Щастливи ли сме?

• 17 261
  • 123
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Аз съм доста емоционална към най-близките ми и ако нещо в отношенията ни не е наред, яко ми личи. Мърморя, рева и пак мърморя. Не мога да се преструвам за пред децата.

# 31
Абе хора, не знам какво се случва . В този под форум и като цяло , хората са настроени много консуматорски , ако нещо не те кефи в момента аут/смяна/ - все едно говорим за нов телевизор или телефон. Той я накарал да му сготви и да направи салата, а тя понеже "нямала време с това малко дете" , е обидена и се чуди дали да го смени /ама има време да виси във ФБ и форумите/. Той пък от своя страна  хукнал да се гаджосва с "чуждо" щото нЕговата тоя месец му пуснала само три пъти  и "така не се живее" и отдолу 300 000 отговора "смени го/я"
Ама то връзките са като децата, искат грижи, себеотдаване, компромиси..... И от двете страни.

# 32
  • София
Гласувах с "Да", но правя уточнението, че съм щастлива сега - след раздялата. Бащата на дъщеря ми се превърна в друг човек, който обещаваше да се промени, но не го стори. Всъщност промяната беше към все по-лошо. В края на семейните ни взаимоотношения бях безумно нещастна при все, че се радвах на първата си рожба. Очевидно нещастен беше и той. Взех решението да го напусна и да заживея при родителите ми. Никога не съм съжалила за това свое решение, защото сега детето ми е свидетел на взаимоотношения, изпълнени с любов и всеотдайност. Да, понякога се караме, има битовизми, които са нормална част от живота, но въпреки това, винаги има любов, има взаимопомощ, отдаденост към другите в семейството. Ако бях останала с баща й, дъщеря ми щеше да вижда само горчивината, скандалите, аз сигурно щях да бъда кълбо от нерви, неспособно да я дари с нежността, която сега й дарявам. От баща си щеше да види отдаденост към приятелите и далечните роднини, но не и към семейството, щеше да види агресия, избухваща по най-неочквани поводи и лицемерна нежност, демонстрирана само пред приятели и роднини, но не и насаме в дома ни. Сега имам здраво, енергично, жизнерадостно и своенравно дете, което е всичко, за което съм мечтала. Ако бях останала с баща й, със сигурност нямаше да е такава каквато е сега и ме е страхда си представя каква щеше да бъде. Страх ме е да си представя каква щях да бъда аз.

# 33
1:1 с pandachina. Peace

Моето дете вече е пълнолетно.
Не знам как щеше да се развива, ако бяхме останали заедно. И аз как щях да се чувствам здравословно.
Раздялата не е свързана с трети лица, нито при мен, нито при него.
И досега няма други, но поне съм спокойна и постигнах доста неща сама, които нямаше да ги имам с него.

# 34
  • София
Отговорих понякога. Много тревожен човек съм и това ми пречи често да съм истински щастлива.
Аз бих се развела, ако съм нещастна. Също съм дете на разведени родители, които при раздялата си объркаха всичко, което можеше да се обърка. Караници, скандали, обиди, сълзи. На баща ми му отне много време да говори с нас, остави майка ми да се оправя... Един ден се прибрахме от море ( бяхме при баба и дядо)  и той просто не беше вкъщи... Бях на 10 г, бих казала, че нямах щастливо детство. Лека, по лека нещата се наредиха и вече поддържат нормални отношения. Както казах бих се развела, но вече знам кои са грешките, които не трябва да допускам спрямо детето ми.

# 35
  • Стара Загора
1:1 с pandachina. Peace

Моето дете вече е пълнолетно.
Не знам как щеше да се развива, ако бяхме останали заедно. И аз как щях да се чувствам здравословно.
Раздялата не е свързана с трети лица, нито при мен, нито при него.
И досега няма други, но поне съм спокойна и постигнах доста неща сама, които нямаше да ги имам с него.

Доста твои мнения съм чела из форума, винаги ми правиш впечатление на много силна жена.
Радвам се че си постигнала това, което искаш Simple Smile Пожелавам и сродната душа да намериш скоро.

# 36
Аз съм толкова емоционална с хората, които обичам, че ако съм нещастна, децата ми първи ще разберат. Нищо не крием от децата си, нямаме тайни.
Не мога да си представя, как е възможно да криеш с години, че не си щастлив!

# 37
Да си нещастен във връзката си не означава непременно  да има намесен трети. Някак прекалено елементарно е.
Според мен да не сме щастливи означава да сме престанали да имаме едни и същи ценности с човека до себе си или някой от двамата да е изменил на това, в което сме вярвали.
И какво ще направиш, ако това се случи? Ще останеш ли във връзката, или ще я напуснеш?

# 38
Манекена, ако темата ти е провокирана от това, че жена ти вече отказва да правите суинг оргии и се чувстваш нещастен - не стой заради децата, точно заради тях си тръгни.

Във вашата ситуация, аз бих си тръгнала отдавна, не знам защо изобщо те търпи и защо ти си тоя, който си задава подобни въпроси.
Грешно предположение, няма такова нещо. Напук на очакваното от теб, ние нямаме никакви проблеми, но темата не е за суинга, а за това дали сме щастливи и дали бихме останали в една връзка, превърнала партньорите в съквартиранти?

# 39
Естествено, че ще я напусна.
Но вижте, още Толстой е казал, че всички щастливи семейства си приличат, но всяко семейство е нещастно по своему.
Ние имаме различни възприятия и няма как да се сравняваме.

# 40
... Ако бях останала с баща й, дъщеря ми щеше да вижда само горчивината, скандалите, аз сигурно щях да бъда кълбо от нерви, неспособно да я дари с нежността, която сега й дарявам. От баща си щеше да види отдаденост към приятелите и далечните роднини, но не и към семейството, щеше да види агресия, избухваща по най-неочквани поводи и лицемерна нежност, демонстрирана само пред приятели и роднини, но не и насаме в дома ни. 
Вероятно нямаш представа колко правилно си постъпила. Лично аз познавам достатъчно семейства, които за пред хората са идеалното семейство, но в къщи не могат да се дишат, дори спят отделно. Не мога да разбера защо си причиняват това, вероятно се страхуват от промяната. Може да не е добро, но поне е познато, страхуват се, че ако се разделят може да им е по-зле. Има и още нещо - какво ще кажат хората... сякаш живеем за тях.

# 41
  • Варна
Може чисто финансово да им е по-удобно да живеят заедно отколкото отделно.

# 42
Може чисто финансово да им е по-удобно да живеят заедно отколкото отделно.
Съгласен съм, по-лесно е, като си делят общите разходи. Точно като съквартиранти.

# 43
Манекена, ако темата ти е провокирана от това, че жена ти вече отказва да правите суинг оргии и се чувстваш нещастен - не стой заради децата, точно заради тях си тръгни.

Във вашата ситуация, аз бих си тръгнала отдавна, не знам защо изобщо те търпи и защо ти си тоя, който си задава подобни въпроси.
Грешно предположение, няма такова нещо. Напук на очакваното от теб, ние нямаме никакви проблеми, но темата не е за суинга, а за това дали сме щастливи и дали бихме останали в една връзка, превърнала партньорите в съквартиранти?

А вие не живеете ли точно като съквартиранти? При положение, че интимните ви моменти са да виждате, как другия спи с други извън дома?

Ако си щастлив и въпроса за оставане във връзката не те мъчи, защо е тази тема?

# 44

А вие не живеете ли точно като съквартиранти? При положение, че интимните ви моменти са да виждате, как другия спи с други извън дома? Ако си щастлив и въпроса за оставане във връзката не те мъчи, защо е тази тема?
Ще позволиш ли да те попитам защо толкова се интересуваш от нашите интимни моменти? Да се рови човек в чуждото бельо е признак на нездраво любопитство. Вече ти отговорих, че ние нямаме никакви проблеми - нито сексуални, нито финансови, нито емоционални. Ако си мислиш, че това е невъзможно - отново грешиш.

Общи условия

Активация на акаунт