За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 61

• 41 607
  • 753
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Cicaplast на La roche posay. Оправя всякакви пъпки по лицето при сина ми, ползвах го и за бебешкото акне, както и като му бяха почервеняли бузките от слънцето.

# 511
Мисля, че на дъщеря ми й растат зъби. Струва ми се ужасно рано, но има всички симптоми, още няма 4м, след седмица ги прави. Стана изключително нервна и мрънкаща. Не иска да се занимава сама(а преди го правеше), иска постоянно да е на ръце. Общо взето от седмица насам все едно е друго бебе.
Дали има връзка с никнещите зъби? Или е някакъв период? Купих чесалка и мажа с Дентокинд, мога ли с друго да й помогна, облекча?

# 512
Зъбите могат да предизвикват дискомфорт при бебетата 2-3 месеца преди да излезнат.
При малкия две бели точици долу на венеца, лиги и нервност се появиха още като беше на 4.5 мес., а едва от десетина дни се е подало зъбче, от вчера даже и осезаемо се усеща като прокарвам пръст по венеца.
Така че съвсем в реда на нещата е да са зъбчетата. Аз започнах още от тогава да давам таблетки Дентокинд 3*1 и да мажа със същото гелче.

# 513
  • Плевен
И аз се чудя дали не са зъби от няколко дни е нервен и много се лигави има и две бели точки на венчетата яде си ръцете просто е само на три месеца и една седмица не може да си държи чесалката иначе като му я държа и я дъвче както и биберона на шишето след като се е нахранил

# 514
  • София
И аз същото като Жана. Доста време беше кисел и видимо го дразнеха венците, но едва от няколко дни е със зъбче.

# 515
Зъбите могат да предизвикват дискомфорт при бебетата 2-3 месеца преди да излезнат.
При малкия две бели точици долу на венеца, лиги и нервност се появиха още като беше на 4.5 мес., а едва от десетина дни се е подало зъбче, от вчера даже и осезаемо се усеща като прокарвам пръст по венеца.
Така че съвсем в реда на нещата е да са зъбчетата. Аз започнах още от тогава да давам таблетки Дентокинд 3*1 и да мажа със същото гелче.

Аз имам само гел, таблетки дали да къпя, незнам. Как се дават? И може ли да й давам, тъй като няма още 4м.

# 516
Аз изобщо не мога да преценя дали има зъби.Още откакто беше на 3м се лигави и дъвче всичко,венците му от преди това белеят.Явно трябва да излезе цял голям зъб,че да разбера.А в последно време е голям мрънчо,но той по принцип не е от най-спокойните бебета.

# 517
Обмисляме да си сложим климатик в спалнята, защото прозореца ни е Южен и е страшно топло през лятото, направо нетърпимо. Чувала съм, че не е хубаво да има вентилатор в стаята на бебето, за климатика същото ли се отнася?

# 518
  • Плевен
Обмисляме да си сложим климатик в спалнята, защото прозореца ни е Южен и е страшно топло през лятото, направо нетърпимо. Чувала съм, че не е хубаво да има вентилатор в стаята на бебето, за климатика същото ли се отнася?
Ами ние цяла зима сме на климатик бебчо не е имал проблем(единия климатик е в спалнята) и нашия прозорец е южен и лятото е ужас така че ще работи няма как иначе

# 519
И ние сме на климатик.В къщи през лятото е над 32 градуса.Претоплянето също е вредно,затова аз смятам да се охлаждаме,няма друг начин.

# 520
Be_Special, питай педиатъра. Аз бих давала, то си е хомеопатия и действа с натрупване.
Максималната доза е 3*2, аз давам 3*1.

В много топъл апартамент сме и климатикът определено ще работи, то вкъщи не се диша иначе.

# 521
И вкъщи работеше климатик цялото минало лято. Не мога да си представя да държа детето на температури над 30 градуса, колкото би било вкъщи без климатик.

# 522
  • Германия
Ние нямаме климатик... нямаме и лято де, то за това. Аз не съм им много фен, но сигурно ще е по-добре климатик пред 30 градуса, само да не духа директно в бебето

# 523
То спалнята ни е доста малка и ако не над нашето, то над нейното легло ще го сложим, така че не знам как да го направим, че да не духа точно в нея.

П.п. А къде е това "без лято" място, искам и аз..мразя жегите Weary

# 524
  • София
Ние сме с климатици, иначе не се живее лятото вкъщи.
Малката я мъчеха зъби още от 4-ти месец, но изби на 7 и половина, та това не е голям фактор. Можете да разберете дали ще има зъб в близките дни ако стане една прозрачна резка на венеца, където ще избие зъбчето. Белите венци не са критерии.

Общи условия

Активация на акаунт