За сметките, любовта и удобството

• 28 109
  • 394
  •   1
Отговори
# 60
Погледнах мненията ѝ назад във времето, все от този месец.

Мъжът събирал пари за по-сериозен ремонт на колата.

Авторката и мъжът не могат да говорят дори за елементарни неща като сключване на брак. Тя очаквала да я изненада, ама може би той очаквал тя да се покръства... Абсолютна липса на качествена комуникация. Тя е на 24, заедно били от 4 години.  Rolling Eyes

# 61
Ще се женят ли? Това поставя отношенията им на съвсем различна плоскост. Странно ми е мъж да крие от жена си доходите си. Едно е всеки да си има лични спестявания, ама аз знам на мъжа ми колко са и имам пълномощно за въпросната сметка за всеки случай. И обратното.

Като цяло ми е странно да планираш сватба и да живееш от заплата до заплата. Спестявания някакви нямате ли? Не говорим за някакви огромни суми, но ако човек си заделя 10-15% от дохода настрана всеки месец, те се натрупват и ти дават някакво спокойствие в извънрени ситуации.

# 62
Аз се ожених, когато бях на заплата, която за нищо не стигаше. Минаваше за голяма и хубава в София, хаха Финансово напреднах доста по-нататък, когато вече имах деца.

Добре, че не съм била попаднала на мъж, който да ме хока за наема, че щях да избягам с 200 км/час. Винаги съм работила, но невинаги парите са били достатъчни за всичко.

# 63
Айдеее, пак се почнаха призивите да събиране на багажи и т.н.
Очевидно е, че авторката е финансово безотговорен човек и партньорът и се опитва да я дисциплинира. Самата тя казва, че не е стиснат. Бъдете сигурни, че ако преместят датата на наема от 5-то на 15-то число (примерно), тя пак няма да може да се организира с плащанията. А собствениците затова са си купили жилището - за да се съобразяват с някой наемател на коя дата му е удобно да плаща и да си имат разравии с банката-кредитор при закъснения, само защото млада, работеща жена е с по-широки пръсти и така и не може да си направи едно елементарно планиране на финансите.
С повечето от аргументите, изказани тук, съм съгласен, само че те не се относими към конкретния случай.
П.С.: И не разбирам защо се изкривяват фактите сякаш мъжът иска наема за себе си. Става дума за двама души, които още не са семейство, постигнали някаква доброволна уговорка, която единият СИСТЕМНО не спазва. Едва ли на мъжа му е толкова да парите, а по-скоро се опитва да създаде у партньора чувство за отговорност.

# 64
bethefirst, ако не си дисциплинирана с финансите по отношение на срокове това следва да бъде променено. Предполагам, че партньорът ти е бил толкова краен, защото грижата за плащане на сметки би следвало да е и на двама ви.

С други думи, моето мнение е, че човекът има основание да те критикува, ако си немарлива и изпускаш плащания на сметки. Най-вероятно думите са били крайни, за да те накарат да се замислиш.

Щом има вариант да се промени датата за плащане на наем, говорете с наемодателя (само разговори на тема "дай да говорим" не са достатъчни). Просто го направете.
Simple Smile

# 65
  • MI
Скрит текст:
Погледнах мненията ѝ назад във времето, все от този месец.

Мъжът събирал пари за по-сериозен ремонт на колата.

Авторката и мъжът не могат да говорят дори за елементарни неща като сключване на брак. Тя очаквала да я изненада, ама може би той очаквал тя да се покръства... Абсолютна липса на качествена комуникация. Тя е на 24, заедно били от 4 години.  Rolling Eyes
Сега ако се окаже, че той далеч не е на 24 ще е наистина класика в жанра. Grinning

# 66
Въпроса можете да си го решите много лесно. Защо просто не говорите със собственика за дата удобна и за двама ви?.Трябвало е в началато да го уточните. Голяма тъпотия е да се карате за подобна дребна глупост. Друго ми направи впечатление-репликата,че едва ли не ще те остави и няма да живее с теб ако това не се промени. Много трудно бих му простила подобна изцепка. Но пък да си разваляте отношенията за такава тъпотия. Заслужава ли си? Ти толкова ли не можеш да се постараеш да плащаш навреме?

# 67
Въпроса можете да си го решите много лесно. Защо просто не говорите със собственика за дата удобна и за двама ви?.Трябвало е в началато да го уточните. Голяма тъпотия е да се карате за подобна дребна глупост. Друго ми направи впечатление-репликата,че едва ли не ще те остави и няма да живее с теб ако това не се промени. Много трудно бих му простила подобна изцепка. Но пък да си разваляте отношенията за такава тъпотия. Заслужава ли си? Ти толкова ли не можеш да се постараеш да плащаш навреме?
"Хващам" се за този пост, но мнението ми е по всички подобни...
Изобщо не иде реч дали е дала или не навреме парите за наема.
А за неговото отношение към нея и очакванията му.
Сега е наема, "утре" ще е тока, "вдругиден" ще е Защо не си купила на детето обувки до 15.09.? -като той не счита, че трябва да участва във финансирането на обувките, после ще е "Защо не си купила луканка, а само салам?"-като той пак няма да дава пари за въпросната луканка...и т.н., и т.н.
Става дума за "стил" на поведение, което той демонстрира от сега.
Шансът след време да стане толерантен, т.е., той да плати наема без да мрънка, а тя след 3 дни да плати тока/парното/водата/телефоните, е точно никакъв.
Или накратко:Мъж, който разчита на финансите на жена си, за да поддържа някакъв стандарт на живот или да си оправя колата, НЕ струва.За мен.Един мъж трябва да може да издържа семейството, без да мрънка и очаква жена му да работи и допринася наравно с него.Ако тя го прави, това само повишава качеството на живот на семейството.

# 68
Или накратко:Мъж, който разчита на финансите на жена си, за да поддържа някакъв стандарт на живот или да си оправя колата, НЕ струва.За мен.Един мъж трябва да може да издържа семейството, без да мрънка и очаква жена му да работи и допринася наравно с него.Ако тя го прави, това само повишава качеството на живот на семейството.
100% съм за горното.
Все пак е добре и жената да допринася, но мъжът трябва да е главно действащо лице във финансите. Поради чисто биологични причини, на жената й се налага по-често да прави паузи от работа, заради бременност, раждане, майчинство, гледане на деца, това все пак се отразява на стажа й, на възможността да се издигне по-бързо, да получава по-голяма заплата. Тук е мястото на мъжа да запълва тези дупки, без да мрънка. Могат  да се обърнат по-късно нещата, но като за начало на семейството, една жена трябва да е сигурна в мъжа си, че ще осигури средства през всички тези периоди.

# 69
  • София
Вие резнахте едно 80% от мъжкото население като негодно Joy Ясно ми е, че всеки си има своето мнение и истина и не оспорвам вашите, разбира се, само споделям, че моето не е такова. Живеем във време, в което семейството се гради от партньори и всеки от двамата трябва да може да разчита на другия, не е само еднопосочна връзката.

# 70

Изобщо не иде реч дали е дала или не навреме парите за наема.
А за неговото отношение към нея и очакванията му.
......

Или накратко:Мъж, който разчита на финансите на жена си, за да поддържа някакъв стандарт на живот или да си оправя колата, НЕ струва.

По-скоро точно обратното - иде реч за нейните очаквания и че тя въобще подлага на съмнение дали трябва да плаща своята част от наема (наем не на него, а на хазяина!). По принцип не ги разбирам такива деления на наеми и други разходи, може би защото не съм практикувал подобни съвместни съжителства, но щом авторката е поела някаква уговорка, следва да я спазва.
И още веднъж - той не и е мъж (съпруг). Впреки това, като чета темата тя по-може да разчита на него (както е и ставало досега), защото човекът има финансова дисциплина, а не е похарчил парите за цигари1 лотарийни билети или някаква друга спонтанно изникнала глупост.
А пък и много е дразнеща тази спекулация размяна на чувства за пари.
Някой ден авторката като попадне на мъж, който се прибира с празни ръце и каже "Виж, миличко, събрахме се с момчетата от компания и похарчих парите за наема/памперсите/хуманата, обаче ти нали си ме обичаш, недей да страдат отношенията ни заради това, изпей еедна песничка на малката, пък аз ще намеря пари след една седмица", ще видим какво мнение ще има по темата.

# 71
Вие резнахте едно 80% от мъжкото население като негодно Joy Ясно ми е, че всеки си има своето мнение и истина и не оспорвам вашите, разбира се, само споделям, че моето не е такова. Живеем във време, в което семейството се гради от партньори и всеки от двамата трябва да може да разчита на другия, не е само еднопосочна връзката.
Ами, да се стягат тези 80%, да си "сядат" на задниците и да работят здраво, не да се назлъндисват и да мрънкотят на жените си, че не могат да си платят наема или не могат да стегнат колата, щото нали, жената не внася нейната част навреме.   Laughing
Да разчитат един на друг е едно.
Мъжа да мрънка, да очаква, да рони сълзи, че жената не е дала своя дан навреме, е съвсем друго.

# 72
А пък и много е дразнеща тази спекулация размяна на чувства за пари.

+1

# 73
  • над кукувичето гнездо
Ще се самоцитирам:
...Ако на нея датата не ѝ е удобна и не може да превърти заплата напред, за да си гарантира средства за следващия наем, защото няма кой да я покрие финансово през периода, не е ли възможно като двойка той да покрие наема, а като дойде нейния приход, тя да плати реципрочна сметка...
...или да му върне парите, щом го е ощетила толкова?
И, ако хзяйката не би била против, какъв е проблемът да изместят датата, така че тя да дава своевременно пари, а той да задържа, като е толкова Оправен?

# 74
  • Сф
E, колко " хиляди" да е тоя наем? Ако сега не ви достигат и се карате, къде сте тръгнали на ипотека и семейство? Щом не знаеш и постъпленията в дома, как ще планираш/те разходите, бъдещето?Не е проблем датата на плащане на наема. Проблем е, че градиш въздушни кули.Аз също прочетох стари постове .Напълно объркана работа откъдето и да погледнеш...

Общи условия

Активация на акаунт