Многодетни мами № 69

• 96 227
  • 780
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Честита и благословена нова година, момичета! Здраве и единство в семействата ни!

# 571
За много години момичета!Здраве и радост ви желая.
Аз да споделя,че края на годината направихме опит с ММ за бебе Н4.Сега чакам....и да ви споделя,искам и не искам.Така ме дострашава на моменти.Мисля си, че надали ще е хванало така,от раз,но пък предните два пъти така стана.И най-тъжното е,че ме е страх от мнението на хората.Пример:ходихме на гости на баба ми-84 годишна и почти се скарах с нея, защото тя е много против да имаме още едно дете.Даже ми вика:направи,5-6 направи.За нея е срамно и само циганите го правят.ММ вика да не ми пука от хората,но аз съм такава-натоварва ме мнението им,нападките им.

# 572
  • Sofia
За много години момичета!Здраве и радост ви желая.
Аз да споделя,че края на годината направихме опит с ММ за бебе Н4.Сега чакам....и да ви споделя,искам и не искам.Така ме дострашава на моменти.Мисля си, че надали ще е хванало така,от раз,но пък предните два пъти така стана.И най-тъжното е,че ме е страх от мнението на хората.Пример:ходихме на гости на баба ми-84 годишна и почти се скарах с нея, защото тя е много против да имаме още едно дете.Даже ми вика:направи,5-6 направи.За нея е срамно и само циганите го правят.ММ вика да не ми пука от хората,но аз съм такава-натоварва ме мнението им,нападките им.
По-старото поколение май са така. Но пак си има хора с предрасъдъци и широко скроени. Аз съм на прага на четвъртото и всеки път отговарям на куп въпроси като отида за тонове ( все различна акушерка ме обслужва 😁)
Дано да ви се е получило. Страховете са същите като с предишните три, но по-бързо преминаваш през тях.
Стискайте ми палци, остават 8 дни до термин 😊 Иска ми се да тръгне спонтанно, ама май няма да ме огрее..

# 573
Дай Боже леко,бързо и умерено болезнено раждане!Аз с третото ,колкото по-наближаваше,толкова по-умирах от страх,даже по едно време за секцио мислех, но всички тук знаем,че не е чак толкова страшно,а и имаме доста опит.Така че,стискам палци!

# 574
Много е натоварващо да живеем според хорските очаквания, но волю неволю всеки от нас го прави. Моята майка не ми говори за определен период от време сърдита, че съм решила да раждам 4то.🙃Все едно тя ще го ражда или пък гледа. Отнасям се с усмивка на коментарите или съжаленията на хората. Все пак не те живеят моя живот, така че избирам да не им се сърдя! 😘

# 575
Вие с четирите сте ми много сладки. Съжалявам, че не ви познавам на живо, защото сте широко скроени и нито една не е дребнава зла гъска;-)

# 576
Поздравления на мамитата които се решават на 4то детенце.Ние много мислихме с мъжа ми ,но в последствие се отказахме и той си направи вазектомия за да сме спокойни.Причините при нас са ,че имаме бебе на 5 месеца,а мъжа ми е с 15 год по голям от мен и се притеснява от това.Не знам дали не направихме грешка ,но за момента мисля,че взехме правилно решение.

# 577
Относно хорското мнение при мен и трето дете бяха доста нападки.Хич не ми пука и никога не съм им обръщала внимание.Когато започнат да ми плащат сметките тогава ще  могат да изказват мнение.

Последна редакция: ср, 09 яну 2019, 00:54 от Teri Petrova

# 578
Поздравления на мамитата които се решават на 4то детенце.Ние много мислихме с мъжа ми ,но в последствие се отказахме и той си направи вазектомия за да сме спокойни.Причините при нас са ,че имаме бебе на 5 месеца,а мъжа ми е с 15 год по голям от мен и се притеснява от това.Не знам дали не направихме грешка ,но за момента мисля,че взехме правилно решение.
Ами то и аз по принцип си мисля,ако родя четвърто да си вържа тръбите, защото не искам спирала,а и наистина не искам повече деца.Но да видим дали изобщо ще забременея,че мъжът ми е шофьор и се прибира на три месеца за по две три седмици.А и още като се оженихме,му казах,каквото направим до 40 година-мои.Сега съм на 38.
А моите родители ще са против още едно дете предполагам, защото имахме проблеми с ММ, напасване на характери и т.н.Абе...почти искаше да се разведе с мен докато бях бременна с последното, защото аз му бях казала да си тръгва и...ей такива напасвания на характерите,опознаване-оженихме се три месеца след запознанството ни.Но вече съм спокойна,мога да разчитам на него,нещата улегнаха,само че родителите ми бяха свидетели на всичко и още са недоверчиви към нашите взаимоотношения.

# 579
Връзването на тръбите е много по сложно от вазектомията.За 15 мин е готов и няма нужда от възстановяване. Обмислете вариантите.Дано скоро се похвалиш с добри новини 🤗🤗🤗

Последна редакция: ср, 09 яну 2019, 00:55 от Teri Petrova

# 580
 Вазектомията, до колкото знам, не дава 100% гаранция за контрацепция, както и "връзването" на тръбите. Те се защипват с клипси, така че може да пропуснат или пък да се получат сраствания или извънматочни бременности.
След проучване, аз си направих премахване на тръбите, което също е препорачителна мярка, намаляваща риска от рак на яйчниците, т. к. се смята че бактериите, причинители на този вид рак, се пренасят чрез тръбите.
Това е решение взето след раждането на четвъртото ми дете и във възраст, в която не смятам да раждам повече. Тази мярка не се препоръчва на млади жени, които след време могат да съжаляват, но дори и тогава, могат да забременеят чрез инвитро. 😊
Малко мъже се решават на вазектомия, защото това яко ги удря по самочувствието, особено в България. Какви мачовци ще са, ако ако сами си отнемат способността да правят деца? 😉

# 581
  • София
То в България май и не е съвсем легална вазектомията...

janin4eto_87, леко раждане и дано тръгне спонтанно! Знам колко тежи като тръгнеш да пренасяш, но си на финала вече. Simple Smile

# 582
  • София
Как да не е легална вазектомията? Правят си я в доста клиники.
Аз пък явно съм заобиколена от доста широко скроени роднини. Израстнала съм в семейство с 3 деца и никога не съм чула лоша дума от майка ми (а и от свекървата), че ще имам 3. А бабите и дядовците ми също са от по-големи фамилии, та много се радваха на всяко ново бебе. За съжаление не дочакаха номер 3, но това е защото и аз доста се забавих.

# 583
  • Sofia
То в България май и не е съвсем легална вазектомията...

janin4eto_87, леко раждане и дано тръгне спонтанно! Знам колко тежи като тръгнеш да пренасяш, но си на финала вече. Simple Smile
Мерси! То имам 7 дни до термин, ама бебето си е готово 😊 Главичката беше 10 см преди няколко дни Simple Smile

# 584
Леко раждане и да пишеш после 🤗
Относно вазектомията е 100% надеждна,не ги връзват а ги отрязват .

Общи условия

Активация на акаунт