За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 61

• 41 578
  • 753
  •   1
Отговори
# 465
Нящой да има отзиви за употребата на пробиотик Омнибиотик Панда при бебе ?

Дали би ни помогнал за по-редовно
акане?

# 466
Как от втория месец? Моята педиатърка иска другиден да й слага някакви ваксини?! Да се съгласявам ли? Има ли значение възрастта на бебето за ваксините? Да не би да иска да сложи тези от сега още?

# 467
Ето подробно за ваксините кога и какви се поставят : https://www.vaksinite.com/imunizacionen-kalendar/

# 468
Сега чета, че ако ваксината против хепатит Б, сложена през първите 48 часа е била моновалентна се слага през първия месец още веднъж. Така ли е?

# 469
Защо не питаш педиатърката какво ще слага точно. Пътвият месец имахме Бцж, ваксина против хепатит и витамин К на два приема в родилното и на двайсетия ден през устата(но това не е ваксина)

# 470
Защо не питаш педиатърката какво ще слага точно. Пътвият месец имахме Бцж, ваксина против хепатит и витамин К на два приема в родилното и на двайсетия ден през устата(но това не е ваксина)

Ще я питам утре, днес едва ли ще си вдигне телефона. За витамин К я питах, защото го има в епикризата като препоръка от неонатолозите, тя каза, че няма да го дава "ние педиатрите процедираме по друг начин". Започвам да се замислям дали не сгреших с избора си.....

# 471
На мен навремето и педиатърката, и в неонатологията ми казаха, че е добре да де даде витамин К, и обясниха за какво е.  За съжаление не си спомням вече, но тогава ми се стори разумно да му дам. Иначе според мен педиатрите гледат да си спестят разни неща, нищо, че ти се полагат. На мен даже не ми казаха например за ротавирусна ваксина, а тя ни се полага безплатно. Дори и да беше платена мисля, че е редно поне да ме уведомят. Също и направление за ортопед не ни дадоха, но което е по—лошо не ни и казаха, че трябва да отидем. Въобще за доброволните неща трябваше сама да си чета и да се информирам.

# 472
Вит. К не се дава от педиатъра - вие си го купувате и давате. Аз си го дадох на 20-тия ден.  

# 473
Unknown, спокойно, когато хепатит Б не е включен в многокомпонентната ваксина се прави отделно Хепатит Б на първи месец и после петвалентна. Обратно - когато се бие шествалентна ваксина в нейния състав влиза и хепатит Б и тя се бие след втори месец. И двете схеми се прилагат и са одобрени от МЗ.

# 474
Нящой да има отзиви за употребата на пробиотик Омнибиотик Панда при бебе ?

Дали би ни помогнал за по-редовно
акане?
Не си давай парите, неоправдани 80 лв са.
Ние пооправихме акането като смених добавката.

Кажете това вит К, задължително ли е? Аз не съм давала, а бебка е на 2 месеца и половина.

# 475
Лъки, каква добавка ползвате?

# 476
Лъки, каква добавка ползвате?
Добавка казвам на АМ. Кърмя на поискване и дохранвам с АМ (2 от 8 храненеия за АМ) Първо давах Фризолак, но не го харесваше, смених със Хип комбиотик, добре го прие, но със коликите и капките спря да ака редовно. Спрях всички капки със симетикон, но пак не акаше всеки ден. Смених Хип с Лактана био (по препоръка на ЛЛ) и сега е малко по добре, ака по често, нормален цвят и консистенция...Давам биогая за пробиотик, не знам до колко помага...

# 477
  • Германия
“Витамин К е изключително важен за организма, тъй като отговаря за кръвосъсирването, и липсата му може да доведе до кръвоизливи при пеленачетата. Витамин К е напълно безвреден и няма никакви странични действия.”

Има два приема - в родилното и на 30тия ден на бебето

# 478
Вит. К не се дава от педиатъра - вие си го купувате и давате. Аз си го дадох на 20-тия ден. 

Под каква форма се дава? Ние скоро правим месец, но минахме 20тия ден, дали ще е проблем, ако го купим сега?

# 479
Колко да е важен Вит. К, като до скоро не се даваше на бебета?

Общи условия

Активация на акаунт