Любители на кучета - тема 79

• 48 538
  • 759
  •   1
Отговори
# 660
Ако е близало трева,която е пръскана срещу кърлежи,може от това да повръща и разстройство.Дори само да се търкаля,пак дава такива ефекти,дори при големи кучета,камо ли при такива буболечета.Оздравявайте!

# 661
Пише само 68% протеин. Но като съм се ровила то 99% са с пиле или пилешка мазнина.

За алергия към пиле ли ме насочваш?

# 662
  • София - Рим и обратно
Ами с Кира имах големи проблеми, докато разбера, че храни с пилешко не й понасят. Щом минахме на сингъл протеин (само риба или агнешко), нещата се оправиха. Иначе дрискаше постоянно по 7-8 пъти, газове, къркорене... Това “протеин” от незнайно какво хич не ми харесва. Няма ли лечебни храни с нормално месо?

# 663
Две консерви ми предложиха и двете взех.
А вие каква храна без пилешко ядете?

# 664
  • София - Рим и обратно
Беше дълго време на Акана с 6 вида риби, но реших да сменя, защото четох че не е добре и само на риба да стои (натрупвали се някакви метали) и минахме на Taste of the wild с агнешко, втори чувал яде, много съм доволна. Намали още изхожданията даже.
Консерви изобщо не давам.

Днес има някакво неразположение, май се е напасла с пръскана трева, лежа тъжна цял ден и не яде, чак сега живна малко.

# 665
  • София
Моята кифла хапна на обяд 2 парченца домат, гранулите си и ей сега повърна. Ох, много са капризни в стомаха!
В смисъл - не се тревожи толкова, след 2-3 дни ще се оправи. После давай само гранули и това е.

# 666
Дорис, много се радвам, че кучето се подобрява!
Никога не съм правила колоноскопия, нито гастроскопия, въпреки, че и моето е с чувствителен стомах. Бих била много предпазлива с тези неща.

Монопротеинова храна има още от кенгурско месо и от конско месо. Но аз не храня с готова храна, така че не мога да дам повече отзиви!

Дорис, коя марка е тази лечебна храна, която са ти изписали?

Free Agent, честит рожден ден, на патерица! 
Мисля, че някъде съм чела, че не трябва да се дават домати на куче, заради соланина, който съдържат.

# 667
Здравейте, момичета,
аз вече имам надежда за пухльовците. От Анимал Рескю ми отговориха, че биха ги поели и потърсили дом в чужбина, но ми поставиха някои условия и изксвания (които са адски адекватни и аз съм съгласна с тях). Но съседът ми ме подлудява, просто ... скъсвам си гъза от работа, ставам в 5 сутринта и работя до 9 и пак съм готова да отделя от собствената си заплата за ваксините на 6-те кучета (две ваксини, чип и паспорти), при положение че вече година събирам пари да кастрирам Джина , за да се изпратят в чужбина, той ми обяснява как няма пари. Бясна съм, наистина съм бясна, има проблем - търси се решение, каква е тази безотговоност, какво е това просто не го разбирам. Ми заем ще вземеш мама му стара, позволи да се родят 6 палета, после какво? Ей така, без имунизации и кастрация, че да станат след година 60. Ами не може така, просто не може! Ей...
извинявам се, наистина много се развълнувах и подпалих.

# 668
Благодаря ви за съветите и вниманието!
 Heart Eyes

Храната е на хилс.

Potrebitelka1, би ли споделила какво и как организираш готвенето за кучето?

# 669
Дорис,

тъкмо в другата група
Скрит текст:
обяснявах точно това. Копирам си коментара:
Бях пробвала един определен период да храня със сурово месо (B.A.R.F) и в него момент прочетох доста по темата, кои и какви меса, в какви пропорции, с и без въглехидрати и т.н. И още от тогава ми остана пропорцията 80% месо на 20% зеленчуци.
Моето куче е леко претенциозно и не яде всякакви плодове и зеленчуци сурови и директно в купичката. Наложи се да прибегна до трикове: правя всичко на кайма. В месната част смесвам мускулно месо (60%), шкембе(15%) и вътрешности(15-20%)+черен дроб, а в останалите 20% плодове и зеленчуци според сезона.

Няколко пъти седмично давам и само сварено пилешко месо (най-вече бутче), за това в каймата слагам разнообразно месо: пуешко, свинско, но най-вече телешко.
Плодове и зеленчуци има огромен избор:
- броколи, карфиол, тиква, морков, пащърнак, чушка, спанак, тиквичка
- ананас, ябълка, праскова, банан, кайсия, ягоди, малини, боровинки, круши, киви

Освен това давам от време на време кашкавал, извара, кисело мляко, но млечните продукти са доста рядко при мен, че като цяло кучетата (или поне моето) имат лактозна нетолерантност, т.е. като прекали с млечните продукти има разтройство :-/

По всяко време, когато готвя за нас, сипвам в купичката варен ориз, варени картофи, варени макарони, но всичко това без сол и подправки. Не винаги минават тези сварените неща, но от време на време проявява интерес.

Рядко готвя морски продукти (риба), защото аз не обичам, но и риба давам, когато имам под ръка: наѝ-вече риба тон или сьомба, филе от бяла риба и т.н.

Дано да съм ти била полезна.

# 670
Много благодаря! На моето кекаво 1,5 кг. гущерче ме е страх да дам сурово месо. Може би ако го посваря ...
Но много благодаря за насоката за разсъждение  Hug

# 671
  • София - Рим и обратно
Barf храненето не е за всеки. Искат се детайлни познания за нужни вещества, пропорции. Иначе се получават дефицити. А си иска и време.

# 672
Май съм останала недоразбрана, преди време хранех по B.A.R.F., отказах се от този метод на хранене. Но от там ми останаха пропорциите на зеленчуци / месо, както и какви плодове и зеленчуци да давам. Коментарът ми по-горе се отнася за сварено месо, а зеленчиците са според случая: предимно сурови, понякога сварени.

Иначе съм съгласна с Кафе с мед, че се искат познания за този метод на хранене, и при грешки, последиците са сериозни, защото може да се получат сериозни липси и недостици при кучето.

Дорис: всеки сам преценява за суровото месо, размерът на кучето няма значение.
Но ако решиш за нещо такова, моят съвет е да намериш добър консултант, поне за началото.
Поне 2 пъти в годината правя ПКК+биохимия, да не говорим на тримесечие допълнителни специфични изследвания, защото има подобни оплаквания като твоето, та мисълта ми беше, че на моето куче добре му понесе яденето на сурово месо (мнението ми се базира на тези проведени изследваня и съветите на ветеринаря). Отказах се по други причини да храня по този начин.

Последна редакция: нд, 06 май 2018, 09:08 от Potrebitelka1

# 673
Извинявам се, пропускът е мой. Ти си написала "да храня временно".

# 674
Няма нужда от извинения. Нали сме тук за да обменяме опит. Исках само да бъда правилно разбрана Simple Smile

Как е твоето куче, подобряват ли се стомашните оплаквания?

Общи условия

Активация на акаунт