За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 61

• 41 564
  • 753
  •   1
Отговори
# 135
На нас ни казаха, че не се поема от здравна каса...

Поема се.

# 136
Напишете "детско здравеопазване нзок" в Гугъл и вижте първия резултат, не се доверявайте на това, какво ви казват.

Макар че добре са го завъртяли "е предвидено клинично изследване ..за определяне риска от дисплазия. Ако личният лекар прецени..". Значи лекарят на око определя този риск, а? И едва тогава на ортопед.

Последна редакция: ср, 28 мар 2018, 16:54 от Poliiii

# 137
  • Варна
Да, явно всичко трябва да се проверява, въпреки че в случая ме озадачи това, че не препоръчва преглед. Така или иначе лекарите, които имам предвид, мисля че не работят по ЗК.

# 138
Макар че и тук контрол никакъв. Според въпросният документ домашното посещение след раждането е безплатно, но това не пречи на сумати лекари да забърсват по 20-30лв.

# 139
  • София
Прегледът се поема от ЗК (но е чудо да се намери ортопед, който да работи с нея), но не поема ехеграфския преглед. Без ехограф е трудно да премине прегледа...

# 140
  • софия
Прегледът се поема от ЗК (но е чудо да се намери ортопед, който да работи с нея), но не поема ехеграфския преглед. Без ехограф е трудно да премине прегледа...
Има ортопеди и то много добри ,които работят по Здравна каса,но е факт да че ехографския се плаща.Което обезмисля малко и самото направление.

# 141
Аз не съм плащала за ехограф, бяхме с направление от педиатъра...
Прегледа беше обстоен, показа ми каква гимнастика да правя, даде ми някои съвети. Задължителен вторичен преглед към 4-5 месец.

Не е задължително да ви дадат направление, питала съм няколко независими страни. По преценка на лекаря е, ако детето му се вижда добре, може да ви откаже. При нас има едно пръстче което е малко накриво и заради него ни дадоха направление, и огледаха и ставите и таза. Ако бяха ми отказали, естествено ще отида на частно.

# 142
So Lucky,ако не се лъжа ти беше от Варна,нали?При кой ортопед ходихте с направление?

# 143
И аз бях с направление за ортопед. Гледаха я и с ехограф. Нищо не сме плащали(София).

# 144
С направление прегледаха малкия на ехограф и при първичния, и при вторичния преглед три седмици по-късно. Една стотинка не са ми искали.

# 145
И аз не съм плащала и стотинка . А бях и на първичен и на вторичен. Става въпрос за Пловдив. Явно някои лекари за да вземат пари си измислят че ехографа не влиза.

# 146
Във Варна има само двама детски ортопеди Живков и Райков и те не работят със ЗК.

# 147
Във Варна има само двама детски ортопеди Живков и Райков и те не работят със ЗК.
В грешка си.

# 148
Е добре де кажи кой е да знаем ?

# 149
Аз се сещам и за Иванов,но незнам дали работи със ЗК.

Общи условия

Активация на акаунт