За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 61

• 41 673
  • 753
  •   1
Отговори
# 180
Стефи, а вие на каква възраст захранихте, защото и това има значение? Мерси!
Една седмица преди да навърши 6м,но моят в роден 3 седмици преди термин и реално излиза,че съм го захранила на 5м.Аз не исках да бързам.

# 181
Офф аз още го имам този проблем с лакомията и не знам как да процедирам. Колкото и да яде накрая винаги иска още. Доскоро гледах да не я ограничавам, но не ми се ще да привиква на големи количества. Не знам дали това с разширения стомах е мит, но съм сигурна, че повече проблеми идват от наднормено тегло, отколкото от злоядо дете.
Иначе покрай нас всички и се радват на апетита и казват, че не са виждали дете така сладко да си хапва всичко. Ама аз все се притеснявам.
Само ще ви кажа, че вчера опита от моя фреш от портокал и лимон и и хареса като стой та гледай. Grinning

# 182
Питам, защото моите притеснения идват от това, че все още е малък синът ми. Sad  Likeadream, точно така! аз го ограничавам и не храня на "поискване", защото според мен никак не е мит това с разширения стомах. Ние в края на 4ти месец сме над 8 кила, а се родихме 3...

# 183
  • София
Моята също е като ламя, но не е никак пълна, даже е доста слаба. Като проходят и нещата много се променят.

# 184
Ами моята е на 1, 5 г. и тежи 11, 5. Май хич не спада към слабите. Аз затова се притеснявам. Sad
Иначе търчи като финикиец. Много ..хмм..да кажем жизнена. Simple Smile

# 185
Цитат на: CruellaDeVil link=topic=102# 5бр186.msg36507649#msg36507649 date=1522325933
Моята също е като ламя, но не е никак пълна, даже е доста слаба. Като проходят и нещата много се променят.

Круела, ти ли беше предложила схема на захранване? Удобно ли е да пиша на лично, да пратя имейл или? Ти по тази схема ли захрани?
Мерси

# 186
Стомаха се разширява от насилване - да си довърши бутилката, купичката и т.н. Детето трябва да се научи да следва усещането си за глад и ситост. Иначе е много по-вероятно да развие наднормено тегло. При "на поискване" проблемът не е преяждането, а че е неудобно за майката, защото бебето хапва често по-малки количества. При даване на прекалено големи количества (например 200мл) наведнъж, за да яде по по-малко пъти бебето, е по-вероятно да се разшири стомаха.

# 187
Стомаха се разширява от насилване - да си довърши бутилката, купичката и т.н. Детето трябва да се научи да следва усещането си за глад и ситост. Иначе е много по-вероятно да развие наднормено тегло. При "на поискване" проблемът не е преяждането, а че е неудобно за майката, защото бебето хапва често по-малки количества. При даване на прекалено големи количества (например 200мл) наведнъж, за да яде по по-малко пъти бебето, е по-вероятно да се разшири стомаха.

Тоест, според теб е хубаво да го храним по-често и по по-малко? Ние не сме го насилвали да яде толкова, той сам си организира храненто по такъв начин, на нас не ни пречи да го храним по-често и по помалко.

# 188
Малдини,
Аз говоря за малко по- голямо дете. Когато е изцяло но твърда храна, а не докато е на АМ/кърма.
Съгласна съм, че бебето, когато е изцяло кърмено, не трябва да бъде ограничавано и да си цока на поискване. Всички знаем, че на малките бебета коремчетата са малки, изморяват се, имат нужда често да усещат мама и тн.
Но на моята ламя ако я оставя сега на поискане може да изяде количества, които ме плашат. При все, че се старая да яде качествена и домашна храна, без захар, сол и тн, пак не съм ок. Simple Smile

# 189
  • София
Ами моята е на 1, 5 г. и тежи 11, 5. Май хич не спада към слабите. Аз затова се притеснявам. Sad
Иначе търчи като финикиец. Много ..хмм..да кажем жизнена. Simple Smile
Не е дебела. Супер ми се струва за възрастта си. Моята на година беше 10кг без 100гр.  Да са ни живи и здрави Hug

Направо са перфектни

# 190
момичета а как да разчитам това тегло, моето бебе е с навършени 4 месеца, начало на 5ти месец, за 4ти месец ли да гледам или за 5ти месец?  Малко се обърках. Мерси!

# 191
  • Германия
момичета а как да разчитам това тегло, моето бебе е с навършени 4 месеца, начало на 5ти месец, за 4ти месец ли да гледам или за 5ти месец?  Малко се обърках. Мерси!

За 4 месеца гледаш

# 192
 В тази възраст децата растат като гъбки.

# 193
И аз започнах захранването дъщеря ми като навърши 5м. Но ние сме на АМ откакто навърши 50 дни. Започнах с тиква, сега сме на картоф, после ще минем на морков, пащърнак и така.Чудя се кога се замества хранене, в смисъл колко пюре преди това трябва да изяде детето, за да прецениш, че не трябва и мляко?

# 194
Каквъв слънцезащитен крем може да се използва при бебе на почти 2 месеца?
Иска ми се с нещо да му мажа личицето като излизаме.
Бях харесала на Ла Рош Позай Антелиос 50-ти фактор,но пише,че е за над 6 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт