Нощни истерии

• 1 257
  • 20
  •   1
Отговори
Здравейте! Имам нужда от съвет.
С бебе на почти 2 месеца съм. През деня детето спи без проблем, но вечер се буди към 3-4 часа сутринта и заспива чак към 6-7. През деня изяжда около 120мл мляко, тъй като сме на АМ, но вечерта не ѝ стига сякаш, защото сме стигали и до 180мл.
Изпада в истерия от глад и затова, че трябва да спи, а не да си играе в тези часове. Това продължава вече месец може би. Не вярвам и да е скок в растежа, заради продължителността която е. Отворена съм за всякакви съвети. Благодаря предварително!

# 1
  • София
Мен 180мл ми се виждат страшно много за двумесечно бебе... Консултирали ли сте с педиатър по темата и какво е неговото мнение? Друго, което ми идва на ум е да е обърнало деня с нощта. На какви интервали се храни детето?

# 2
Мен 180мл ми се виждат страшно много за двумесечно бебе... Консултирали ли сте с педиатър по темата и какво е неговото мнение? Друго, което ми идва на ум е да е обърнало деня с нощта. На какви интервали се храни детето?

Храни се долу горе на 3 часа (сама се буди през деня да яде). Не всяка вечер обаче хапва 180мл, но се е случвало. Първо правя 80-120 и добавям още ако не ѝ стига

# 3
  • София
А защо решавате, че е гладно още? Има ли шанс да го прави за успокоение? Биберон използва ли?

# 4
Давайте вечер 120 и през нощта не повече от 80 към 3 часа, за да се залъже и да заспи.
Може и колики да има.
Но със сигурност на 2 мес 180 мл за едно хранене са много.
Другият вариант, ако не искате да храните нощем, просто ще търпите да реве, докато свикне, аз лично този вариант не бих го избрала.

# 5
А защо решавате, че е гладно още? Има ли шанс да го прави за успокоение? Биберон използва ли?

Използва биберон и понякога заспива с него, но се буди в момента в който го изпусне.

# 6
подобни истерични пристъпи правеха моите когато имаха колики, като явно дискомфорта им напомняше усещането за глад. Ядяха , повръщаха и пак ядяха. Биберонът по принцип  успокоява коликите, затова може би вашето бебе се залъгва с него. Ние имахме биберон, чиято дръжка беше с подпорка. Опираше се на надолу така, че да не може да изпадне. Иначе пак рев.
Дори  времевата истерия не противоречи на идеята за колики. При единия бяха примерно  между  5 и 6 часа сутринта ежедневно, при условие че последното ядене беше в два посред нощ преди това. Беше си загадка.

# 7
Също така поискайте личния лекар да изпише капки за коликите.

# 8
  • София
Капки + пробиотик

# 9
Моето след седмица прави 11 месеца и сега яде по 180 мл.
Като беше на два месеца макс до 120-130 да съм давала

# 10
Най-вероятно е с колики. Пробиотик, капки против колики (ние избягваме еспумизан и тн), лактазни капки, газ бимби. Масаж на коремчето преди хранене, коланче с костилки и гушкане с коремчето към вас.
Може и да й става тежко от 180..
при моето бебе няма вариант да яде ако не е гладна, в началото повръщаше излишъка, после сама започна да се дърпа или да бута шишето, така че при нея няма вариант за прехранване, но всяко бебе е различно.
Може да правите почивки за оригване в средата на храненето. Така след като е изяла нужното !!!! Количество, минава малко време и мозъкът дава сигнал за ситост.

# 11
Най-вероятно е с колики. Пробиотик, капки против колики (ние избягваме еспумизан и тн), лактазни капки, газ бимби. Масаж на коремчето преди хранене, коланче с костилки и гушкане с коремчето към вас.
Може и да й става тежко от 180..
при моето бебе няма вариант да яде ако не е гладна, в началото повръщаше излишъка, после сама започна да се дърпа или да бута шишето, така че при нея няма вариант за прехранване, но всяко бебе е различно.
Може да правите почивки за оригване в средата на храненето. Така след като е изяла нужното !!!! Количество, минава малко време и мозъкът дава сигнал за ситост.

И аз вече си мисля, че са колики. Давам сироп и след 15-20 минути минава силния плач, но не винаги и понякога продължава.
Забелязах, че докато не я вземеш не млъква и в момента в който е в ръцете ти започва да се надига и оглежда. Добре, че вкъщи има лунички на тавана, че се заглежда в тях, иначе тишина и сън няма😂 не знам вече къде греша

# 12
Ох, още колко ще се питаш къде грешиш😀
Истината е, че не грешим, просто са много мънички, първо трябва да свикнат, че вече са отделен организъм от мама, корем ги боли при газове, при глад, при преяждане, при чревната перисталтика.. после пък се успокоява това, идва момента на нови умения, ей там вече.. развива им се мозъчето супер бързо, превъзбуждат се, обръщат ‘режими’.
Ей преди две седмици си поплаках, че се чудех къде греша и аз😀 а тя била в скок на растежа, ама кой да се усети навреме.
И го осъзнавам, че е временно и че е нормално, но мозъка на една мама май понякога дава на късо и започва да работи по друг начин.

# 13
Ох, още колко ще се питаш къде грешиш😀
Истината е, че не грешим, просто са много мънички, първо трябва да свикнат, че вече са отделен организъм от мама, корем ги боли при газове, при глад, при преяждане, при чревната перисталтика.. после пък се успокоява това, идва момента на нови умения, ей там вече.. развива им се мозъчето супер бързо, превъзбуждат се, обръщат ‘режими’.
Ей преди две седмици си поплаках, че се чудех къде греша и аз😀 а тя била в скок на растежа, ама кой да се усети навреме.
И го осъзнавам, че е временно и че е нормално, но мозъка на една мама май понякога дава на късо и започва да работи по друг начин.

О, да. Относно плакането най-редовно напоследък😂 даже ми се случи 1-2 пъти да се ядосам на малката и после пак се почва едно обвиняване, а детето няма вина за нищо, то търси да си играе, но часа за игра на мен нещо не ми харесва😂.
Имам леко тъп въпрос, как мога да разбера, че детето има скок в растежа? Тъй като не съм сигурна дали е това на моменти

# 14
По принцип гледам календара в едни приложение, в което си записвам хранене и тн. Горе долу съвпада.
Предимно в неспокойствие, трудно заспиване, често будене, мрънкане, рев. Интересното е, че моята има колики точно тогава.
Върна си нощно хранене към 11-12-1 в този диапазон, а отдавна нямаше такива. Това траеше няколко дни. През деня пък намали количеството хранене. Разбира се знам, че е нормално, но веднага почнах да мисля как днес като е яла малко и едва ли не така ще продължава.
Сега като започна да придобива нови умения първо през деня се упражнява, като си откри гласа, вечер по два часа ни изнасяше серенади. После се превъзбуждаше и ставахме по 10 пъти да й даваме бибата.
Като отмина това, на следващия ден всеедно си беше нашето бебе, сън перфектен, хранене перфектно. 😅
Приложението е sprouty, но е платено ( 10 лв на месец), но има и интересна информация, пише коя седмица какво да очакваме като поведение, може да записваш много информация, също има и упражнения и дейности за детето.
Например за тази седмица пише, че е неспокоен период, бебето може да е кисело. Че се развива нервната систена, става по-активно в звуците и координацията на ръцете. Има и съвети  как да преодолеем тези кризи по-леко.
Следващата седмица ми го дава криза на растежа🥲

Общи условия

Активация на акаунт