Любители на кучета - тема 79

• 48 517
  • 759
  •   1
Отговори
# 690
Сиви,нали има твои дрехи там,от където е избягал? Според мен ще се върне. Уф,много и стана мъчно Sad
Има, всичко си стои там за всеки случай. Надеждата ми е, че ако не открие моста и пътя към предишното си леговише ще се върне на новото, защото само то му е познато.. все пак изкара три дена там.
Цял ден се обвинявам, че не трябваше да го свалям от Румъния, ама там вече веднъж го блъснаха, а той си остарява и вероятността да го блъснат с по-лоши последствия е много голяма. През годините колко пъти е идеал куцащ, ранен, болен и аз го лекувам както мога.
Ох, момичета дано сте прави и се появи някъде. Повече няма да го закачам ако ще и валяк да мине през него.

# 691
Я да попитам - на моя малък палавник главичката на пениса ми се вижда подута. Това пък от какво може да е?

# 692
Вероятно е  нещо временно.Ако няма зачервяване или ранички,не го мисли. Утре ще видиш  има ли промяна.Стигат ти и другите грижи. Simple Smile

# 693
Ох, той от 15-на дни има едно като кръвонасядане отстрани на пениса. Тъй като се появи преди да е правил секс лекарите отхвърлиха полово предаван тумор и решиха, че е наранено.

# 694
Да му се невиди, пак ака тънко, разбито и има малки кръвоизливчета в изпражнението.  Sad
Явно не му понася храната на ХИЛС и за кучета със стомашни проблеми.
Въпреки Лопедиума изпражненията не се подобряват.

# 695
Дорис,

свари му пиле с ориз и морков. Без сол и подправки. И му давай такава лека храна няколко дни.

Дано да се оправи скоро!

# 696
Много време му готвех ориз с риба, защото имахме съмнение, че има алергия към пиле Sad И сега се съмнявам, че прави реакция към консервата в което вероятно има пиле.

Утре рано сутринта трябва да пътувам. Ако му сготвя ориз с рибка /имам сьомга във фризера/ дали е добра идея? Няма да слагам морковче, за всеки случай.

# 697
Ехоооо? Бихте ли споделили кученцата? Не съм невидима;)

# 698
Скрит текст:
Да му се невиди, пак ака тънко, разбито и има малки кръвоизливчета в изпражнението.  Sad
Явно не му понася храната на ХИЛС и за кучета със стомашни проблеми.
Въпреки Лопедиума изпражненията не се подобряват.

the Дорис, тоя лопедиум докторът ли ви го препоръча? Питам, защото аз на своя глава давах на Рекс при едно разстройство и като казах в клиниката какво съм му давала, защото ефект нямаше при него, докторите ми се поскараха, не трябвало да го давам, имало и смъртни случаи на кучета от него. Преди време на друго куче давах сулгин, който купувахме за нас при подобни случаи, но него вече не го произвеждат, ветът ми беше казал да му го давам. Ако не е препоръчан от лекар лопедиумът, не му го давай, и в нета съм попадала на инфо, че не бива да се дава на кучета. Peace

# 699
Да ветеринарят ни го препоръча Лопедиума.  Shocked

# 700
Doris,

преди няколко коментара писах, че правя кайма+зеленчуци+плодове. Та това го замразявам, но в суров вид. Варя го после и давам колкто е порцията за еднократно хранене.
Другия начин по който консервирам (но само месо) е в бурканче: както се прави компот примерно. Слагам сурово месо, затварям буркана и варя дълго време, така че и месото вътре да се свари (не само да "дръпне" капачката).

И на твоя въпрос за сьомга+ориз: мисля, че ориз не можеш да замразяваш. След размразяването става на каша, безвкусен и с лоша консистенция. А при този раздразнен стомах на кучето не бих давала сьомга, защото е мазна риба. Трябва да му даваш лесносмилаема храна. За това предложиш пиле. Други варианти са пуешко, заешко, евентуално овче, но не тлъсто месо. Разбира се конско и кенгурско, което едва ли лесно ще намериш. Последните 2 меса се дават при алергии доста често.
Морковите са добра храна, защото при преработката им в стомаха, не се образуват газове, т.е. колики и чувство за тежест, а пък са хранителни. Освен това пектинът, който съдържат, подпомага наранените черва, защото "полепва" по вътрешната страна на тънкото черво и го предпазва.

Скорошно оздравяване.

ПС: сега ми хрумна: за подсилване и укрепване на стомаха в такива ситуации, като при твоето куче, давам и Хидратин, по 1 пак. на ден.

# 701
Sivi, стискам палци за Макарончо Blue Heart Дано да се върне/намери.
Покрай историята с кифлата и аз 300 пъти съжалих, че я взех от приюта за съседа...
От Анимал Ресклю казаха, че още са малки, около 19-ти ще ги карам на първа ваксина.

# 702
При нас храната на ХИЛС лечебна,не му помогна,когато дрискаше. Хилс по принцип не действаше добре,заради царевицата-вероятно механично го дразни.Тук в темата ми казаха за тиква варена и това леко го стегна. И до ден днешен си ака меко и има чувствителен стомах.
Присъствах на един разговор във вет. клиника,куче с разстройство,човека попита за лечебна храна,но лекаря каза само за варено нетлъсто месо ( телешко) с хляб.Рибата по принцип е мазна и раздрисква чувствителните стомаси,не знам колко е удачна за диетична храна.Нашия винаги ака рядко след риба.
Ако е за човек бих давала ентеросан ( аз го обичам този пробиотик) ,смекта и диета. В случая бих манала всички други храни,само малко варено месо ( може смляно) с ориз.Без мазнина.Няколко дни поне.

Blagoslovena
,пропуснала съм,закакво става въпрос?

# 703
  • под тепетата
 Blagoslovena, това не е фейсбук ( аз и нямам ), така че тук  няма как да се споделя, може да се коментира . Линкът, който си дала, не води до никъде. Хубаво е, че си прибрала мъниците!Няма да ти е лесно.
 Sivi, чакаме заедно Макарон  Praynig

the Дорис , и аз съм само за моркови с ориз, сварена тиква. Даже и хляб не бих давала ,заради маята вътре, тя действа раздуващо. Попитах те за флажила, защото знам, че е за вагинални проблеми ( аз съм пила след операция). А кучо е момче  Rolling Eyes Имомедът е точно за разстройство с кръв, стига да може да се ползва и от кучета. Ако това продължава обаче, мисля , че е добре да мине колоноскопия. Никакви фибри (царевица ) и млечни, заради лактозата  освен извара.
 Трапезица, предполагам, че Ентеросан основен имаш напредвид ? И аз съм му фенка по необходимост .

Последна редакция: пн, 07 май 2018, 09:13 от bilqna_69

# 704
Днес и през нощта кучо ака само слуз и течност. Ходихме при ветеринар /друг бе на смяна - ново мнение/. Каза, че е колит. Сложи лекарство в дупето.

Повтърди че Лопедиума /то май не бе точно лопедиум, а нещо такова/ няма да навреди. Забавял перисталтиката. Каза да продължим с Флажила.

Тъй като е вероятна и алергия към пилешки продукти минаваме на ориз с месце. Ще продължа на риба, защото я е ял за същия проблем в продължение на месеци по препоръка на д-р Михайлова ЦВК Варна и знаем, че към нея поне не е алергичен.

Относно храната на Хилс макар и диетична и специална май в нея има нещо, което не понесе на кучо.
Пък той даже иска да си играем и да се гоним Simple Smile Бяга, бяга поподриска и пак бяга.  Laughing 

Blagoslovena, как точно да помогнем?

Общи условия

Активация на акаунт