Бебешката количка - цяла наука за второ висше №39

• 98 748
  • 725
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
Аз също не смятам да ползвам кош за новородено. За мен е ненужен за лятно/есенно бебе. Много зависи и какъв начин на живот се води. Аз се движа с кола често, а да разглобявам количка по 4 пъти на ден не ми се вижда практично. Много по- лесно е с летен кош да се сгъва количката.
Това е напълно достатъчно легнало положение. Мисля, че малко се преиграва с какво може и не може бебето. Този наклон даже ще му е по- удобен.
Моята количка е Joie Chrome, само летния кош.

Неудобството се състои в няколко неща:
Задължително трябва да вържете детето с коланите на количката, за да не го загубите някъде, нещо което не се налага при кошът за новородено, тъй като има високи страници.
Колкото и да е удобна седалката, каквото и да и подлагате, не може да докарате комфорта който ще има новороденото върху матрака на коша за новородено.

# 631
  • Стара Загора
Спомням си малкия нямаше и 5 месеца когато го пробвах в коша 6+ и му беше огромен, представям си ако трябва да слагам новородено 4 килограмово в коланите на този кош.
Аз я харесвам със златистото шаси. Слабост са ми черните колички, какво да се прави Blush
Сега я видях в нета, наистина е готина. Ама тази със сребристото- хич не ми харесва.

# 632
  • Варна
Здравейте, да се включа и аз за Урбо-то. На мен също мноого ми харесва дизайна и съм силно изкушена от намаленията в сайта. С предното си дете ползвах Сола и съм адски доволна, с Урбо ме притеснява размера на гумите.. та окей ли са за нашите улици, кофти пътища, стълби, пясък и тн?

# 633
Здравейте, харесала сън тази количка:
https://vitodesimone.com/produkt/bebeshki-kolichki-peg-perego/el … class-collection/

Бебето ще бъде есенно.
Някой има ли лични впечатления от нея?

# 634
  • София
Аз не съм виждала нито един модел количка да се движи по пясък (на плажа). Всеки ги влачи, независимо с какво гуми е.
За Пег перего има мноооого мнения, проверете с търсачката.

# 635
Аз също не смятам да ползвам кош за новородено. За мен е ненужен за лятно/есенно бебе. Много зависи и какъв начин на живот се води. Аз се движа с кола често, а да разглобявам количка по 4 пъти на ден не ми се вижда практично. Много по- лесно е с летен кош да се сгъва количката.
Това е напълно достатъчно легнало положение. Мисля, че малко се преиграва с какво може и не може бебето. Този наклон даже ще му е по- удобен.
Моята количка е Joie Chrome, само летния кош.

Неудобството се състои в няколко неща:
Задължително трябва да вържете детето с коланите на количката, за да не го загубите някъде, нещо което не се налага при кошът за новородено, тъй като има високи страници.
Колкото и да е удобна седалката, каквото и да и подлагате, не може да докарате комфорта който ще има новороденото върху матрака на коша за новородено.

Ползвам 6+ седалката откакто детенцето ми навърши 1 месец и никъде не съм я загубила по пътя Wink Никакви колани не слагам, защото така или иначе тя спи по корем, даже ги извадихме от дупките. Преди това бяхме с кош за кола с пълно легнало положение Cybex и й беше супер, но просто отказа да спи по гръб в един момент. За лятно бебе в никакъв случай не бих ползвала кош за новородено- пробвайте да се заврете вие вътре и вижте каква жега и задух се получава, особено с пуснат сенник.. Не знам при това положение за какъв комфорт може да се говори.

# 636
  • Варна
Ползвам 6+ седалката откакто детенцето ми навърши 1 месец и никъде не съм я загубила по пътя Wink Никакви колани не слагам, защото така или иначе тя спи по корем, даже ги извадихме от дупките. Преди това бяхме с кош за кола с пълно легнало положение Cybex и й беше супер, но просто отказа да спи по гръб в един момент. За лятно бебе в никакъв случай не бих ползвала кош за новородено- пробвайте да се заврете вие вътре и вижте каква жега и задух се получава, особено с пуснат сенник.. Не знам при това положение за какъв комфорт може да се говори.

Опитвате се да ме убедите, че сте направили удачен избор или се опитвате да убедите себе си?
Коланите на количките са поставени за да бъдат децата в безопасност.
Във всяка една инструкция ще прочетете, че количката не трябва да се ползва без да са поставени обезопасителните колани.
Хората които цял живот се занимават с това и са измислили количките са си го написали, Вие умувате.

За спането по корем:
Според последните проучвания най - малка опасност от внезапна детска смърт има, когато децата спят по гръб.
За справка тук: http://www.puls.bg/health/baby/news_16552.html

За столчето което уж замества кошът за новородено.
Площта му за спане е значително по-малка от тези на кошовете за новородени.
По - тежък е от повечето кошове за новородено
Твърд е, защото целта му е да осигурява безопасност в автомобила .
Самото наименование "столче за кола" издава и предназначението му.
Що се отнася до "коша за новородено", той се казва така, защото е преназначен за ...........

Мен пък ми е интересно вие как се навряхте в коша за новородено под сенника Smiley

# 637
Чак да се загуби. Simple Smile Иначе какво- поне бебето се спира в стените на коша за новородено ли?
Преди повече от 10 години, всичките ми приятели и роднини бяха само с летни кошове. Не виждам проблем. Така или иначе и като е в колата, в кошчето пак е с колани. Бебе на седмица по колко ще го разхождате- няма да е по цял ден. За един час, със специални редуктори за новородени, не мисля да затормозявам себе си и бебето с допълнителен кош. Всяка разходка ми е свързана с кола, за да отида до някъде, където става. По- трудно ще е и за двама ни да се наместваме по 15 мин с кошове, кошнички, разглобяване, сгъване и тн...
За кошничката за кола, че замества кош на количка- не съм съгласна. Всяко нещо си има приложение.
Както и всеки човек си има мнение, свой начин на живот и нито кош за новородено, нито без него се вреди на детето с нещо, така че е въпрос само на приложение, според условията.

# 638
Моето се вози в такава от ден 1. Идеално легнало е.
Относно дизайна всичко е въпрос на вкус. На мен изобщо не ми харесват полските колички например. Особено тези с дизайн на диня Grinning
На урбо много харесвам лимитираните серии Donna Wilson - Atticus и Fox.

Споделете гумите как са? Аз съм със Сола 2 МТХ, колебаех се за Урбото, но именно големината на гумите ме подтикна да взема нея... но не спирам да го гледам това Урбо 😀

# 639
За лятно бебе и аз не виждам смисъл от кош за новородено. Също така не съм виждала новородено, опасано с колани. По инструкции за ползване не е ОК, но и не може да се прави сравнение между новородено и дете, което вече може да седи. Дъщеря ми е лятно бебе - ползвах количка с пълно легнало, имаше си подложка и си спеше царски. До зимата вече се возеше под ъгъл Simple Smile
За есенно и зимно бебе обаче и аз избирам да има кош Simple Smile

# 640

Опитвате се да ме убедите, че сте направили удачен избор или се опитвате да убедите себе си?
Коланите на количките са поставени за да бъдат децата в безопасност.
Във всяка една инструкция ще прочетете, че количката не трябва да се ползва без да са поставени обезопасителните колани.
Хората които цял живот се занимават с това и са измислили количките са си го написали, Вие умувате.

За спането по корем:
Според последните проучвания най - малка опасност от внезапна детска смърт има, когато децата спят по гръб.
За справка тук: http://www.puls.bg/health/baby/news_16552.html

За столчето което уж замества кошът за новородено.
Площта му за спане е значително по-малка от тези на кошовете за новородени.
По - тежък е от повечето кошове за новородено
Твърд е, защото целта му е да осигурява безопасност в автомобила .
Самото наименование "столче за кола" издава и предназначението му.
Що се отнася до "коша за новородено", той се казва така, защото е преназначен за ...........

Мен пък ми е интересно вие как се навряхте в коша за новородено под сенника Smiley

Коланите са сложени там, защото е ясно, че дете на 6+ месеца няма как да стои мирно и безопасно. Дете на месец и половина си стои мирно, не знам дали сте забелязали...
Който каквото иска да проучва, говорила съм с няколко лекари специалисти- няма опасност бебето да спи по корем. Самата аз мислех, че е странно и затова съм се допитала до тях.
Кошът за кола доста по-сигурно обхващаше бебето ми и й беше комфортно в него, а и не съм мислела да го ползвам повече от месец и половина два за тази цел. Не съм била в илюзии, че ще го ползвам до 6тия. В кошът за новородено бебето се лашка насам натам, особено в първите месеци, ако в поставено по гръб или настрано, освен ако не го увиеш в одеала или не поставиш уплътнения, за да стои в една позиция, което през лятото не ми се струва ок.
За завирането- просто си пъхнете главата веднъж в един такъв кош, подишайте известно време и тогава пак ще си говорим.

# 641
  • Варна

Ясно е, че имам предвид да падне от количката, все пак с количката се качват тротоари, понякога стълби и т.н.
В крайна сметка всеки си преценява как да вози детето си и разбира се бере плодовете на това което е надробил.

Изключително важно е да се разбере, че няма такова нещо - "зимен кош" и "летен кош"
Има "кош за новородено" и "седалка"

# 642
  • Варна
Последните две изречения от поста на Рошко трябва да се сложат болднато в началото на всяка тема! Основополагащо е! На мен лично вече ми писна да го пиша.

Последна редакция: вт, 17 юли 2018, 14:19 от Blue Turquoise

# 643
Всеки да си вози детето в какъвто кош му е удобно и смята за добре. Такива "меродавни" съвети кое да е болднато и кое - не си дръжте за вас.

# 644
На мен пък тия кошове за новородено без колани са ми опасни. Деца в количка и кола без колани не возя.
Затова харесеам кош Матрикс  а Хане, защото има колани.

Общи условия

Активация на акаунт