За сметките, любовта и удобството

• 28 199
  • 394
  •   1
Отговори
# 180
Всеки дърпа към своята черга. Мъжът го е страх да не се мине. Момичето, като всяка жена иска да се поглези, жените имат повече разходи-като тръгнеш от прическа, маникюр, дрехи-поли, рокли, панталони.... При мъжете / печи ги, вари ги-имат панталони, ризи, сака  и т.н. . Делят си всичко, като добри съквартиранти и това ми било гаджета?  Къде е момчето в случая, да бъде кавалер. Явно той си прави сметка, че ако не е с нея, поредната следваща, явно всичко да се дели до стотинка. Това би ме съсипало..... Това за мен не е мъж, играе на дребно.......
Ако един мъж е готов за семейство, деца и половинка, трябва да поеме ангажимент-да може да се разчита на него. Явно момичето за тези 4 години се е справяла със сметките, щом той е още с нея. Това не мога да си обясня, ако пазаруват заедно, делят си сметката и после той я следи-колко е изяла?
Когато един мъж държи на половинката и живее с нея, той я приема такава, каквато е. Ако поставя условия, ето ти куклите, дай си ми парцалките- смисъла е никакъв за съвместно съжителство с такъв мъж или да ти натяква, всеки път-какво е направил, какво е платил, а че ти за нищо не ставаш.  Момичето явно се справя самичка добре и е хубаво да си помисли дали си заслужава с такъв мъж да живее и да има деца?

# 181
  • Сф
Леле, леле, на пред. страница някой написа, че 6000 трябвало да изкарва мъжа, за да подсигури жената и тя да не работи.Такива цифри се размят из бг мама.
Когато имам предвид мъжа да издържа с- во, става въпрос, че масово около мен поне, мъжете изкарват в пъти( поне по 2,3) над жените си.Ами как се дели тогава? От кой е общия принос?И аз мога да си сложа ценоразпис на дом.ежедневен труд и отглеждането на деца.Нормално е мъжа да се погрижи. фин. за ст- вото си, жената губи години с децата.
Има и жени, които си вземат мъж на 700 лв заплата и си гледат и него и с-вото. Без да живея на ул. 6000 лв, такъв неинициативен мъж, който и при наличие на деца и планове за бъдеще няма да си мръдне пръста финансово, а мерси !

# 182
bethefirst, не сте един за друг с тоз човек. Дори да продължи връзката ви, ще даде фира. Търси някой, който е по-близък до теб като светоглед. Има неща, с които се прави компромис до време, после настъпва революция, недай си боже семейство, деца, ипотека и прочие. До колко ще издържиш на строг режим със строги правила и бюджет, дати ? Въпрос на време. Много жени не са устроени естествено да им дърпат конците и да ги слагат в релси.

Стига де, какви релси и строг режим са да си плащаш сметките на време? Утре може ли авторката да каже "няма да се явя на изпит на тази дата, ами на каквато аз си искам", "не ми е удобен полетът в 7 сутринта, ще дойда в 10"? Laughing Има си срокове и на сроковете не им пука за светоглед и артистичност. Simple Smile Ако се научи сега, ще ѝ е от полза цял живот. Иначе ще се забатачи и финансово, и в личния живот.

# 183
bethefirst, не сте един за друг с тоз човек. Дори да продължи връзката ви, ще даде фира. Търси някой, който е по-близък до теб като светоглед. Има неща, с които се прави компромис до време, после настъпва революция, недай си боже семейство, деца, ипотека и прочие. До колко ще издържиш на строг режим със строги правила и бюджет, дати ? Въпрос на време. Много жени не са устроени естествено да им дърпат конците и да ги слагат в релси.

Стига де, какви релси и строг режим са да си плащаш сметките на време? Утре може ли авторката да каже "няма да се явя на изпит на тази дата, ами на каквато аз си искам", "не ми е удобен полетът в 7 сутринта, ще дойда в 10"? Laughing Има си срокове и на сроковете не им пука за светоглед и артистичност. Simple Smile Ако се научи сега, ще ѝ е от полза цял живот. Иначе ще се забатачи и финансово, и в личния живот.
ми да, аз познавам доста хора с подобно функциониране. Не коментирам дали е ок, просто те са ок със себе си и не се тръшкат толкова за изпуснати срокове, самолети и прочие. От друга страна, познавам хора, които са абсолютни нерваци, за да се вместат в рамката на сроковете. Майка ми и баща ми тръгват 4 часа преди полет за летището, например. Цяла нощ не се спи. Притесняват се с месеци за някоя сметка, която трябва да се плати. Това им причинява безсъние, киселини в стомаха и болестни неврози. Завиждам малко на хората, които са ларж с времето и сроковете - като изпусна този влак, ще хвана следващият. Е, не бях на време на интервюто, значи не е трябвало да ме вземат на тази работа. Сметките могат да се платят и утре, не е чудо голямо. Едно време имаше песен на Тангра за хазяйката с виенска кифла, с каничка кафе CoffeeLollipopNotes

# 184
  • волно калдъръмче
Тоест той се чувства длъжен да има определена сума пари на еди си кое число, за да плати каквото трябва. Може би не му харесва това, че не може да разчита финансово на мен постоянно.
Не съм чела цялата тема, но имам усещане, че плаща някакъв заем, който много му тежи. Може наистина да му трябват пари на определена дата, за да го покрива в срок и да не плаща лихви. Вероятността да изплаща чужди задължения (на родителите си примерно) също е голяма. На пръв поглед плаче за няма нищо - някакъв си наем не може да доведе отношенията до разпад. Но има нещо, за което не му се говори.

# 185
Леле, леле, на пред. страница някой написа, че 6000 трябвало да изкарва мъжа, за да подсигури жената и тя да не работи.Такива цифри се размят из бг мама.
Съвсем честно, да, смятам, че такъв е доходът, който едно семейство трябва да има в София, за да си позволи нормален живот с две деца, приличен дом, море, някоя и друга бюджетна екскурзия в Европа и прочее стандартни битови неща, които обаче явно на много хора се виждат непостижимо луксозни. Защото места в детските градини няма, а частните струват скъпо. Отворете imot.bg и вижте цените на жилищата и наемите, за да се ориентирате, че апартаментите с две спални (т.е. дори не всяко дете да има собствена стая) започват от 100 - 110 000 евро в по-евтините квартали и то за панел за тотален ремонт. Не виждам как едно семейство с деца може да живее нормално и спокойно без тези пари месечно. Не, че не може да се живее и оцелява и с по-малко, може и много хора го правят - в крайна сметка екскурзии, пътувания, обзавеждане не са неща от първа необходимост. И все пак, за мен са неща, които едно средностатистическо семейство би трябвало да може да си позволи.

И да, при двама работещи на средни позиции в София, въпросната сума се осигурява без някой от двойката да работи до смърт, докато другият си седи вкъщи. Нормално е докато децата са малки, единият да поеме повече работа, за да освободи време на другия да се занимае с децата, но като цяло времето, в което децата са малки, е малък отрязък от живота на една двойка в дългосрочен план.

# 186
  • Сф
Макарон, не сме в стария Несебър.
Заплатите не са по 3 бона.На теб може и 10к да не ти стигат. Ясно.Но масово се живее с много по - малко и то в Сф.Чудесно, че изкарваш толкова, но това са изключения Simple Smile

# 187
Манталитетът с деленето на сметките няма нищо общо с това колко изкарваш.

# 188
Макарон, аз съм напълно съгласна с вас и че с 6 000 лв. на семейство на месец е нормално да се живее. И дай Боже на повечко хора.
Но с тази част не съм съгласна.
Цитат
при двама работещи на средни позиции в София, въпросната сума се осигурява без някой от двойката да работи до смърт
Не, в София средните заплати не са по 3000 лв. на човек. Това дори за мениджърска заплата минава за добра.
Знаете ли колко взема служител в банка с 1 или 2 висши – между 600 и 1000лв. Учител – между 600 и 800 лв. За по-ниска квалификация не искам и да коментирам. В мебелна фирма мъж взема 1000 лв. За жените в производството или в сферата на услугите със средно образование не ми се и мисли. Отворете обяви в джобс-а и четете. Там човек може да получи припадък от смях. Изисквания, претенции, езици, сертификати, квалификации. Четеш, четеш и накрая нещо в духа на "за честта, че ви даваме шанса да вършите всички тези неща за нас – стартова заплата 900 лв.". И това даже е при по-дащните. Simple Smile

# 189
6000 лв е само чантата ми  Versace! Какво по-точно иска да си делим този мъж с такъв доход CloseJoy

# 190
Макарон, не сме в стария Несебър.
Заплатите не са по 3 бона.На теб може и 10к да не ти стигат. Ясно.Но масово се живее с много по - малко и то в Сф.Чудесно, че изкарваш толкова, но това са изключения Simple Smile

Ние нямаме деца (още), с общи усилия работим в посока да можем да си позволим да ги гледаме нормално. Иначе собствената си заплата не съм и не бих коментирала във форума... Както и да е - постът ми беше в съвсем друга посока. Много жени споменаха, че държат мъжът им да им бъде гръб. То и аз държа на същото, но и го предлагам насреща. Не може единият в двойката да носи другия на гърба си.

И да, разбира се има моменти, в които единият изкарва повече от другия. Има моменти и в които единият няма никакъв доход. Не е казано, че всичко трябва да се дели на две, важното е двамата да участват във финансовото осигуряване на семейството, в поддържката на общия дом, в грижите по общите деца, да си изпълняват общите стремежи и да си планират общия бюджет.

# 191
  • Пловдив
6000 лв е само чантата ми  Versace! Какво по-точно иска да си делим този мъж с такъв доход CloseJoy

Ама ти пък, как изобщо въображението ти позволи да си се представиш с такъв г...з фуния   Laughing

# 192
Макарон,ти как предложи на жена си да заживеете заедно ?
,,Скъпа, искаш ли да си наемем една квартира и да си делим наема ?,,
Или : ,, Време е да за заживеем заедно, как мислиш ? ,,

# 193
Ама ти пък, как изобщо въображението ти позволи да си се представиш с такъв г...з фуния   Laughing
ей, тоя лаф не го знаех Innocent
Честно, всеки обичащ мъж, трябва да осигурява стандарта на любимата преди паричките за наема.
bethefirst, не ти трябва този мъж, ще те подлуди!

# 194
Макарон,ти как предложи на жена си да заживеете заедно ?
,,Скъпа, искаш ли да си наемем една квартира и да си делим наема ?,,
Или : ,, Време е да за заживеем заедно, как мислиш ? ,,
Освен да разкажа как мъжът ми предложи на мен?  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт