Любители на кучета - тема 79

• 48 539
  • 759
  •   1
Отговори
# 645
Току-що една девойка подсказа,че е ден на пожарникаря;) Живи и здрави да са момчетата,дето си рискуват живота .А вие оплакнете очи  Laughing

# 646
Във връзка с децата и техните родители, при нас снощи обратната ситуация. Джуди сега е около 8 кг рошка, мята уши и тича с изплезен език. Обожава децата, особено като тичат, носят пръчки, смеят се или плачат. И снощи в парка два случая, в които тя тича след децата и тях ги е страх, а родителите им ги успокояват. А пък веднъж преди около 4 месеца, Джуди тогава е била на 5 месеца, и тича след  едно дете, което се смее и крещи "нападна ме кучееее!".Та мисълта ми беше, че все пак има надежда след 200 години да сме като в Италия, дай Боже и по-рано.

# 647
  • Русе

Направо ме разтрои вече  Mr. Green Никаква милост нямаш към пожарникарската ми душа  Joy

# 648
Момичета, помагайте!

Сега пък тънки изпражнения с газове и КРЪВ!
Милия е на лечебна храна за дробчето и изведнъж започна да ака по чест, а днес сутринта ака тънко, следобед пак тънко и преди малко имаше кръв в акото!

Срам не срам звъних на вета и каза, че явно е от дебелото черво! Ама как да му помогна?

Току що и повърна храната, която бе в стомаха му.

Кучето няма 2 години - йорки

Последна редакция: пт, 04 май 2018, 22:45 от the Дорис

# 649
  • София
Момичета, помагайте!

Сега пък тънки изпражнения с газове и КРЪВ!
Милия е на лечебна храна за дробчето и изведнъж започна да ака по чест, а днес сутринта ака тънко, следобед пак тънко и преди малко имаше кръв в акото!

Срам не срам звъних на вета и каза, че явно е от дебелото черво! Ама как да му помогна?

Току що и повърна храната, която бе в стомаха му.

Кучето няма 2 години - йорки
Дорис, ако сте от София, водете го към ЦВК.
Може да е лепнал някой паразит.
Иначе за разстройство - може и ентерол, ама с тази кръв, не знам. Аз не бих чакала.

# 650
Дорис,

аз давам ентерол в тези моменти. 1 Пакетче ентерол се разтваря в 100мл вода. Но в тези моменти, моето не иска и да пие, така че разтварям половин пакетче в 10мл спринцовка и давам директно в устата. Това успокоява стомаха и със сигурност няма да му навреди.
Против повръщане давам деган, най ми е лесно течен, ампула, и впръскавм в устата. 1/4 ампула на моето 2кг йорки.
Против газовете давам омепазол, 10мг (с рецепта), 20мл свободна продажба в аптеките. Предпочитам меки капсули, защото ги отварям иизсипвам директно в устата.

Може да е и някакава алергия към лечебната храна, но тук можем само да гадаем.
Щом има кръв в изпражненията или е изяло нещо, което е разранило червата, или възпалението е сериозно и се налага даване на антибиотик, но това трябва да го прецени ветеринар.

Не се притеснявай много, не е нещо страшно (говоря от опит), но консултацията с ветеринар трябва да е скоро!

В момента, след повръщане и разтройство, не го храни изобщо.
Чак утре сутрин най-рано, но следи да пие достатъчно течностти, защото от повръщането много бързо се обезводнява. По мое мнение дай само ентерола (дано да имаш в къщи).

Бързо и скорошно оздравяване!

# 651
Благодаря за съвтите!

Чакаме да отворят клиниките и ще го водим да вземем храна за раздразнени стомахчета.
Тъй като чистим и лекуваме дробчето май няма как да пие антибиотик.

Давам Диадог, което е кучешки пробиотик и още нещо си и не посмях и Ентерол да включа.
Тази сутрин бе готов за дълги разходки. Изака едно полутвърдо ако, но половината бе доста червеникаво /сякаш омесено с кръв/ и пак имаше кръв по другата светлата част.

# 652
  • под тепетата
Тъкмо щях да пиша за пробиотик. Антибиотик само, ако го изисква лечението, че да не стане по-лошо от него. Може би някакъв спазмолитик, но не знам какъв кучешки ще помогне. при хората в подобни случаи - извара. Ветът ще каже дали е от храната. Чакаме добри новини като се върнете от доки.

# 653
  • София - Рим и обратно
Аз не бих давала пробиотик на раздразнен стомах, щом повръща. Ако можеш дай активен въглен, за да обере токсините, ако е изял нещо вредно. Но пък кръв омесена в изпражненията не е добре. Вземи в едно бурканче проба и тичайте в ЦВК, ако сте в София.

# 654
Не сме от София.

Кучето повърна само веднъж снощи. Няма как да е изял и прашинка вредна. Само му позволявам да си ближе там тревичките.
Може би е добра идея да занеса проба, но в събота нито една микробиология няма да изследва какво става. Ако се изака пак ще помисля преди да го изхвърля.

Или се е заразил с нещо или не му понася тази лечебна храна  Thinking

# 655
Дорис,

радвам се, че кучето ти е по-добре.
Изпуснала съм малко края. Мъжно или женско? И какво му има на черния дроб?
Аз също не бих давала пробиотик. При раздразнен стомах не давай нищо допълнително: нито витамини, нито пробиотик, никакви "екстри", докато не се оправи стомаха. А за лекарствата се консултирай с лекар.

При моето куче, никога не са изследвали изпражнения, когато се е случавало да е с кръв по тях. Дали е по недоглеждане не знам. Болестите са ги диагностицирали с кръвна картина и ако тя не покаже нищо, тогава нося проба от изпражненията. Но всеки лекар си има свой метод.
Все пак не подценявай ситуацията, мисля, че се налага преглед при ветеринар, за да чуеш компетентно мнение, а не нашите догадки във формура.

Дано да се оправя бързо кучето!!!

Последна редакция: сб, 05 май 2018, 09:56 от Potrebitelka1

# 656
  • София
Дорис, не се плаши, давай пробиотик. Йоркитата са с много чувствителен стомах. Моята последния път я оправих с Лактакеър стоп.
Тя имаше Рожден ден вчера де. Ама не сме празнували.

# 657
Честито на рожденничката  Hug

Ходихме на вет. Изписа храна за кучета с гатро проблеми + смекта + пробиотик.
Не е наясно какво му има. Да сме ходели в град, където правят колоноскопия. А мерси за сега.  Stop

А черния дроб - имаше висок АЛАТ 340, който вече пада, ама ето че храната за проблеми с черен дроб не му понася.

# 658
  • под тепетата
Дано се оправи малчо!  the Дорис, следи изпражненията за кръв и слуз.
 Free Agent, да и изям сладкия нос на рожденичката! Жива, здрава, игрива и скоклива да е!

# 659
  • София - Рим и обратно
Дорис, а новата храна с пилешко ли е?

Общи условия

Активация на акаунт