Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 49

• 41 743
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
Никита, не вярвам в тези суеверия, така че не мисля, че нещо би помогнало. Но знам, че в по-малките населени места се държи на тези неща. Това, което трябва да се предприеме, е да отидеш на преглед да видиш дали всичко с бебето е наред.

И аз имах ПТП, и то около 10 дни преди термина. Много се уплаших, защото аз шофирах. Коремът ми се сви на топка за няколко часа. Бебето беше добре и не родих от уплах, така че явно не е било толкова зле положението.

Скоро, пък, ми разказваха за една бременна с родилни контракции, тръгнала да се закара сама до болницата и направила лека катастрофа, но нямало поражения.

# 106
След катастрофа, освен преглед и посещение в църква (ако сте християни) бих препоръчала, като се запали свещичка и се благодари на господ, че сте се разминали само с уплаха.

# 107
Момичето с уплахата, отиди на преглед за твое спокойствие, почивай си повече и се опитай да се разсееш с приятно занимание. Купи си един шоколад, пусни си смешен филм или пък разглеждай сайтове за бебешки дрешки. Стига с тези куршуми, връзване на червени конци и всевъзможни самовнушения.

Моите уважения към вярванията на различните хора, но подобно нещо не е сериозно. Ако има проблем, обръщаш се към компетентни лица. Не дай си Боже, при сериозни последствия от стреса, баба Пенка от Горно Надолнище няма да ги види.

# 108
Благодаря ви много за съветите Hug

# 109
  • UK
Имам чувството, че сме в Средновековието с всички тези суеверия, леене на куршуми, врачки и всякакви подобни измишльотини Rolling Eyes

# 110
  • Елин Пелин
Имам чувството, че сме в Средновековието с всички тези суеверия, леене на куршуми, врачки и всякакви подобни измишльотини Rolling Eyes
Joy А представяш ли си Тома неверни да се озове при такава свекърва като моята. Ми то докато живеехме при нея и пералнята нетрябвало да се пуска на празник Expressionless аз я питах тогава защо готви и най-вече мие чинийте на ръка защото и съдомиялна не можело. Луд народ. Няма какво да продължавам че почвам да се нервя ама все още има невероятни фанатици.

# 111
+1000000
Изумена съм колко млади хора вярват в подобни глупотевини. Развивайте се според времето, не може в едната ръка да държиш Айфон последен модел, а да тичаш към баячката. 😒

# 112
Аз не съм съгласна с вас, поне за това за леенето  на коршум и уроки и стрес доста помага !!! Просто мисля че по време на бременност не ехубаво защото кръвта се обръща и може да навредк на бебчо... На мъжа ми е помагало на мен на майка мии на свекървата, имам многоооооо истории който да ви разкажа но нямам толкова свободно време, аааа пъкк баба ми на баща ми майката коятоо изообщо не ни обичаа какви неща е правела... То игли ли не бяха, черни петли,, яйцааа.... И тези жени който леят коршум са казвали....
-момичее имаш магия като се преберееш у вас на диванаа до вратата има  забита игла, изхвърли я надалече !!
Е пребирам се и намирам иглата а преди 4-5дена тази жена уж моя баба беше седяла там,... Имааа и други истории и то много!
Но ако не вярваш по добре не ходи, така знам Hug

# 113
Ти кръстена ли си? И вярваща ли си?

# 114
Аз не съм съгласна с вас, поне за това за леенето  на коршум и уроки и стрес доста помага !!! Просто мисля че по време на бременност не ехубаво защото кръвта се обръща и може да навредк на бебчо... На мъжа ми е помагало на мен на майка мии на свекървата, имам многоооооо истории който да ви разкажа но нямам толкова свободно време, аааа пъкк баба ми на баща ми майката коятоо изообщо не ни обичаа какви неща е правела... То игли ли не бяха, черни петли,, яйцааа.... И тези жени който леят коршум са казвали....
-момичее имаш магия като се преберееш у вас на диванаа до вратата има  забита игла, изхвърли я надалече !!
Е пребирам се и намирам иглата а преди 4-5дена тази жена уж моя баба беше седяла там,... Имааа и други истории и то много!
Но ако не вярваш по добре не ходи, така знам Hug
Всеки е свободен да вярва в какво пожелание. Ако ще се почувстваш по - спокойна, го направи или се посъветвай с по - вещ в материята дали може да го направиш.
Едни хора вярват в Бог и ходят на църква, джамия, синагога, други са атеисти или по - философски настроени към религията. Аз лично определям вижданията си по - близки към филофията на будизма.

# 115
  • UK
Винаги съм вярвала само в едно - обективните факти, подкрепени с научни доказателства, а не в 'един приятел каза' или 'по телевизията съобщиха'.
Какво точно значи 'кръвта се обръща'?

# 116
Няма такова нещо “кръвта се обръща” 😆 Или аз съм някаква неграмотница.

Междудругото БПЦ отрича всякакви такива ритуали. Според тях кръстените имат ангел-хранител и това ги пази. Нямат нужда нито от конци, нито от други подобни вещерски неща. Не съм вярваща, даже хич, споделям факти.

# 117
Ти кръстена ли си? И вярваща ли си?
Кръстена съм, и да вярваща съм

# 118
Ами прочети по нагоре какво съм написала. Не се занимавай с глупости. Тези дето сега ти промиват мозъка, като се роди бебето ще ти кажат да не го извеждаш навън до 40, да не простираш след залез и още куп подбни полезни съвети.
И кажи какво значи, че кръвта се обръща? Наобратно ли започва да тече или какво? Кое медицинско лице ти го каза това с обръщането?

# 119
Аз вярвам, че гледачките познават, че леенето на коршум освобождава тялото от стреса, не вярвам в тези конци и повечето суеверия например за черните котки, да не прескачам кабели и маркучи или пък да не простирам защото пъпната връв ще се увие около врата не! Вярвам че някой хора имат дарби , иче са способни да помогнат на хората... Майка ми пък не вярва дори след като и казах какво е казала жената за иглата и след като и я показах .... Ноо така е някой вярват други не, вярвам че каквото е утредено ще стане в съдбата.....
А относно обръщането на кръвта од много отдавна го знам, и при много голям стрес тези дето леят куршум или те карат да правиш кълбета или натискат определени точки по тялото , за да може кръвта да циркулира правилно ...

Общи условия

Активация на акаунт