Многодетни мами № 69

• 95 690
  • 780
  •   1
Отговори
# 690
  • Sofia
На бебчо още не сме забелвали, вече е на 11 дни Simple Smile

# 691
Не съм забелвала нито един от тримата (най-големият е почти на 6г) и не смятам и да пипам. Никаква разправия няма с чистенето - просто се изплаква, без да се дърпа, без да се бърка, без да се пипа, това е. Никой не е имал каквото и да е възпаление до момента.

В западните държави, където хората си осъвременяват препоръките, отдавна не се препоръчва, има доста информация защо и т.н. Тук си караме с медицината от преди 30 години, защото така си знаем...

Ако детето има скъсена юздичка (която обикновено върви в комбинация със скъсени юздички в устата - подезична и лабиални, т.е. на устните), може да се получи разкъсване, което освен че лесно се възпалява, може като зарастне да се превърне в нееластичен белег, който може да доведе до доста проблеми дългосрочно и да наложи хирургична намеса в детска или зряла възраст, дори в противен случай момчето да е можело да мине без такава.

Ако детето няма такъв проблем (което няма как да се знае предварително) и забелването се прави внимателно, вероятно няма да има проблем, но няма и някаква полза, според медицинските изследвания.

Ето препоръките на Американската Педиатрична Асоциация от 1999г насам: http://www.cirp.org/library/normal/aap1999/
Като те чета ме хваща яд, че съм го правила. Но това знаех, това правих. Може би ако  не беше забелван и възпалението нямаше да се появи, но знам ли... И да, права си за юздичките. Имаше и на езика. Оправихме я на 8 месеца. Тъпото е, че на една консултация с педиатър оная жена взе, че без да ме пита направо го забели. Идваше ми да я убия. Нацепи кожичката и детето няколко дни умираше от болка. Нямам думи! От тогава не позволявам много да ми пипат децата.

# 692
Аз на мойте двама юнака съм забелязала още от началото.Става по лесно,защото не е толкова залепена ако детето поотрасне.Но...около мен има много турци които си обрязват децата та са ми казвали,че до обрязването което се прави между 4и6 год изобщо не им пипат пишките. Измиват леко от горе и изобщо не я обелват та никой не е казал да се е получило възпаление.Не мисля,че не забелвато води до проблем,но всичко е до някакъв период.Не  мисля,че е редно 6 год дете да е със залепена пишка.

# 693
На мен, като на неопитна първескиня, педиатърката не ми остави избор. Забели му я и каза, че трябва да го правя редовно при всяко къпане. Но колкото и да се мъчех всеки път, на мен просто не ми се получаваше, та накрая се отказах изобщо да пробвам. ММ също беше възмутен от това със забелването в бебешка възраст. За него е нормално това да си го свърши сам всеки малък мъж като навлезе в пубертета. В това отношение ме е яд, че не търсих по-рано информация по въпроса, та да имам своя позиция по отрано. Макар и да знаех, че чакаме момченце и през ум не ми е минавало, да се чудя как точно трябва да се грижа за този му атрибут. Сега е на 9 и половина, а аз отдавна отказвам да го къпя. С тази дейност се ангажира таткото. Уж да почне с времето да се срамува да ми се показва гол пред всички момичета в семейството. Все още тази тактика не действа обаче. Сестричките му го гледат с любопитство, а в повечето случаи на него му е забавно. Кога се появява чувството за срам у децата? Кога започват да се крият едно от друго, вместо да скачат чисто голи из къщи във възторг, че предстои къпане?

# 694
Моите и двамата на шест мес. ЛЛ свърши работа. На големия зор срастват няколко пъти, беше и доста замърсено/ не знам правилно ли се изразявам  при манипулацията. На малкия леко мина. Той и трябваше че го оперираха да не задържа бактерии.  Сега са ОК. Само знам че неможе и когато са много големи някак не го разбирам те не дават ужас е.

# 695
Мойте момчета са на 6 и на 9 год и двамата се срамуват от мен и не само ами един от друг също.Малкия е по срамежлив.Момата е още бебе,но се надявам и тя да е срамежлива 😀

# 696
Моя младеж е на 6 а госпожицата на 5 и вече се срамуват от време на време, не от мен и баща си а един от друг. Подозирам че това е нещо от градината, защото сега не са били на градина почти месец и не виждам да ги хваща срам. Ще докладвам като тръгнат другата седмица на градина дали срамът се е завърнал. Аз уж се старая да не им насаждам срам от това, че са голи, но предполагам че се появява естествено в някакъв момент.

# 697
  • София
Е, той естественият срам е здравословен.

# 698
Моят-почти 12 годишен,все се крие,все вика не ме гледай (не че наистина го гледам😀),от 7 годишен се къпе сам.Малката е на 3,къпят се заедно, мисля че за момента не е проблем.Но иначе по отношение на говоренето,гледам да няма срам ,да си споделяме свободно.Сега нали съм луднала с това забелване на буба😀 и се замислих ,че не съм на сто процента сигурна,че неговата е забелена напълно.И вчера го разпитвах,като се мие,колко излиза главичката,кожата добре ли се опъва,той ми отговори съвсем нормално,без притеснение.Иначе знае какво е овулация, мастурбиране ...

# 699
Те децата на днешно време знаят всичко.Аз едно време не з арх, че жените имаме цикъл и като ми дойде беше голям страх голямо нещо.Кой се е сещал да ми обяснява.Сега времената са различни,знаят за секса повече от мене 😀

# 700
Даааа,аз така едно време не знаех за овулацията,а сигурно сме го учили . ..Та на двайсет и няколко години хабер си нямах и си мислех,че може да се забременее по всяко време 🤔

# 701
Здравейте, може ли да се включа във вашата тема?

# 702
  • София
Здравейте, може ли да се включа във вашата тема?

Ако се представите и споделите какво ви води при нас - разбира се! Blush

# 703
Ох, момичета,прокървих тази вечер.Гинеколога ми изписа утрогестан,аспирин, магнезий,но аз съм с тромбофилия и май ще трябва и с тази бременност да бия фраксипарин.В Русе няма добри гинеколози и аз не вярвам на никой,но докато отида в София...Иначе има сърчице.  ...засега

# 704
Здравейте, вече официално да се включа с най-новото попълнение в нашето семейство. Бебе Мартин се роди в събота, 3650 и 51 см. Утре изглежда ще ни пуснат да си ходим. В момента умирам от ужас как ще го опазя здрав.

renidimova, стискам палци.

Общи условия

Активация на акаунт