За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 61

• 41 532
  • 753
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Здравейте! Мога ли да смеся панадола с нещо, че голяма борба пада..изобщо не се харесва 🤮
Нурофен

# 121
Здравейте! Мога ли да смеся панадола с нещо, че голяма борба пада..изобщо не се харесва 🤮
Нурофен
Сигурна ли си, че могат да се смесят Панадол и Нурофен?
Аз не мисля.

# 122
Като не се харесва Панадол има Нурофен, Калпол. Ама да се смесват... Евентуално може да се смесват с вода, сок или айрян, в зависимост от това колко е голямо детето.

# 123
  • София
Не се смесват, но могат да се дават през 4 часа. Например: даваш Панадол в 10, в 12 може Нурофен, в 2 Панадол, в 4 Нурофен и т.н. Аз разбрах, че искаш да го смениш. Колко е голямо детето?

# 124
На нас Живков ни каза,че има проблем с едната тазобедрена става на дечко и изписа ортопедични гащи.Трябваше да ги носи един месец и след това да идем на контролен.Гащите ги носихме много малко,дечко не ги понасяше,да не кажа че почти не сме ги слагали.На контролния каза,че всичко е ок и лечението е подействало.Незнам какво да си мисля за конкретния лекар,хубаво или лошо,но ако се наложи пак да ходим на преглед може би ще се насочим към друг специалист.

# 125
Не се смесват, но могат да се дават през 4 часа. Например: даваш Панадол в 10, в 12 може Нурофен, в 2 Панадол, в 4 Нурофен и т.н.

Ами понеже девойката е попитала с какво могат да се смесят, а не заместят, та затова...

# 126
Така и аз съм съгласна, ама Марджи го е написала преди мен. Simple Smile
Не за друго, ами да не вземе момичето, докато е притеснено, да не прочете добре и да ги смеси.

# 127
  • София
Редактирах се. Виждам, че бебето е на 5 месеца. Няма с какво да го смесиш. Освен с кърма не виждам друг вариант.
Отново редактирам: По принцип двете неща са с различен състав. Едното е парацетамол, другото ибупрофен. Така, че може и да има вариант за смесване, но това може да го каже лекар, аз не смея да твърдя такива неща.

# 128
Да, детето е на 5 месеца..исках да скрия вкуса на панадола понеже в момента няма как да ида до аптека..Благодаря на всички! Ще пробвам с кърма Simple Smile

# 129
  • София
Не мисля, че е удачно смесването. Посъветвайте с ЛЛ с какво можете да го замените.
По мои спомени Панадолът май-беше с най-приемлив вкус.

# 130
  • софия
Абсолютно задължително е воденето на бебето на ортопед.И то колкото по рано,толкова по добре.Личния лекар е длъжен да даде направление още на първата консултация.Ние заведохме бебка на месец и половина.На ехографията се видя лека форма на дисплазия на тазобедрената става.Доктора ни насочи към консултация с доцент Кацаров,който потвърди и ни назначи лечение.Три месеца бебка носеше 24часа ортезите на Тюбинген.Междувременно ходехме в края на всеки месец на контролен преглед ,за да следиме как се развиват нещата.Преди броени дни ги махнахме,бебка вече е добре.Трябва да отидем на преглед пак като проходи.Така че без ехографски преглед от ортопед,лл не може с просто око да каже че всичко е наред.В нашия случай подобрението настъпи бързо,защото беше хванато много рано.На пет месеца ако се види ортезите се носят поне половин година,да не говорим че тя  обездвижва бебето и то вече много се сърди и плаче,а и спира развитието(не може да седи по корем и да се обръща само).А ако тази дисплазия се установи на годинка,тогава единственото разрешение е операция.

# 131
Съгласна съм , че ортопедичния преглед е много желателен, но няма как да кажеш на ЛЛ "длъжни сте да ни дадете направление". То е по преценка в повечето случаи.
Аз взех направление и на 50-тия ден бяхме на ортопед.

# 132
Е може да се иде при специалист и без направление. Смятам, че едни 50 лв. за преглед са разумно инвестирани.
Друг е въпрос за какво е личен лекар, който не дава направления? Това е една от много причини, поради които сменям педиатърката на малката.

# 133
  • Варна
На нас ни казаха, че не се поема от здравна каса...

# 134
Съгласна съм , че ортопедичния преглед е много желателен, но няма как да кажеш на ЛЛ "длъжни сте да ни дадете направление". То е по преценка в повечето случаи.
Аз взех направление и на 50-тия ден бяхме на ортопед.

Не й казах, че е длъжна. Попитах я кога се прави въпросният преглед и тя ми каза. Попита ме при същият доктор, при който съм си водила едно време детето ли искам или да ми даде направление за друг, който работи със Здравна каса. Така процедирах.

Общи условия

Активация на акаунт