Любители на кучета - тема 79

• 48 481
  • 759
  •   1
Отговори
# 675
Хайде пак съм в джаза  Confused

На сутришната разходка акото бе ок. Преди малко обаче пак ака и бе меко и цялото обвито с доста плътна слуз! Направо като чорап на цялото ако.

Мнения?

Един такъв ми е омърлушен и май му се повръща.

# 676
При разстройство съм давала варена тиква с ориз. Ветеринар препоръчваше варено нетлъсто месо ( телешко ) с хляб. На нашия скоро му се бяха раздразнили червата,акаше кашаво и слузести повлекла,които му висяха от дупето при изхождане-давах му човешки Ентеросан около половин-един час преди ядене ,спрях бисквитките-наградки и се оправи за два дни.Но не е бил омърлушен.

С риск да стана досадна-ако са пръскали ( кърлежи,комари) там,където горазхождаш,дори и след карантинния период,може да ти прави такива реакции.

# 677
Не, не си досадна. Но не мисля, че са пръскали. В парка имаше табела, но в квартала не мисля, че са минавали.

Не си намирам Ентерола. Май ще ида да взема. Надявам се да не предозирам с диадога.

# 678
  • София - Рим и обратно
И сз с риск да стана досадна - опитай да дадеш активен въглен. Аз го слагам между гранулите и го изяжда, иначе не ще.

# 679
Ако даваш въглен,обаче,да не е заедно с лекарствата,иначе се обезсмисля. Няма ли ветеринар,когото да попиташ?

# 680
Не смея да дам активен въглен, защото акото ще стане черно и няма да виждам има ли кръв. Изключвам кучето да се е натровило. Щеше да има повръщане, а такова имаше еднократно.

Не смея постоянно да звъня на ветеринаря. От една страна е неделя, празник и вървим към подобряване надявам се. Вчера му сложиха лекарство ректално и предполагам за това акото бе по-добре. Диета и побиотик + смекта е лечението и предполагам трябва време.

Сварих и оризова водичка. 

# 681
Вярно,че кучето е на лечение,пропуснах информацията. Трябва му време да се оправи. Стискаме палци !

# 682
Здравейте любители на кучетата.

В момента се наложи да пиша, защото съм на зор. От фейсбук профила си разбрах за едни джак ръселчета, които са родени на 1 април в приюта Кърджали. Но там няма никакви условия, дори дребните бебета умират.
Ето ви линк. Подарявам ги.  Поемам риск да ги взема и да им търся дом. На петте.Бащата е бил породист джак защото всички са с пръстче в повече и с къси опашки.
Някои вече си намериха семействата. Аз ще взема едно, малкия усмихнат мъжкар.
https://www.olx.bg/i2/myaccount/details/110391323/
Още едно мъжко ще го подаря. Ще покрия вс здравни нужди, ваксинации, обезпаразитявания.
Но ги давам за домашен любимец, не за двор, вързани да гният в изпражнения.

Моля споделяте, нека да спасим всичките мъници, има и булонки, всякакви.

# 683
Следобед кучо се влоши - пак чести, тънки изпражнения с жилки кръв. Ходихме на лекар изписала Имомед и Флажил.  Rolling Eyes

# 684
  • София
И ние се връщаме от вет. Махнаха конците, раната почна да кърви, отвориха се местата, където бяха конците... Намазаха го с друго мазило вече, сега цялата къща мирише на пушено от лапата му. Ще правим ванички със смрадлика - в бурканче/канче/някакъв съд ще му държа лапата 10тина минути в отвара от смрадлика. Продължаваме с превръзките всеки ден, но вече с ново мазило, не с Антифлегмин, както досега. Продължаваме и на гърба със смрадлика, там раната е хванала някаква кора и под нея си зараства. В събота пак на вет, да го види. Казаха, че досега трябваше да е зарастнало и да сме забравили, но...

# 685
Ранички и на кучето мажа с Витасин или Родопско чудо. По-бързо заздравяват.

# 686
Коте дано сега с новото лекарство зарастне. Мястото е много кофти и трудно за опазване при движение, но дано скоро се похвалите със зарастнала лапичка.
На йоркито с разстройство също бързо оздравяване. Дано и там лечението даде резултат.
Снощи Макарон е избягал. Най-вероятно тъпаците от охраната от любопитство са отворили вратата и са отишли да видят кучето, а той е страхлив и предполагам е побягнал. Всички мълчат, а идиотите от ношната смяна са с изключени телефони.
Понеже бях на работа и на обяд обиколих с колата района, ама не го мернах никъде. След работа пак обикалях с колата и виках през прозореца, ама пак нищо. След това се прибрах, взех Макс и пак там на обиколка пеша с надеждата, че ако някъде там Макс ще надуши присъствието. Пак нищо. Не знам просто къде да го търся, той е страхлив на непознато място. Утре докато разхождам Макс пак ще се оглеждам за него, ама едва ли е в района въобще. Днес ме успокояват, че ще си се върне на работното място, ама за да стане това трябва да открие подхода за моста и да мине по него, а това ми се струва направо нереално, въпреки че не е много далеч. В крайна сметка се оказа, че вместо да му помогна го вкарах в стрес и сега се скита някъде гладен и жаден, докато не умре или докато чакалите не го изядат ако е в полето.Confounded

# 687
Сиви,нали има твои дрехи там,от където е избягал? Според мен ще се върне. Уф,много и стана мъчно Sad

# 688
Ако Макарон е улично животинче ще се справи! Не се тревожи - ще намери пътя към мястото на което си е живял.

На съседите кучето се върна след като го пуснаха на 100 километра в селската им къща.

# 689
  • под тепетата
Sivi, ще се върне! Той е достатъчно самостоятелен и оправен!
Doris, флажила за какво е?
Коте, лошо място и затова трудно зараства  Cry

Общи условия

Активация на акаунт