За сметките, любовта и удобството

• 28 397
  • 394
  •   1
Отговори
# 90
  • Най-красивата страна
Такива отношения може да са нормални,ако сте просто съквартиранти.Но не и ако живеете като семейство.

# 91
  • Варна
НСЧ, случвало се е забавяне на заплатата ама не е много нормално това да е всеки месец без изключение, нали?

Пак повтарям, уговорката си е тяхна работа. Направили а я по техни си причини. Щом са я направили, да я спазват. Авторката не го прави, а после мрънка, че другия измрънкал. Ми не става така.

Последна редакция: пн, 26 мар 2018, 13:58 от HighSpeed

# 92
  • Сф
Да бе! Той щял да живее сам ако тя не плаща частта от наема.Тя сигурно купува най малкото, това онова за ядене, покрива си и нейни лични разходи- както някои споменаха превръзките:) и изведнъж даването на пари за наема общо.Що , неговите не стигат ли? О, чакай , после му ги връща.Simple Smile И не иде реч за Сф дори ..това не е връзка.Жена обгрижва мъж и си играе на с-во.Щом/ако и спре дохода ,той напуска..Яко!

# 93
Скрит текст:
Въпроса можете да си го решите много лесно. Защо просто не говорите със собственика за дата удобна и за двама ви?.Трябвало е в началато да го уточните. Голяма тъпотия е да се карате за подобна дребна глупост. Друго ми направи впечатление-репликата,че едва ли не ще те остави и няма да живее с теб ако това не се промени. Много трудно бих му простила подобна изцепка. Но пък да си разваляте отношенията за такава тъпотия. Заслужава ли си? Ти толкова ли не можеш да се постараеш да плащаш навреме?
"Хващам" се за този пост, но мнението ми е по всички подобни...
Изобщо не иде реч дали е дала или не навреме парите за наема.
А за неговото отношение към нея и очакванията му.
Сега е наема, "утре" ще е тока, "вдругиден" ще е Защо не си купила на детето обувки до 15.09.? -като той не счита, че трябва да участва във финансирането на обувките, после ще е "Защо не си купила луканка, а само салам?"-като той пак няма да дава пари за въпросната луканка...и т.н., и т.н.
Става дума за "стил" на поведение, което той демонстрира от сега.
Шансът след време да стане толерантен, т.е., той да плати наема без да мрънка, а тя след 3 дни да плати тока/парното/водата/телефоните, е точно никакъв.
Или накратко:Мъж, който разчита на финансите на жена си, за да поддържа някакъв стандарт на живот или да си оправя колата, НЕ струва.За мен.Един мъж трябва да може да издържа семейството, без да мрънка и очаква жена му да работи и допринася наравно с него.Ако тя го прави, това само повишава качеството на живот на семейството.
[/spoiler]

"Хващам" се за този пост, защото цял живот се боря срещо такъв маниер на поведение и разбирания. Да, не става въпрос само за единия наем... става въпрос за финансова култура и поемане на отговорности, а тези отговорности при съвместно съжителство трябва да са споделени, не в тежест само на единия партньор. Същото важи и за всичко останало в една връзка....  

Относно това как един мъж трябва да може да издържа семейство и да очаква жена му да не работи.... ще замълча, защото по-нелепи разсъждения отдавна не бях срещала (е, не замълчах)
 Simple Smile

ПП Следващият пък, когато тръгнете да набивате канчета за това как някой мъж не помага в домакинството наравно с жената се сетете за това как разсъждавате по повод на "издръжката" Wink

Последна редакция: пн, 26 мар 2018, 13:57 от Kiki.mora

# 94
  • над кукувичето гнездо
И пак, защото отново беше извадено от цитата
Ще се самоцитирам:
...Ако на нея датата не ѝ е удобна и не може да превърти заплата напред, за да си гарантира средства за следващия наем, защото няма кой да я покрие финансово през периода, не е ли възможно като двойка той да покрие наема, а като дойде нейния приход, тя да плати реципрочна сметка...
?

# 95
с хора като авторката иса не че не е възможно, не е желателно. ако закъснеят с наема едва ли ще ги изгонят, но ако закъснеят с плащането на тока, никой няма да ги чака.

# 96
Това да си стриктен с изпълнение на договори , означава да спазваш и уважаваш правилата. Всеки , който си позволява нарушаване на уговорки , без уважителна причина , си е такъв и в живота. Прав е човекът да се замисли как се живее с подобен партньор. Тук не е въпросът в датата на плащане да наема , а като целенасочено , систематично поведение / предполагам/. Той просто е дал пример с наема.
Авторке , вземи се в ръце. Не  е важно този ли ще е или друг , важно е ти да започнеш да уважаваш порядките , особено когато си се ангажирала да ги спазваш. Това се отнася за всичко , с което се захващаш.

# 97
PureLove, защо смяташ, че неговите разходи приключват до наема?
И да, ако я напусне ще си наеме жилище по джоба, ще си прави сметките сам и т.н. Много хора живеят на квартира и се издържат сами, а в случая човека оочевидно знае как да си разпределя парите.

isa_pisa, може, но защо всеки месец да се лишава за някакъв период от някаква сума като е много по-лесно авторкара да си свие пръстите за един месец и да й се наредят финансите?

# 98
Изхождате от грешно начало. Те не са семейство. Те са точно съквартиранти във връзка. Виждала съм достатъчно такива отношения при приятели, много от връзките така и не преминаха на следващ етап, въпреки надеждите на някоя от страните. Тъй че неговите задължения като мъж са на мъж-съквартирант, а не на мъж бъдещ/настоящ сериозен партньор. Затова и финансовите им отношения са такива. Ако и той е на възраст около 24, нищо чудно да не е напреднал финансово толкова, колкото им се иска на някои от писалите в темата жени. Simple Smile

# 99
Те не са семейство. Гаджета са, тя се надява на сватба, за него не е ясно дали е наясно с тези нейни планове.
Може и да са правили някакви планове - щом е ставало въпрос за ипотека, - но от описаното в темата е разбираемо защо той не е много вдъхновен за едно задълбочаване на отношенията им.

# 100
  • София
А ако апартаментът беше на някой от двамата, пак ли щяха да са съквартиранти? Просто искам да уточним понятията... Чудо голямо, ако господинът плати и нейната част от наема, след която тя да му даде парите. Надали иде реч за кой знае колко голямо забавяне.

# 101
  • Сф
Зизу, той си гледа себе си- колата, парите, които тя не знае колко са, Неговите удобства.Защо е нужно да се дели наема поравно, като тя каза че той изкарва вероятно повече? Това все едно мм да ми беше поискал наем, че живях у тях в началото...моля ви се..Съквартирантите делят.Хора , които нямат инт.отношения.Утре как ще делят за дете?Ще ти кажа- тя ще си го гледа .

# 102
  • София
Хем е прав, хем не е. Прав е за сроковете, ме е прав в отношението си към теб.

За сроковете да кажа. Аз се грижа за сметките вкъщи. От картата на мм се изплаща заема  от 1 до 5 число. Той се премести на нова работа, където превеждаха парите от 8 нататък. Ей, направо ми се разказа играта! Добре че аз пък взимах едни пари на първо число, та оправях сметките!

# 103
  • Варна
Може и да изкарва повече. А може и да не изкарва. Може да изкарва колкото нея или по-малко и затова да крие. Това не го знаем.

# 104
  • Сф
Може и да изкарва повече. А може и да не изкарва. Може да изкарва колкото нея или по-малко и затова да крие. Това не го знаем.
Е . като живееш с някой не е трудно да предположиш колко изкарва..

Общи условия

Активация на акаунт