Трудова борса и обезщетения - 2

• 77 447
  • 768
  •   1
Отговори
# 195
  • софия
Имам прекарани два месеца на ТБ и сега работя,трябва да подавам рация за детските надбавки.Знае ли някой,тези два месеца как да ги запиша в декларация?

# 196
Здравейте.В момента работя по програма за безработни,която е за една година.Как стои въпроса,ако работодтеля иска да ме остави за още  -към бюрото по труда ли да се обърне?Доколкото разбрах ,обаче по тази програма която съм аз -за трайно безработни може да се кандидатства от работодателя,но за друг човек.Има ли някъкав вариант/не съм от много просветените/.Моля ви за някъкав съвет .Благодаря!

# 197
Пишете, като преведат парите. Че при мен  близкия банкомат е на 10 км. Да знам кога да викам такси.

# 198
Здравейте, датата ми за подпис в бюрото по труда е на 06.08, възможно ли е по-рано да отида да се разпиша, по-конкретно на 03.08?

# 199
  • Бургас / UK
Здравейте, датата ми за подпис в бюрото по труда е на 06.08, възможно ли е по-рано да отида да се разпиша, по-конкретно на 03.08?

Мисля,че по-рано можеше...Помня,че служителката ми каза,че ако нещо друго изкочи за датата ми ,да отида по-рано.Все пак за 2-3 месеца всичко се случва. Това е миналото лято,може и да има промени,но пробвайте.  Peace

# 200
  • Варна
Мен cега в края на Юни ме запиcаха за Авгуcт  и изрично ми казаха, че било отпуcкарcки период и ако има нещо да отида два три дни ceдмица по-рано.

# 201
  • Варна
Здравейте,

Има ли право на обезщетение от БТ човек, който работи на трудов договор от 1г. и е приет за студент редовно обучение и поради тази причина трябва да напусне работа.

# 202
Здравейте и от мен едно такова питане.
На договор съм повече от 26 месеца, обаче за последните 2 месеца съм в нова фирма и ще ме съкратят от новата фирма.
Имам ли право на обещетение?
Благодаря много.

# 203
  • до най-прекрасния мъж
Да.

# 204
Имаш, разбира се. Сумата зависи обаче от това по какъв член бъдеш освободена.

# 205
Ок много блогадоря, просто не знаех дали има изискване и работодателя да е един за последните Х месеца.

# 206
  • до най-прекрасния мъж
Ок много блогадоря, просто не знаех дали има изискване и работодателя да е един за последните Х месеца.

Не е нужно да е един, важното е да имаш месеците и е хубаво да нямаш прекъсвания през това време, за да не ти пада сумата на обезщетението.

# 207
Ясно, рязбрах, много благодаря за уточнението.
Усмихнат ден Blush

Последна редакция: чт, 26 юли 2018, 11:58 от Fireche

# 208
Здравейте!
Имам и аз едно питане: Ако човек е бил на трудовата борса поради съкращение , след нея е работил на постоянен трудов договор 1г.5м. и прекратява договора по чл.327 т.2 ( забавяне на изплащането на заплати) , има ли пак право на борса ? В такъв случай времето и размера на обезщетението минимални ли са?

# 209
  • София
Трябва да е осигуряван за безработица 12 м от последните 18 и от борса до борса да има мин 3 г.

Общи условия

Активация на акаунт