Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 49

• 42 193
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
Аз количка си взех възможно най-евтината, която намерих и за сега съм доволна. Както Верчето каза и аз мисля, че няма смисъл от скъпа количка. По-скоро бих вложила повече в столче за колата, защото ще се ползва много по-дълго от една количка.

# 676
  • Варна
Има си тема за колички Simple Smile

# 677
Мислили ли сте каква марка количка да земето на бебето? На мен ми препоръчаха EGG. Казаха, че била най-доброто на пазара, но ми идва доста скъпичка с всичките й пособия Sad може на кредит да си я взема или да търся дс поръчам от чужбина

Не виждам смисъл, моята количка е далеч по-евтина и има същите екстри, пък и ако почнем от сега с нещата на кредит, какво ще правим по-нататък с всички останали разходи, които ни предстоят...

# 678
  • Някъде там
Мислили ли сте каква марка количка да земето на бебето? На мен ми препоръчаха EGG. Казаха, че била най-доброто на пазара, но ми идва доста скъпичка с всичките й пособия Sad може на кредит да си я взема или да търся дс поръчам от чужбина
Тази даже не съм я чувала 😂, значи няма да е от най-добрите! Като и гледам параметеите е тежка количка, а пък да теглиш кредит за количка е пълна глупост!

# 679
Е то и аз не се вълнувах от марки колички, освен от марки кецове 😂 и чанти , ама сегаааааа 😂 Онзи ден видях в Аико една количка 3 в 1 за 900 лева и беше адски красива, но как да знам дали е добра. Има време много де до избирането на количка. Нямам търпение да разбера пола на бебето , но чувствам , че е момиче а и АГ каза, че също предполага, че в момиче, но ще се потвърди в 16та седмица.

# 680
Трябва ти лека и маневрена количка Wink
Другото няма значение. Аз например се съобразявах и да е сравнително малка, за да влиза в малкия ни асансьор, затова изборът ми беше ограничен.

# 681
Кредит за количка е абсолютна лудост. Тепърва ще имате разходи, така че бъдете разумни. Има и по-евтини колички, които вършат чудесна работа. Освен това, много често, в един момент майките си купуват летни колички, тъй като са много олекотени. Просто, когато детето проходи, е много неудобно с едната ръка да буташ тежка количка, а с другата да пазиш детето. Колкото и да са олекотени скъпите комбинирани колички(с кош за новородено и летен кош), пак са си тежки, просто защото са пригодени да е достатъчно защитено бебето и да няма опасност от обръщане. Имам не една позната с количка за 2000лв, която си купува лятна количка след годинката на детето. Ние се въздържахме от скъпа количка и сега разбирам, че е било правилен избор, тъй като от есента сме с лятна количка. От тогава насам, другата я извадихме само, когато имаше сняг.

# 682
Напълно съм съгласна с вас, то по-добре човек тея 2-3к да ги даде за самоучастие в купуване на лек автомобил на лизинг. За мен също е важно количката да е лекичка най-вече и маневрена, просто ако някоя от вас знае точна марка и от къде да си я купя живот и здраве да ми каже или да ми пише, за да не изглежда като реклама. Мерси

# 683
  • Blondeville
Кредит за бебешка количка...Стига глупости, мислете като родители...

Количката трябва да е лека, маневрена, да е удобно за бутане из нашенските условия. Отиди на място из магазините да пробваш различни модели, да ги побуташ да видиш как се сменят кошовете, как се регулира седалката и тн.. Има голям избор във Вис Виталис, Малечко, и други подобни, ако си от София.

# 684
Аз след толкова гледане за количка и суетене май се оказва, че ще си бутам количката от каката. Не успях да я продам. Истината е, че ми вършеше добра работа. И без това ще я сменя с лятна още преди годинката, така че май ще се размина с този разход. Ако пък взема да я продам случайно, ще си взема едно Mutsy. Много ми харесват.

# 685
Напълно съм съгласна с вас, то по-добре човек тея 2-3к да ги даде за самоучастие в купуване на лек автомобил на лизинг.

То за толкова има коли втора ръка по автокъщите. Joy
Моята е Мони, харесват ми и на Лорели, но само на външен вид, пробвах една в Хиполенд и ми се стори малко нестабилна, но пък за сметка на това е по-лекичка.

# 686
Напълно съм съгласна с вас, то по-добре човек тея 2-3к да ги даде за самоучастие в купуване на лек автомобил на лизинг. За мен също е важно количката да е лекичка най-вече и маневрена, просто ако някоя от вас знае точна марка и от къде да си я купя живот и здраве да ми каже или да ми пише, за да не изглежда като реклама. Мерси

Ето темата за количките: http://m.bg-mamma.com/?topic=1026814.msg36571082#new. Има и стари теми. Най-добре прочети малко и след това отиди в магазин да разгледаш модели. От опит мога да споделя, че от снимките в интернет само дизайна можеш да видиш. Аз лично гледах моята да не е тежка, да има дълбок сениик, голям кош за багаж, мека материя, лесно сгъване и разгъване, компактност, сигурна кошница за кола(взехме 3 в 1) и т.н. Прецени кое е най-важно за теб и търси това Simple Smile

# 687
  • Blondeville
О, да, допълвам и аз за сенника и за коша за багаж - много са важни. На нашата сенника се захлупва докрай, ако решим има няколко нива, и в жегите е много по-удобен от чадърче. И материята не е запарваща и с UV защита. Също и в багажника има място да всичко. Супер доволна съм от избора си, даже не си ползвам лятната количка, защото тази ми е по-удобна, а и на детето.

Трябва да се разходиш напред назад из магазините и да пробваш, да си направиш някакъв списък с изисквания и така да избереш.

# 688
  • Варна
На училището за родители ни бяха казали, че ако изтекат водите, трябва по най-бързия начин да се отиде в болницата за да наблюдават бебето.
Точно така. Контракции се засичат при неизтекли води, изтекат ли - в болницата веднага, щото контракции може и изобщо да не се появят, а време за чакане при изтекли води няма.

# 689
Може ли да се използва лубрикант докато сме бременни и ако да то каква марка? Забравих да питам гинеколога си вчера

Общи условия

Активация на акаунт