Многодетни мами № 69

• 95 915
  • 780
  •   1
Отговори
# 105
ванеса, момичетата са прави. Задай си въпроса " защо сте взели решението да го имате това дете". Едва ли само за да използвате замразения ембрион. 😕Решиш ли, можеш да намериш хиляди причини "за" и още толкова "против". Аз те виждам да изброяваш само вторите. Забрави за всичко и се запитай дали ти искаш това дете. Отговори си честно пред себе си и тогава вземи решение. Не прави нещо, за което ще съжаляваш. Каквото и да е решението ти...Успех ти желая! 💜

Последна редакция: пт, 18 май 2018, 18:04 от Mom of 3

# 106
Прави сте, момичета! Уж го бяхме обмислили това решение преди 2 години и все нещо ни спираше и сега, когато вече е факт, сякаш се уплаших и изпаднах в депресия от негативните си мисли. Но истината е, че решението сякаш го взехме на малко емоционална основа . Сгрешихме, защото няма много логика в мислите ни. Разбира се, че всички искаме и обичаме децата си, но това изисква много условия, за да го направиш човек. И понякога броя деца може да е за сметка на качеството на отглеждане и времето за всяко едно дете. И особено като баркото твърдо отрича да имаме още едно с думите - ще бъдем прекалено много деца.
Извинявайте, че ви занимавам с обърканите си мисли. Ако не се чувствам в тая депресия, ще мога много по- добре да разсъждавам и да взема решение.

# 107
Ванеса, не знам какво да кажа 😐 Искали сте го, направили сте го, а сега сякаш убеждаваш нас и себе си колко грешно сте постъпили.
Не разбирам дали искаш да те окуражим или да потвърдим всичките ти притеснения :/

Искам откровена дискусия, както вие го чувствате, както вие смятате. Аз не се страхувам да ми бъде казана истината, каквато вие я чувствате!

# 108
  • Sofia
Ванеса, не знам какво да кажа 😐 Искали сте го, направили сте го, а сега сякаш убеждаваш нас и себе си колко грешно сте постъпили.
Не разбирам дали искаш да те окуражим или да потвърдим всичките ти притеснения :/

Искам откровена дискусия, както вие го чувствате, както вие смятате. Аз не се страхувам да ми бъде казана истината, каквато вие я чувствате!

Повечето неща ги обсъдихме Simple Smile
Парите - вие знаете как харчите, имате ли дом, ипотека, студенти или ученици.
Възрастта - щом е станало и е четвърто подред, значи всичко ще е наред. Доколкото знам, преди ембриотрансфер, се прави диагностика ( генетична ) на бебето, така че най-вероятно ще е здраво.
Половинка - щом таткото го е искал също, значи ще помага и ще го обича. Имате и големи деца, което е огромен плюс. Помня как взимах брат ми, който беше на 2, а аз на 16, за да се наспи мама. Даже го разхождахме с гаджето ми ( и настоящ съпруг 😁)
Мнението на другите - не го дискутираме.
Родителите ти - децата са за цял живот, даже често те ще държат каквото и да се случи Simple Smile
Не се сещам за друго 🤔😄

# 109
Ванеса, аз имам 3 деца, а мм има две, които повечето време са при майка си, но и живеят и при нас(през ваканциите и уикендите). Сега чакам аз четвърто, а той трето.
Единствената разлика от теб , че мм е по-млад от мен, но това нищо не значи. За оня свят ред няма. Както казаха и момичетата- много млади хора се разболяват и си отиват. Най-важното е да си спокойна, защото стреса разболява и състарява. Аз лично се чувствам млада и енергична. 😊 А и ще имаме отмяна с толкова каки и батковци - най-големия почти на 19. 😌

# 110
Хех, ако ММ беше поне на мойте години, ако не и по/ млад, нямаше толкова да се притеснявам за времето, когато той де пенсионира, че да работи 20 години още, то това небе ще бъде на 19 дотогава и ще си е хванало хляба в ръцете. Така че, това е голяма разлика за годините.
Да, имаме голям заем за къщата и се иска здраво работа, за да се изплати.

# 111
Vanessa_40, живей в настоящето. Бременна си, радвай се на бременността. Ако дойдат трудности, тогава ще му мислиш. Няма как да знаеш отсега какво ще стане. Нали знаеш вица за човека, който не излизал от вкъщи, защото му било предсказано, че ще умре от камион и накрая му паднало камионче от горния етаж, ударило го по главата и той умрял на място.

Имаш най-важното: подкрепата на съпруга си. Заедно, ръка за ръка ще преминете през това и то ще направи семейството ви по-сплотено и по-силно. Simple Smile Успокой се! На твое място не бих казала за бременността на никого. Особено в такова състояние.

# 112
Тук явно всички сме "за" още едно дете и доводите са съвсем смислени.Но майката упорито продължава да ни убеждава за това колко е "сгрешила".Тогава какъв е смисълът от дискусия?!Като си гушна най-малката щерка,като ми замирише на бебешко(макар че вече не е бебе),направо се разтапям.Забравям всички грижи и битовизми.А веднъж в една църква влизам с всичките и с тумбака,гледа ме свещеникът и казва "вие сте благословена от Господ"Не го познавам,но явно прецени,че всички са моите и просто си изказа мнението докато купува свещички.И като се замисля,смятам,че е прав.

# 113
Така е Ванеса, не го мисли много. Така или иначе каквото има да става - ще стане. Направете си застраховки живот, поне да имаш спокойствие, че ако нещо се случи с някой от вас, децата ще имат някаква финансова подкрепа.
Изчисти си ума. Наслаждавай се на живота и се радвайте на децата! Те са най-голямото богатство за мен! 💜💜💜
Още повече, ние едно мислим, а то друго става. Аз цял живот съм градила и треперела над децата; тревожела съм се когато има някой болен или друг остане без работа. Никога не съм предполагала, че нещо друго може ни раздели, освен смъртта. Ей, на обаче..случи се! Животът е непредсказуем! Не можешмда предположиш какво ви чака. Но пък, аз на твое място, ако бях взела това решение да създам живот, щях да си застана зад решението и да продължа напред, въореки страховете ми, въпреки "какво ще кажат хората"!

Последна редакция: пт, 18 май 2018, 21:56 от Mom of 3

# 114
Искам да ти кажа, че като ги подпитвахме, и моите не искаха да стават батковци. А сега обичат Ревльо безкрайно!!!

# 115
Може би мнението ми е крайно, но мисля, че ако ще се питат другите деца, за да се вземе и тяхното мнение предвид, това би трябвало да стане преди забременяването.

След като то е факт обаче въобще не бих питала, бих казала просто когато реша, че е време, че чакаме друго бебе и това е. Иначе ми се струва лицемерно - какъв е смисълът да се питат, след като вече е свършен факт? Реално няма как да се вземе предвдид тяхното мнение, ако е отрицателно, освен да се направи аборт. А пък да сложиш на детски рамене решение за аборт, някак ми се струва безотговорно. Дори майката да си е сменила мнението, не е редно да забърква децата в това.

# 116
И аз не съм питала децата, а направо им казах. Голямата ми дъщеря е в пубертета и постоянно се дразни с мм и не беше много щастлива от новината, че ще имам дете от него. Един месец по-късно е тази, която най-се вълнува, мисли имена, списък с покупки и заявява, че иска да помага! 😊

# 117
Мили мами, след дълго размишляване, вникване във вашите размисли и съвети, черните ми депресивни мисли започнаха полека- лека да се поизчистват и започнах по- трезво да мисля. И реших да се “ гмурна” в дълбините на следващите 8 месеца  и накрая дай Боже, да ни се появи здраво мъниче на финала! След като взех това решение, сякаш облаците над мен се по разчистиха, че чак и апетитът ми дойде ( преди това две седмици почти не се хранех от безсилие и депресия)
И така..., огромно благодаря за позитивизма и подкрепата ви! Те са безценни и много ми помогнахте да се ориентирам по- добре в надолата на мислене. Смятам, че дори и да ни е трудно един ден, все ще намерим начин да се оправим в тридното положение. Притеснявах се много и дали вече ще имам и физическите сили да се справя. Но виждам, че с отшумяването на огромното ми напрежение, ми се възвръщат и физическите сили.
Радвам се, че ми помогнахте да направя правилната стъпка !

# 118
  • Sofia
Дано всичко бъде наред!

# 119
Дано всичко бъде наред!

Благодаря! Дай Боже!

Общи условия

Активация на акаунт