Навън е свежо, пролетно,чисто и слънчево!
Така да е и в душите ни днес
![Heart Eyes](/img/emojis/most_used/heart_eyes.png)
Жгмъци, хаирлия да е! Нека това място ти донесе удовлетворение и да работиш в разирателство и сговор!
![Praynig](https://static.bg-mamma.com/Smileys/default/yahoo_27.gif)
За всички желаещи слага в скрит текс резептите за козунаците на Genni и варианта на Скайчето
Козунак Genni
3 яйца + 1 жълтък
150 гр. заквасена сметана
100мл. пр. мляко
200 гр. захар
80 гр. масло + 40 мл. олио
30 гр. прясна мая(при нас кубчето е около 50гр и слагам мааалко повече от половината)
2 с.л. портокалов сок
1 настъргана кора на един портокал
1 настъргана кора от един лимон
есенция ванилия
750 гр. брашно*
*може да ви поеме повече или по-малко брашно в зависимост от големината на яйцата и гъстотата на сметаната
Винаги меся в хлебопекарна, защото съм с две леви Слагам течните продукти, като първо леко затопленото мляко, лъжица захар и лъжица брашно с маята и си приготвям останалите продукти. След като е лееко шупнала слагам всички течни съставки, сметаната-с вилица разбърквам един-два пъти, че при нас е гъста, яйцата също леко ги разбивам и олиото, след това ароматите, захарта и брашното и пускам да меси. Програмата за месене меси точно 20мин, след това спира и втасва, рестартирам машината и я пускам пак да меси, и на второто месене слагам разтопеното масло бавно....ако не може да се поеме на второ месене пускам трето, принципно на второ месене всичко е смесено добре, ако ми се занимава пуска ей така за "разкош" и трети път-само месене не втасвате в хлебопекарната. След това вадя тестото в мнооого голяма купа и оставям да втаса, около 2 часа втасва. След това оформям така: http://www.cookwithasmile.com/лесни-плетки-за-козунак/
и един до друг в тавата на фурната в хартия за печене-пак трябва да втасат, около 30мин до час отнема, ако искам да се "правя на майсторка" правя и др форми Дано да ви харесат и на вас
А да още нещо важно, преди печене намажете с белтък (пробвах един до друг два козунака, единия с белтък, др с жълтък, ами този с жълтъка беше почернял, а другия имаше хубавия кафеникав приятен загар)и ръсете обилно със захар. Печете на вентилатор първо 20мин на 100гр(или 110 без вентилатор, аз винаги пека първо на вентилатор, за да може още повече да бухне), след това още 35мин на 180гр, следете ако започне да потъмнява сложете фолио, аз веднага след като вдигна градусите слагам фолио, за всеки случай, все пак мога да го запека за цвят 5 мин на силна фурна, ама ако го изгоря ще ме е яд, толкова труд на вятъра
Вариант на SkyBlue
3 яйца + 1 жълтък, белтъка за намазване
1 чаша заквасена сметана
50 мл течна сметана, в която разтворих маята(нямах пр.мляко)
1 чаша пудра захар (плънката ми беше много сладка-нутела и шоколадови капки)
80 гр. масло + 20 мл. олио
7 г суха мая
1 с.л. уиски
настъргана кора на един портокал и един лимон
2 ванилии, портокалова есенция
около 600 г пресято брашно
Ирко, прекрасник е този младеж!!!! Копнея да го гушна, както и теб!!!!
Мими, от днес ли започвате с агнешкото??? Аз варя яйцата последния начин.
На дъното на тенджерата слагам кърпа. Внимателно поставям яйцата. 1-2 с.л. лъжици сол в зависимост от количеството на водата и на бавен огън. Първо котлона на 3 (от 6 степени) и постепенно увеличавам.
Бавничко става ,но резултата си заслужава. Естествено яйцата са темперирани поне 3-4 часа преди това.
Дано съм ти била полезна.
Ничия, как сте?
Аз планирам моите юнаци да ги пусна на обяд. Заслужават момчетата.
Сега пия кафенце, правя списък за вилата и около 15-16,00 планирам напускане на Бургас.
![Mr. Green](https://static.bg-mamma.com/Smileys/default/icon_mrgreen.gif)
Деско, аз като виден чревоугодник съм харесала де що страници има за торти, курабийки и т.н. Не спирам да се удивявам как момичетата правят такива красоти....и следващия въпрос: "Дали са вкусни?"
![newsm78](https://static.bg-mamma.com/Smileys/default/newsm78.gif)
Хубав ден, бандюшки!
До ...по някое време
![bouquet](https://static.bg-mamma.com/Smileys/default/bouquet.gif)