Многодетни мами № 69

• 95 938
  • 780
  •   1
Отговори
# 180
Включвам се и аз в хубавата ви тема, поздравявам и прегръщам всички всеотдайни майки, които жертват работа, свободно време и мнооого други неща заради дечицата си.

Та... имам си две момиченца на 10 и 8 години.Преди две години забременях с трето, но нещата не се развиха добре беше мисед аборт и се наложи кюртаж.Бях съсипана, бях си направила планове за в бъдеще, момичетата бяха много щастливи, че ще имаме бебе, трудно го преодолях....
Сега след две години съм бременна почти в 4ти месец.Проблемна бременност е, два пъти лежах в болница заради прокървяване и болки, но с повечко лежане увладяхме положените, бебчо е добре и силно се надявам и се моля да си имаме един малък здрав мъж през Декември 😊

# 181
Ще си имате, споко! Кофти е с лежането, ама пък не е вечно. И аз имам два спонтанни, но знам че е имало причина, за да се случат. Аз не я зная, но тя природата си знае работата!
Всичко ще се нареди и при теб!

# 182
И аз стискам палци, Чакалова, да си гушкате едно здраво декемврийче в края на годината! Леко бременеене от тук нататък!

# 183
  • София
Здравейте, мили смели и отдадени дами! Приемате ли още една в клуба на многодетните? Казвам се Роси и имам 3 момиченца - кака на 9 год, средна кака на 4 год и новородено на две седмици и малко... Признавам си беше и все още ме е страх как ще се оправим, но първите дни вървят многооо по-добре от очакваното... Това ми вдъхва сили и кураж... Каките много се радват на бебка, помагат повече отколкото си представях, а бебчо предимно спинка и суче... ❤ Пожелавам сили и здрави, спокойно дечица на всички!

# 184
добре дошла в клуба! 

# 185
  • София
Добре дошла и от мен!

# 186
  • София
Добре дошла, Роси! При нас в първите месеци също беше голям хаос. Големите деца бяха горе-долу на същата възраст - на 10 и на 6. Изглежда, че се справяте чудесно. Ще се радваме да пишеш честичко в темата. Blush

# 187
  • София
rossykv, знаех си, че рано или късно ще дойдеш в клуба Simple Smile

# 188
Роси, добре дошла!
Ние вчера се върнахме от Гърция, където бебка прекара първото си море. Противно на моите очаквания, въобще не беше лудница с 3 и си прекарахме страхотно. С ММ си починахме даже. Беше много спокойно и лежерно. Прибрахме се малко по-рано от предвиденото, заради циклона, но почивката беше чудесна. Планираме да отидем някъде и на планина и вече ще тръгна много по-спокойна.

# 189
Здравейте, мамчета!
Много много несигурно и със стаен дъх пристъпям в тази темичка. Не знам дали ще стана многодетна мама, защото съм в дилема, дали това да се случи.
Бременна съм непланирано в 6-7гс и имам момиченце на 6г. и момченце на 1г.и 4м. Откакто съм бременна съм в постоянна тревога, че ако родя детето ще се проваля като родител. Аз съм отговорен човек и държа децата ми да растат правилно обгрижвани, да не им липсва внимание, да знам че им подсигурявам сигурно бъдеще. Бременностите ми с тях бяха трудни и са много желани и чакани деца. Не мога да си представя моментът, в който времето ми ще е запълнено с бебето, те ще искат да им се обърне внимание, а няма да мога да им го отделя. Каката ще е в първи клас следващата година и ще има нужда от помощ и подкрепа, малкият и той ще има все повече нужда от грижа и насърчаване...душата ми се къса, че някъде ще се проваля в грижите си към 2мата/3мата.
Съпругът ми е на мнение да запазим детето, но аз да реша главно, защото по-голямата тежест ще в върху мен, и е прав.
Аз и сега се чувствам на моменти изцедена и изхабена, а със 3 не знам как ще е....важното е и аз да съм добре, за да са добре и те.
Страх ме е и от трето секцио, страх ме е и от проблем с бременността - имам тромбофилия.
Много много ми е трудно през последните дни.
Страх ме е да направя този грях да го махна, как ще живея с мисълта след това.
Разликата със сина ми ще е точно 2г. - терминът ми с него беше 05.03.17г, сега ще е 07.03.19г. Принципно е нормална разлика, принцпно и каката ще е по-голяма, на почти 7г без 4 м, но идва голямото НО!
Моля ви кажете как се справяте, майчета-герои?

# 190
Здрасти! 😀
Аз ще те подкрепя, защото обожавам децата. ❤Сама съм си ги отгледала, не ме дразнят и не съм искала да имам помощ, защото ми идват в повече. Всеки човек е различен и не всеки има психиката да гледа повече деца.
Не мисля, че ще ущетиш другите, даже напротив. И те ще се включат в отглеждането на мъничето и така ще се чувстват по-важни и значими. Решението е твое. Помисли си дали и колко го искаш това човече в живота си.
Запомни, че никой не е в състояние да планира перфектно живота си. Ти смяташ, че двете деца, работа и перфектно възпитание е твоя идеален живот, но Господ разполага!
Аз чакам 4то и децата ми се вълнуват дори повече от мен. Успех ти желая каквото и да решиш. Любовта и търпението са в основата на всичко. За останалото винаги се намира решение. Никога не се и съмнявай, че може да се провалиш като родител! ❤

# 191
И аз ще подкрепя идеята да запазиш бебето. Ако лекарите казват, че всичко е наред от медицинска гледна точка, не мисли за после. Ще се наредят нещата. Не казвам, че ще е като разходка по плажа, но не е и чудовищно трудно. Малката разлика е добра, защото децата растат с по-близки интереси и режим. Освен това ще бъде чудесно да си в къщи, когато каката е в първи клас, защото те имат много ваканции, през които трябва някой да ги гледа. Щом имаш подкрепата на мъжа си, бъди сигурна, че ви чакат прекрасни моменти с още едно желано и чакано щастие в къщи.
Моето кредо са думите на Мечо Пух: "колкото повече - толкова повече". Колкото повече деца, толкова повече грижи, отговорности и безсънни нощи, но и толкова повече усмивки, детски ръчички около врата ти, целувки от лепкави устнички, смях, любов и щастие! Заслужава си във всички случаи, повярвай ми.
Heart

# 192
  • София
itsi_bitsi, изобщо няма да те лъжа - да, понякога с повече деца се случва да не можеш веднага да откликнеш (това единствено мен ме мъчи най-много от време на време, но то и само дете да е, пак може да страда от липса на внимание в напрегнатото ни съвременно ежедневие). Да, с породени не е лесно, обачееее е много хубаво! Нашите батковци са с 2г и малко разлика и от бебета са заедно и сега и в училище, по лагери. И честно казано ми е мъчно, че малкият си играе сам (не че е сам с 2ма батковци и куче, де). Така че в началото може да ти е трудно, но после малките отрастват заедно и става много леко. Отделно си имаш и кака, която съм сигурна, че ще ти помага; ще родиш, когато тя е първите класове в училище и ще си си в къщи, което повярвай ми е огромен плюс. Едно, че си край детето, не само помощ за уроци, а психически всички сте по-спокойни; кажат дървена ваканция и не се шашкаш сега кой ще го гледа ученика.
Бебето е факт, мъжът ти те подкрепя - дишай дълбоко и се радвай на новия живот в теб! Simple Smile

# 193
  • Sofia
И аз ще те подкрепя 😀 Бременна съм с четвърто и макар, че го планувахме и толкова се старахме, малко след като разбрах, че съм бременна, започнаха дилемите..Дали трябваше, защо ни е пак да поемаме риск и т.н Мисля, че това е нормално състояние на тревога свързано и със самите хормони, новата ситуация, притеснения от неизвестното.. Но всичко минава!
За по-големите деца съм твърдо, че няма да ги ощетиш. Това е голямо щастие - да растеш в многодетно семейство! Детсво пълно с емоции, постоянни празници, а те се научават на търпение от малките, на грижата за други същества. При нас децата се зарадваха най-много на новината за още едно бебе Simple Smile При теб ще е по-трудно, защото са с малка разлика, но пък и това има своите предимства Simple Smile Щом мъжът ти те подкрепя, ще се справите 🤗

Аз съм вече в 4 месец, на много тревоги, много нещо. Първо бях 3 трупа цитонамазка - хайде колпоскопи, изследвания..Всичко е наред, слава Богу!
После този БХС. С всяко бебе се заричам да не го правя! Този път направих два бхс, на две различни места, с по-малко от 24 часа разлика между двете изследвания. Единият показа риск 1:910, другият 1:11350. Това как може да е адекватно изследване?!? Тъй като ще ни е четвърто дете и не искаме да сме напрпрегнати до последно, решихме да пуснем и един Пренатест. Другата седмица ще имам резултати..Иначе от ехограф всичко му е наред Simple Smile 90% отново ще имаме момченце и малката остава единствена принцеса! Засега 😂
Поне гаденето преминава и вече се чувствам малко по-адекватна, че си искат грижи и най-вече любов ❤
Интересно ми беше и че повечето хора реагират положително, за разлика от предишната ми бременност. Обяснявам си, че често се смята третото за грешка 🙄 Пък сега е ясно, че просто така го искаме 😁

# 194
Самият факт, че се притесняваш дали ще имаш достатъчно време за децата си и дали няма да ги ощетиш те прави добра и грижовна майка, в това не се съмнявай. Много важно е, обаче, какво искаш ти самата, как ги чувстваш нещата. Страхотно е, че съпругът ти така поднася нещата и не те ”натиска” за едното или другото решение. В такъв случай можеш да решиш за себе си дали наистина имаш сили и желание за това. А, че ще се справиш нама и съмнение, че, когато бебето се роди всички ще го обожавате, няма и съмнение. В началото е трудно, няма да те лъжа, но колкото повече децата растат става по-лесно и някак все повече осъзнаваш колко е имало смисъл да минеш през това.

Общи условия

Активация на акаунт