче, без наследствени заболявания и съответно по стандарт, но при развъждане, аз няма как да извадя документ за кученцата.
А ще направиш ли изследванията, задължителни за породата? Освен това наследствените болести често пропускат поколение, че и повече. Като стопанка на две родословни кастрирани женски те питам, не се заяждам. Преди да заплодим Лили, направихме всички изследвания за породата, въпреки че родителите й нямат заболявания - наследствени и други.
Лили вече е добре. Докторът каза, че най-вероятно е от лигавицата на матката кървенето. То вече спря, но тя ще си изпие хаповете. Беше на инжекционен антибиотик.

# 70
Кафе, да, точно, няма как да се извади вече документ, след като няма как да докажа, че реално това са родителите, а бащата е Сърбин, мисля, че трябва преди заплождането/раждането трябва и двамата да са членове.

Коте, ако трябва да съм честна, не съм мислила чак толкова напред във времето, тя е все още само на 9м., мисълта ми е, че не съм се и интересувала и за подобни изследвания. Но разбира се, че бих, все пак целта е здрави и хубави кученца, а не обременени. Те ще бъдат дадени и на близки хора, както казах 3 са обещани вече, при все, че ще се родят евентуално след 2 години Simple Smile Не бих носила отговорността и бремето, че аз съм виновна за болно куче.

# 71
Освен за дисплазии,при големи породи,какво още изследвате ?

# 72
Гледам в нета, че за големите породи за дисплазии и бруцелоза, очен преглед.
За бигльовците не знам дали има вариант да се изследва за beagle pain синдром, иначе като гледам в клуба пишат за глухота,слепота, заешки устни, с две думи явни деформации

# 73
Да се запишем и ние в новата тема:

# 74
Според мен част от това да притежаваш родословно животно, което искаш да развъждаш, е и отговорността да членуваш в съответните клубове, да плащаш таксите, да участваш по изложби, да издаваш родословия, да спазваш добрите практики, да правиш необходимите изследвания. Така се дава някаква сигурност. Защото при поколение 1 хубаво, породисти без родословие; но при поколение 2, поколение 3, поколение 4... прогресивно се увеличава вероятността да се появят неотговарящи на стандарта на породата и мелези. А при тях вероятността да свършат на улицата знаем каква е.

И пак да се разпиша с нашия косматко, дето не можем да го разберем каква смесица е. Идеи?

Последна редакция: вт, 27 мар 2018, 14:34 от Епона

Общи условия

Активация на акаунт