За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 61

• 41 584
  • 753
  •   1
Отговори
# 555
  • Велико Търново
И аз гледам бебето сама, добре че мм се прибира след работа и мога поне един час да отделя за себе си на спокойствие. Само че след това пак тръгва по задачи, така че с бебето съм неразделна 23часа от денонощието.
Almond eyes, аз планувам връщане на работа около годинка, да не кажа и по-рано. Надявам се бебо да е добре и спокойно да имам тази възможност, разбира се. Отделно че и от работа ми звънете и сега дори, и се занимавам дистанционно. На ядла няма да го пускаме толкова рано - вариантите са два за нас или гледачка или ММ ще го гледа тъй като неговата работа е не особенно доходоносна. Т.е. ще преценим дали жената което ще вземем ще ни спечели доверието и съответно дали няма нейното заплащане да бъде по високо от приходите на половинката.

# 556
Мами имам едно питане. Имам подозрения, че бебка днес се е претоплила. Стояхме на сянка със закрита количка, но беше доста топло и духаше вятър. Днес няма апетит, изяжда по 40-60 мл и ако се лъжем може до 80 с голям зор да го докараме, но си пие доста вода, която по принцип отказва. Другото, което ме наведе на тази мисъл е, че ака вече 3 пъти и е една идея по- рядко. Иначе бебка е жизнена и усмихната.

Звъннах на педиатърката тя ми каза, че според нея не е претопляне, а зъби ( след една седмица правим 3 месеца), но все пак да си вземем прахче ентерол, ако продължи изхождането.
Случвало ли ви се е да претопляте бебе и какво сте правили/ предприемали? Благодаря!

# 557
  • София
А как е било облечено бебето?

# 558
Боди с къс ръкав и тънка блузка долу ританки. Не е завивана.

# 559
Момичета, знаете ли колко време след ваксина срещу хепатит Б може да се изкъпе бебето?

# 560
Момичета, знаете ли колко време след ваксина срещу хепатит Б може да се изкъпе бебето?

Нашата лекарка каза да я къпем в същия ден, след ваксина. Личното ми усещане беше да не го правя. Изкъпахме я на следващия ден.

# 561
  • София
Хриска, не мисля, че е претоплена. Добре е била облечена. Към обедните часове можеш да я оставяш по тениска.

# 562
Нашята лекарка казва да си къпем бебето още същата вечер.Мен отначало ме беше страх и пропусках къпане,къпехме на следващата вечер. Последния път обаче имаше толкова болни в поликлиниката,че ме догнуся да оставя дечко така и си го изкъпах веднага.Нищо не му стана.

# 563
На нас ни предстои първа вваксина.

Защо не трябва да де къпят децата сле поставянето им?

# 564
При нас в САЩ няма такава препоръка и никой не съобразява къпането с ваксините.

Това разбиране се корени в ранните дни на ваксинации, когато водата за къпане не е била третирана от чешмата, а е бъкала от микроорганизми в реката или кладенеца на село. Тъй като имунната система е отслабена след ваксина, опасността от зараза чрез баня с такава вода е била още по-голяма.

В модерните условия, лекарите дори препоръчват успокояваща вана за бебето, което е раздразнено от ваксината.

# 565
На нас ни казаха, че няма проблем да се къпем, аз купих водоустойчиви лепенки за мястото само, да не се възпали самата  раничка. Но аз след ходене при лекарката винаги го къпех по принцип.

# 566
Еленна Hug
Изчерпателна, както винаги Simple Smile

# 567
Аз си мислех, че е свързано с вдигането на температура и да не би да прегрее или ако няма, че ще вдигне температура от къпането (чела съм за такива случаи).

# 568
  • Варна
Нашата педиатърка казва  в деня на ваксината да не го къпем, не съм  питала защо. При първата ваксина ни обясни, че мястото, където е поставена ваксината, не трябва да се загрява. Вие от кога започнахте да давате на децата си и какво при никнене на зъбки? Малкият е на 4 месеца и от няколко дни е много нервен, хленчи, упорито всичко слага в устата си и трие венците, рязко заплаква, зачервява бузки. Ще наблюдавам още няколко дни, понеже беше и ваксиниран преди няколко дни. Въобще ще бъда благодарна за всякаква информация и опит, свързани със зъбките.

# 569
  • София
Можеш да даваш Дентокинд от сега

Общи условия

Активация на акаунт