Нощни истерии

• 1 260
  • 20
  •   1
Отговори
# 15
По принцип гледам календара в едни приложение, в което си записвам хранене и тн. Горе долу съвпада.
Предимно в неспокойствие, трудно заспиване, често будене, мрънкане, рев. Интересното е, че моята има колики точно тогава.
Върна си нощно хранене към 11-12-1 в този диапазон, а отдавна нямаше такива. Това траеше няколко дни. През деня пък намали количеството хранене. Разбира се знам, че е нормално, но веднага почнах да мисля как днес като е яла малко и едва ли не така ще продължава.
Сега като започна да придобива нови умения първо през деня се упражнява, като си откри гласа, вечер по два часа ни изнасяше серенади. После се превъзбуждаше и ставахме по 10 пъти да й даваме бибата.
Като отмина това, на следващия ден всеедно си беше нашето бебе, сън перфектен, хранене перфектно. 😅
Приложението е sprouty, но е платено ( 10 лв на месец), но има и интересна информация, пише коя седмица какво да очакваме като поведение, може да записваш много информация, също има и упражнения и дейности за детето.
Например за тази седмица пише, че е неспокоен период, бебето може да е кисело. Че се развива нервната систена, става по-активно в звуците и координацията на ръцете. Има и съвети  как да преодолеем тези кризи по-леко.
Следващата седмица ми го дава криза на растежа🥲

Значи може би и малката го минава това. Благодаря за подробния отговор. Веднага ще проверя приложението, че в интернет никъде не намирам адекватна и изчерпателна информация

# 16
По принцип гледам календара в едни приложение, в което си записвам хранене и тн. Горе долу съвпада.
Предимно в неспокойствие, трудно заспиване, често будене, мрънкане, рев. Интересното е, че моята има колики точно тогава.
Върна си нощно хранене към 11-12-1 в този диапазон, а отдавна нямаше такива. Това траеше няколко дни. През деня пък намали количеството хранене. Разбира се знам, че е нормално, но веднага почнах да мисля как днес като е яла малко и едва ли не така ще продължава.
Сега като започна да придобива нови умения първо през деня се упражнява, като си откри гласа, вечер по два часа ни изнасяше серенади. После се превъзбуждаше и ставахме по 10 пъти да й даваме бибата.
Като отмина това, на следващия ден всеедно си беше нашето бебе, сън перфектен, хранене перфектно. 😅
Приложението е sprouty, но е платено ( 10 лв на месец), но има и интересна информация, пише коя седмица какво да очакваме като поведение, може да записваш много информация, също има и упражнения и дейности за детето.
Например за тази седмица пише, че е неспокоен период, бебето може да е кисело. Че се развива нервната систена, става по-активно в звуците и координацията на ръцете. Има и съвети  как да преодолеем тези кризи по-леко.
Следващата седмица ми го дава криза на растежа🥲

Значи може би и малката го минава това. Благодаря за подробния отговор. Веднага ще проверя приложението, че в интернет никъде не намирам адекватна и изчерпателна информация
https://naninanibebe.com/polezno/kalendar-za-rastezhni-skokove/ Тук също има. Но на мен ми е удобно приложението.

# 17
Щом през нощта иска да играе, значи не му е стигнало будното време и не се е наиграло през деня. Някак си е заспало за нощен сън, но тъй като не му е било време, се буди да си довърши будуването по някое време през нощта. Истериите са от това че го карате да спи, а то е съвсем наспано и иска да играе.
Свържете се с консултант по сън, на тази възраст много лесно все още се решават проблемите.

# 18
Щом през нощта иска да играе, значи не му е стигнало будното време и не се е наиграло през деня. Някак си е заспало за нощен сън, но тъй като не му е било време, се буди да си довърши будуването по някое време през нощта. Истериите са от това че го карате да спи, а то е съвсем наспано и иска да играе.
Свържете се с консултант по сън, на тази възраст много лесно все още се решават проблемите.

Не я карам да спи, не я приспивам. Тя сама свикна да се приспива. Къпем я, храни се и на моменти заспива докато яде

# 19
А през деня успявате ли да я изморите достатъчно? Фрезия е права за това.

# 20
Според мен до 3тия месец е много трудно да им се хванат спатиите на бебетата. Нашата ни съсипваше първите 2-2.5 месеца. Всъщност знам, че втория месец се води пик на зора с новородено. При нас заспиваше чак в 23 ч, понякога и в 12 и после се почваше - в 3 ядене, в 4 будене и след 4 спеше по 40 мин макс и будене. Направо ни разказа играта. И после около 2.5 месеца и малко преди 3 месеца плавно започна да се буди идея по-късно, после още една идея по-късно - в 4, в 5 и нещо, 5:50, 6, 6:30, 7 и в третия месец една сутрин се будя и си викам: "А, кво стана с тва бебе?" - то 9:30 сутринта, а тя си спи като пън. Общо едни 10 часа сън без будене. От там насетне си спи като по поръчка, денем по-малко, но нощем дойде ли спинко спинко и тя е аут до сутринта. И вече ляга доста по-рано също, но не й пречи да си спи до късна сутрин. Ние не сме правили нищо специално. Водехме се по бебето. Аз не съм я оставяла да реве или някакво трениране на съня, консултанти не сме търсили.

Според мен, много е ключово да е наясно, че нощем е времето за сън и нищо друго. Когато нашето се будеше по нощите й давах млекце, но иначе никакъв очен контакт, никакви приказки, песни, абе да е наясно, че мама е полу-заспала (тя си е) и няма никакъв шанс за внимание и игри. Също не съм я свиквала на биберон, защото от познати знам, че после е голяма борба и се става по Х пъти на нощ да връщаш изпуснат биберон в устата на бебето. А аз хич не се виждам да стана 14 пъти да нацелвам уста на бебе в тъмна нощ. Случваше се да заспиваме заедно на дивана (е, стремях се да спазвам правило 7 за безопасен сън с бебе, ама то така или иначе изобщо не се получаваше, защото от стрес се будех по 60 пъти да проверявам диша ли). Но генерално се стараех да я връщам в кошарата й та да свиква да си спи в нея. Около 3тия месец, когато спря да става нощем, си спи в кошарата. Кошарата е в стаята до нашето легло и още нямам решение как ще я местя в нейната стая. Ама това ще е битка за друг месец май.

Ама до третия месец борбата за режим като режим ми се вижда почти безсмислена. То ден с ден не си прилича. Една нощ се буди в 1, друга в 3, на следващата в 2:20. Не знаеш то на кой свят е, и то не знае. После като си консолидира съня и установи някакви по-ясни часове режимът си стана почти сам. Преминаването на 2 дремки после стана направо неусетно и си държа почти точен режим (по часове имам предвид) месеци наред. Сега се мъчи да мине на 1 дрямка и макар че виждам как не е баш готова, нощния сън си е стабилен - то вече е свикнало нощем да си спи.

Това, което можете да направите сега, е да установите много ясен, точен и бетониран ритуал за заспиване - т.е последователност от действия, които неминуемо водят до сънчо. При нас е къпане, кремчета и масажче в затъмнена стая, лягане на една муселинова пелена и последно мляко. Така е от 2та седмица до сега включително. И тя знае, че озове ли се в банята следва да спи съвсем скоро. Другото е да опитате наистина да съкращавате максимално интеракцията нощем като се събуди и да не угаждате за игри и внимание. Ние след първата седмица нормално спане като се окопитихме и ние малко започнахме и да я слагаме полу-заспала в кошарата. Така се научи да се доприспи сама. Това ще ви е от ключово значение като узрее съня на бебето около 4-5 месец и спре да знае как да свързва отделните фази на съня - т.нар регресия в 4ти месец. Малката вече имаше някакви умения да се доприспива та като се събуди в края на една фаза, успяваше да си заспи сама пак без да се става Х пъти и да се приспива с люлеене, песни и тн.

Общи условия

Активация на акаунт