Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 49

• 42 200
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
Coelum, какъв  вагинален пробиотик ползва?
Ползвала съм различни марки. Най - доволна съм от Лактажин (беше 10 бр. сега са 7), а цената е същата, ако не са я увеличили, не съм купувала от дълго време.

# 631
На бременни не препоръчват много намеса външна.

# 632
Аз не предписвам , пиша какво бих направила ,без да се страхувам !

# 633
Благодаря, момичета. В инетерес на истината точно умувах дали да не си самоназнача точно от най-ниските дози Л-тироксин или еутирокс и сега чета в нета за разлики. Много ми е тревожно да не си навредя така, но май е по-добре да знам, че нещо съм направила отколкото да стоя и да чакам.

# 634
Coelum ,кой е оралния пробиотик, който ползваш при бременност ?

# 635
НЕ СИ САМОНАЗНАЧАВАЙ НИКАКВИ ХОРМОНИ ЗА ЖИТОВИДНА ЖЛЕЗА ЩОМ СИ БРЕМЕННА.

# 636
Coelum ,кой е оралния пробиотик, който ползваш при бременност ?
Био Култ, пия го от преди това. За мен е най - добрият на пазара, а съм пробвала различни през годините. Попитах АГ-то дали е ОК да си го продължа и по време на бременността. До 4-я месец не съм го пила обаче.

# 637
Недей да си самоназначаваш хормони просто, защото някой ти го е предложил във форум Unamused. Изчакай още малко до прегледа при лекар. С лекарства  не може просто така да се експериментира. За да се повлияе ТСХ трябва да се приема доза лекарство поне 45 дни.
Има много спорове относно колко трябва да е стойността на ТСХ по време на бременност.  Аз също имах завишени нива и СЛЕД колсултация с ендокринолог ми назначиха Л-тироксин. Лично за себе си не съм напълно убедена в значението на ТСХ за развитието на бебето, НО и не искам да рискувам.

# 638
  • Blondeville
Аз от пробиотиците съм доволна от омнибиотик панда и тежката артилерия омнибиотик 10. След ентерита първата бременносст, омнибитик 10 ме спаси направо.

# 639
lagartija, през различните етапи от бременността рефелентните стойности са различни и затова трябва среща с добър ендокринолог, който е наясно със спецификите по време на бременност.
за 3-4 дни нищо няма да направиш, дори и да взимаш еутирокс. Обаче все пак това е лекарство, което влияе на хормоните ти. Не мисля, че бременна е удачно да тестваш докторския си потенциал и да си самопредписваш.

Лично за себе си не съм напълно убедена в значението на ТСХ за развитието на бебето, НО и не искам да рискувам.

Има огромно значение ТСХ, особено преди забременяване и в началните седмици Wink

# 640
Така е, момичета, съгласна съм със всички, просто умирам от притеснение. Не съм мигнала и какви ли не мисли ми се въртят, а ми се иска да се успокоя някак, защото знам колко вредя така на бебето. Все пак май няма да посмея да си купя точно хормонален препарат, ще гледам да устискам до вторник.

# 641
Интересно ,кой е този следящ доктор ,който НЕ е пуснал толкова важно изследване като TSH . Моми4ето си  е самоназна4ило  изследването , после въпроса ЗАЩО опираме до форума ..??? Защо ние  трябва да търсим какво да правим ,какви изследвания да пуснем .... Парите си полу4ават те да 4етат новостите и да ни лекуват .

Последна редакция: чт, 12 апр 2018, 18:46 от J777

# 642
А какво значи тава съкращение? TSH

# 643
И аз съм бясна, че нямаше откъде да знам колко важна е щитовидната жлеза, особено пък по време на бременност. И съм благодарна, че живеем във времето на информационните технологии и че все пак при желание човек открива това, което е нужно... дано само да не е късно.

Janes, ТСХ е тиреоид-стимулиращ хормон.

# 644
Не се притеснявай , аз съм с Хашимото .Късмет е ,4е не е много високо . Т4  и Т3 са хормони на щитовидната жлеза ,TSH e на хипофизата . От стойностите на TSH се съди за Т4 иТ3 .При бременност се следи TSH и Т4 

Последна редакция: чт, 12 апр 2018, 19:08 от J777

Общи условия

Активация на акаунт