Трудова борса и обезщетения - 2

• 77 890
  • 768
  •   1
Отговори
# 600
  В картончето, което дават си пише кога трябва да се явите за подпис. От 4 години със сигурност е на 3 месеца за хора над 29 години.
Може и от по-скоро да е, преди две години до преди година и нещо мен ме викаха веднъж на два месеца (всеки месец било за тези под 29 години, а аз тая възраст съм я подминала).

# 601
ММ беше на борсата преди 4 години и ходеше на 3 месеца.

# 602
Аз съм на 33 и ходя всеки месец. Даже сега като ида на 18-ти няма да има и месец.

# 603
Здравейте!
Интересува ме какви документи искат (и в какъв вид - копия, оригинали?) при регистриране в Бюрото по труда за случаи на прекратен трудов договор по взаимно съгласие. Целта е след това да се направи регистрация и в НОИ за обезщетение за безработица.
(Търсих в темата, но не попаднах на такава информация.)
Много благодаря!
Simple Smile
Лична карта,документ за прекратяване на договора,трудова книжка,на място ще ти дадат и заявление да попълниш.

# 604
 И диплома, може и копие.

# 605
Аз бях на 2 мес., но първите два ходех веднъж месечно. Като се има предвид споделеното дотук от поне 4-5 човека, излиза, че за едни е вс.месец, други на 2 мес., трети на 3 мес. Дано след това обобщение да не налага повече да предъвкваме темата. Simple Smile Както дойде и както ти наредят.

# 606
Дами , а в НОИ какви документи искат?
Чета , че искат декларация от регистрацията в Бюрото по труда, ала на мен не са ми дали такава.
Имам само Регистационна карта. Дали е достатъчна?

Още един въпрос : регистрирах се в Бюрото в понеделник ( 10.06), късно ли ще бъде , ако се регистрирам в НОИ другия понеделник (17.06)

Ако има някакво значение съм съкратена по чл.328, ал1 т2 и имам право на една заплата от работодателя, ако не си намеря работа през юни

# 607
  В НОИ вече си виждат регистрацията в Бюрото по труда, не е нужен документ.
  Срока е 3 месеца, така че няма проблем.

# 608
  В НОИ вече си виждат регистрацията в Бюрото по труда, не е нужен документ.
  Срока е 3 месеца, така че няма проблем.

брейй, осъвременили са се!

Пак но не ми е ясно: ако отида например след месец в нои, как ще ми иэплатят обеэщетение?
Така не се ли губи плащане эа цял месец?

# 609
 Не се губи, изплаща се от датата на записване в Бюрото по труда.
 Вече ако се изпусне срока, тогава се приспадат дните, които са след този срок.

# 610
Чета , че искат декларация от регистрацията в Бюрото по труда, ала на мен не са ми дали такава.

Още един въпрос : регистрирах се в Бюрото в понеделник ( 10.06), късно ли ще бъде , ако се регистрирам в НОИ другия понеделник (17.06)

Ако има някакво значение съм съкратена по чл.328, ал1 т2 и имам право на една заплата от работодателя, ако не си намеря работа през юни

По принцип за НОИ имате срок за регистриране 3 месеца от регистрацията в БТ и пак изплащат за дължимите месеци ако трябва със задна дата. Иначе бях със същия случай, съкратена. Ако не греша в БТ ми казаха, че за 1 и същ период не може да има две обезщетения от работодател и от НОИ, евентуално това от НОИ следвало да започне след другото. Пример, освободена сте на 30.05. Можете да получите обезщетение от работодателя за периода без работа, но най-много 30 дни, да кажем 01-30.06 (КТ чл. 222). Изчаквате 1 месец, подавате молба при работодателя за обезщетение за периода без работа. Ако още не сте започнали работа чак след това подавате и в НОИ за обезщетение от датата, след тази покрита от работодателя. Така ме посъветваха от БТ.

# 611

По принцип за НОИ имате срок за регистриране 3 месеца от регистрацията в БТ и пак изплащат за дължимите месеци ако трябва със задна дата. Иначе бях със същия случай, съкратена. Ако не греша в БТ ми казаха, че за 1 и същ период не може да има две обезщетения от работодател и от НОИ, евентуално това от НОИ следвало да започне след другото. Пример, освободена сте на 30.05. Можете да получите обезщетение от работодателя за периода без работа, но най-много 30 дни, да кажем 01-30.06 (КТ чл. 222). Изчаквате 1 месец, подавате молба при работодателя за обезщетение за периода без работа. Ако още не сте започнали работа чак след това подавате и в НОИ за обезщетение от датата, след тази покрита от работодателя. Така ме посъветваха от БТ.
    ахаааа..
    ето така виждам логиката.

Нищо не ми обясниха в бюрото по труда.

Благпдаря ти эа раэясненията!

# 612
    Здравейте имам следния въпрос миналата година 2018 бяхме в Англия 4 месеца през тези 4 месеца тук в Бг получава си и майчинство, сега бях в бюрото за да се запиша за да получавам обезщетение от Англия тъй като и тази година бяхме 2 месеца и ми казаха че като дойде У1 ще излезе всичко това че тук миналата година съм получавала майчинство и същото това време съм работила там и трябвало да връщам пари, моля ако някой има повече информация и е запознат ще съм благодарна много!

# 613
    • Пловдив
    Консултирайте се с НОИ, имат телефони за  информация, или идете на място.

# 614
    На 17.06 приключих едногодишна борса, бутнаха ми да попълня прословутата бланка за отписване по желание, наскоро я коментирахте...
    Служителката ми каза до 20-то число да ида в НАП за декларация 7 за здр.вноски. Обаче аз имам лекции и паралелно с това изпити, задания, така че и днес не успях да ида. Утре е 21- да се разхождам ли до НАП?
    Въобще  защо е това условие до 20 число?

Общи условия

Активация на акаунт