За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 61

• 41 537
  • 753
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Панадол, но е за след 2-месечна възраст, преди това само след консултация с лекар.

# 106
  • Стара Загора
Кариесите при малко дете са нещо страховито, повярвайте ми.
Болят го зъбките и се намира много трудно зъболекар. Отделно малко да поотраснат и децата му се подиграват заради черните предни зъбки и то не смее да се усмихва и не говори, за да не му се виждат!
Бруталната истина. Имам спомен как в първи клас на първия учебен ден, просто няма да забравя, как фотографа каза "Усмихни се", и аз се усмихвам без да си отварям устата, той настоява"Ама усмихни се със зъби", а аз казвам не искам, онзи продължи да настоява и съответно всички започнаха да се обръщат към мен. И аз най- накрая трябваше да се усмихна, и тогава няма да забравя как фотографа заглъхна, много се сконфузи. Толкова добре го помня този момент, едва ли някога ще го забравя. Като смених зъбите нещата се промениха де, но и до ден днешен имам едни кекави зъби, все има нещо за правене. Поне като се усмихна е прилично, пак съм благодарна и за това.
Иначе още ми стои снимката, която няма да забравя, имам си я в албум с букварчето и зъбатата усмивка Simple Smile

# 107
  • София
Мен ме питаха "не му ли миеш зъбите на това дете?". На мен ми беше писнало да обяснявам и започнах да казвам "ами не".
Всичко е наред с щерката. Зъбите ѝ не бяха толкова черни.

Синът ми си счупи предният зъб на 2г. възраст. И аз не му давах да се усмихва на снимки Simple Smile Вече му порасна Simple Smile Ама го чакахме цели 7г този зъб.

# 108
Може ли някой да ми препоръча детски ортопед във Варна.
Предстои профилактичен преглед на бебето ЛЛ каза че няма нужда, как мислите хубаво ли е да се мине. Вашите бебоци на колко месеца бяха като ги водихте.

# 109
  • Варна
Предстои профилактичен преглед на бебето ЛЛ каза че няма нужда, как мислите хубаво ли е да се мине. Вашите бебоци на колко месеца бяха като ги водихте.
Райков мисля, че е най-търсен. Аз лично водих големия ми син при Крумов в МЦ Младост. Първият му преглед беше когато проходи. Сега ще заведа малкия на 6-7 месеца, пак при Крумов. Той не е детски, но аз съм много доволна от него.

# 110
  • Варна
И аз имам същото питане какво казват вашите педиатри за преглед при ортопед, почти на 4 месеца е синът ни, педиатърката каза, че не е задължително да се ходи на ортопед, тя нямала притеснения, препоръча ехография и ако там се види нещо, тогава. Иначе от форумите и познати за Варна стигнах до 2 имена: Райков и Живков. Аз даже клоня повече към Живков.

# 111
На 2.5 месеца водих малкия на ортопед.
Хубаво е докато са по-малки да ги видят, за да може ако има нещо притеснително да се реагира от рано.

# 112
  • Стара Загора
Аз заведох малкия на 4 и половина месеца на ортопед с ехограф, накара ми се че съм чакала толкова много, засрами ме, добре че всичко е наред.  Водях се на ехограф още в края на първия месец и после на 6-тия. Но след като аз го заведох късно няма да го водя пак.
Не слушайте педиатрите, те нямат рентгенови очи да видят какво става. 40лв струва прегледа с ехограф, събирайте парички, и отивайте по- скоро. Изобщо не ви трябва разрешение от тях.

# 113
Моята педиатърка държи! бебето да иде 2 пъти на ортопед(без да има някакви проблеми) . Единият беше на 2м,следващият ще бъде, когато започне да сяда около 6м(вторичен) .Аз лично от ортопеда научих поне 5,6 масажа,2 от които на крачетата. Също така той ми обясни защо е толкова важно бебето да спи по гръб. Въобще мисля, че прегледът беше много полезен!

# 114
  • София
Бебка я водих на ортопед на 33-35 дни някъде. Нашата педиатърка ми даде направление и каза, че е добре всяко бебе да го види ортопед от рано. Той ни вика пак на 6 месеца, профилактично.Така че, да, важно е да си мине прегледа, защото ако има нещо, толкова рано може и с масажи да се коригира.

# 115
Оф, аз не мога да разбера откъде идват тези разминавания и защо някои лекари се мислят за всезнаещи? Как ще каже, че няма нужда..Нашата каза, че давала направление в 3ти месец, отначало нямало какво да им се гледа, та тя дори масажи не ни е показала още.
 Заведохме дъщеря ни на 1,5 месец.

# 116
Водихме детето ми при Живков в МЦ Хелиос.Беше на 1 месец.Педиатърът каза,че е добре първият преглед да се направи,когато детето е на 1 месец,за да се проверят ставите.Живков и Райков обаче не работят със ЗК.

# 117
Здравейте! Мога ли да смеся панадола с нещо, че голяма борба пада..изобщо не се харесва 🤮

# 118
И аз имам същото питане какво казват вашите педиатри за преглед при ортопед, почти на 4 месеца е синът ни, педиатърката каза, че не е задължително да се ходи на ортопед, тя нямала притеснения, препоръча ехография и ако там се види нещо, тогава. Иначе от форумите и познати за Варна стигнах до 2 имена: Райков и Живков. Аз даже клоня повече към Живков.

Задължително е и още как. Здравната каса си го поема, стига ортопедът да работи с нея. Прави се между 2 и 4 месец на детето. Освен това се прави и графия на дроб, слезка, далак и там още нещо си. Забравих обаче кога го правих, май беше на 6 месечна възраст. Някои педиатри се правят на ощипани моми.

# 119
Аз я водих на 3 месеца. Въпреки че всичко беше наред, ортопедът ми каза да идем пак на 10, малко преди да проходи. Каза, че следващият контролен е на 3 години.
Но 6 месеца гледаха вътрешните органи и пускахме кръв да се види желязо и другите показатели. На годинката пак. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт