На море в Турция- тема 50

• 112 033
  • 756
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте на всички! Бих искала да помоля някой, който е посещавал Мармарис да ми препоръча хотел 4* или 5* ( по скоро 5*) от който е останал доволен или е чувал добри отзиви, че ми е трудно да избера. Бих искала да не е точно в града, но пък и да не е прекалено далеч ( да може да се стигне пеш). Предварително благодаря! Simple Smile
Тюрбан е на чудесно място. Извън шумотевицата, но и не е твърде отдалечено. Може да се ходи пеш до центъра. Намира се по средата между Ичмелер и центъра. А и като обслужване, територия, храна, чистота и плаж е чудесен. Има отзиви на първа страница за него
Плажът е все едно преди това е било строителна площадка, да не се разочаровате. Хубавият плаж е до Ичмелер - чудесно градче, с долмушите въобще не е далече от Мармарис. Тюрбан е на много хубаво място, но ако отида пак в района ще избера определено Ичмелер. Разстоянието до центъра от Тюрбан си е доста, така че пак ползвахме домуши.

В Мармарис има няколко чудесни хотела. По крайбрежната алея разстоянията минават неусетно.
Добре би било да определите някакъв ориентировъчен бюджет, за да не търсим хотели напразно.

Отличен вариант е ELEGANCE 5 *. Намира се на пешеходно разстояние от центъра, около него е пълно с магазинчета, същевременно не е на главния булевард и няма шум от трафика. Предлага много разнообразна храна, един от най-добрите хотели в Мармарис в това отношение.
GREEN NATURE DIAMOND 5* също е един от добрите хотели, които са близо до центъра на Мармарис. Той е един от най-големите хотели като сграда и територия, който се намира близо до центъра. Като казвам близо, имам предвид около 2 км от светещия фонтан. ELEGANCE и GREEN NATURE DIAMOND са на 300 м един от друг.
Един от най-добрите хотели като съотношение цена-качество е TROPICAL BEACH HOTEL 4 *. Той е по-далече от центъра, може би на около 3 км. За цената си едва ли има аналог. Въпреки малката територия има много зеленина, има хубава храна, обслужването е ок. Един от любимите ми хотели в Мармарис.
Подкрепям напълно и предложението за IDEAL PRIME BEACH 5*. Поредния прекрасен хотел в Мармарис. Не знам как върви като цени тази година и не мога да направя съпоставка спрямо другите хотели.
И TURBAN е отличен избор. Въобще хотелите Гранд Язаджъ, към които принадлежи, са много добри. В него има голям избор на типове стаи, територията му е много красива, храната е добра. Но е най-далече от центъра от до тук изброените.

Аз не бих пренебрегнала хотелите в Ичмелер. Там е толкова красиво! Освен хотел Аква, който е абсолютна класика, двата хотела Мартъ са отлични (единият е 16+), хотелите Сентидо са супер.
Абе има избор, не е да няма Simple Smile

Ами това са едни от топ хотелите. За сега стига толкова. Повече, когато определите бюджет, дати, транспорт и т.н.

Последна редакция: ср, 02 май 2018, 22:10 от Мaрги

# 451
  • Някъде там
Тази тема е изключително полезна.Това за бакшишите не го знаех.В България не сме оставили бакшиши на камериерките.
Аз да питам има ли някой за нашия хотел тази година?Ще се радвам на пресни впечатления - Crystal sunset luxury resort

# 452
В тази тема имаше полезни мнения за много хотели. Хубаво ще е, ако влязат на първа страница в следващата тема!

# 453
Хотела е прекрасен наистина, влюбих се Simple Smile Но, оказва се началото на юни отпада за нашата почивка, така че ни остава да гледаме за началото на септември Sad Ако отново ми препоръчате нещо подходящо до 2000 лв без транспорта ще съм ви благодарна!

Здравейте на всички! Първо искам да благодаря за полезната информация, която споделяте Simple Smile Тъй като сме на път да се разминем с почивката ни в Турция тази година бих искала да помоля за малко помощ и съвет. Семейство сме с две деца, едното на 7г., другото бебе. Евентуално с нас ще пътува още едно семейство. Бюджета ни е до около 2000лв. Бях се спряла на Aska Lara, но тъй като не се наканихме на време цените се повишиха доста и вече не знам дали ще успея да харесам някой сносен хотел, още повече, че останалата част от компанията взе да се разубеждава... Обмислях за вариант със собствен транспорт (кола - но не се одобри) или с кола до Истанбул и от там полет до Анталия. Насочили сме се уж за септември - преди да започне учебната година, но при възможност бихме пътували и началото на юни.
Ако някой може да ме насочи към някой хубав вариант/ хотел в района на Анталия, който да е чист, да има забавления за децата (но не държим на всяка цена на аквапарк и т.н.) в рамките на този бюджет ще съм безкрайно благодарна!

Здравейте!
Препоръчвам ви, хотел Роял Сегинус в Лара-Анталя.
Съвсем нов хотел, открит миналата година. Ултра ол.
За началото на юни, за 1 седмица ще ви струва 1015 евро.
Луна парк, аква също....
За по подробна информация:

http://www.royalseginus.com/EN/

В началото на септември е по-скъпо, отколкото през юни, така че едва ли ще се намерят хотели близо до летището.
Едни от най-хубавите хотели на тази цена са от веригата Delphin в Алания и по-специално Delphin Deluxe и Delphin Botanik.  За тази цена това вероятно е най-добрия вариант от гледна точка на качеството. Плюсовете са, че има лунапарк, който не се заплаща допълнително, храната е много добра, обслужването е отлично, Ботаник има прекрасен миниклуб и много пързалки, анимацията е по-добра, отколкото в повечето хотели. Минусите са, че са на 90 км от летището и че плажът е чакъл. Минусите естествено се компенсират от по-ниската цена. До сега не съм чела отрицателно мнение от българи за двата хотела. Всъщност не само българите го харесват. Руснаците са включили  Delphin Deluxe в топ 100 на хотелите по света за 2017 г., в Трипадвайзър 70% са го определили като отличен хотел, в Холидейчек има оценка 5,7 от 6, с което могат да се похвалят само най-добрите.
Леле каква реклама им направих Blush Личи си, че имам слабост към тях. Преди много години се престраших да почивам в Delphin Deluxe, след като преди това няколко лета се дърпах и не исках дори да чуя за него. Обаче толкова много ни хареса, че почнахме да обикаляме наред всички Делфини.
Надявам се esstela да ме подкрепи с някой суперлатив за Ботаник, че иначе ще ме заподозрете, че правя реклама Grinning

На цена до 2000 лв. може да се намери Side Crown Palace. Плюсовете са, че е по-евтин от Делфините, че е по-близо до летището (около 65 км), че има много хубав плаж, че има по-съвременен интериор и че за цената си предлага добро качество на услугата. Минусът е, че е на втора линия и че е с много малка територия. До него е Side Crown Charm Palace от същата верига. За него важи същото.

В момента има промоционални цени за Aydinbey Famous Resort в Боазкент, който е подрайон на Белек. Добър хотел, на 45-50 км от летището, на брега. Минусите са, че плажът в Боазкент не е добър и че територията е малка. Но пък за тази цена, толкова близо до летището е доста добра оферта. От същата верига има хотел и в Сиде, на няколкостотин метра от Side Crown Palace, в подрайон Евренсеки. Там плажът е страхотен, най-добрия в Анталия въобще. Дебнете за намаления там, ще е много добро попадение.

С това изчерпах хотелите на тази цена, които си заслужават и които са на югоизток от Анталия. Сега ще ви разходя на югозапад - в Кемер Simple Smile С посоките трудно се оправям, така че не се смейте много, ако греша.

Crystal Aura Beach - част от веригата Кристъл, която предлага добри почивки на добри цени (имам чувството, че това го пиша за десети път в тази тема). На около 50 км от летището, но се минава през града Анталия и трафикът може да бъде натоварен и да отнеме повече време. Хубаво е хотелчето, има основни сгради, има и къщички. Не много голяма територия, но красива. Плажът е типичен за Кемер - главно чакъл. От същата верига, на същата цена има и хотел в Боазкент -  Crystal Paraiso Verde. И той не е лош. В Кемер има още два хотела, които може би са на подобни цени, а съвсем накрая на Сиде е Crystal Admiral, който също се вмества в бюджета ви.
Преди десетина страници коментирахме Kimeros Park - много добър вариант. На около 40-45 км от летището, тип холидей вилидж, с голяма територия, красива природа, бистра морска вода. В момента има промоционална оферта от 3 до 10 септември 2135 лв. за 2DBL+2CHD.

Част от хотелите, които предложих също са с промоционални цени за този период и могат да се променят във всеки един момент.

# 454
  • Бургас
Здравейте на всички! Бих искала да помоля някой, който е посещавал Мармарис да ми препоръча хотел 4* или 5* ( по скоро 5*) от който е останал доволен или е чувал добри отзиви, че ми е трудно да избера. Бих искала да не е точно в града, но пък и да не е прекалено далеч ( да може да се стигне пеш). Предварително благодаря! Simple Smile
Тюрбан е на чудесно място. Извън шумотевицата, но и не е твърде отдалечено. Може да се ходи пеш до центъра. Намира се по средата между Ичмелер и центъра. А и като обслужване, територия, храна, чистота и плаж е чудесен. Има отзиви на първа страница за него
Плажът е все едно преди това е било строителна площадка, да не се разочаровате. Хубавият плаж е до Ичмелер - чудесно градче, с долмушите въобще не е далече от Мармарис.
Не съм забелязала такова нещо. Ок си е плажа. Естествено пясъка е пясъчно-чакълест, но е ок. Плажът в Ичмелер наистина е по-хубав и по-широк, но въпросът беше за добри хотели извън града, но на пешеходно разстояние. Иначе наистина хотелите в посока и в Ичмелер са много добър вариант предвид това, че на всеки 1-2 минути спират долмушки на входа на хотелите. Марти резорт, Аква, Орка лотус бийч, Мармарис Палас са чудесен избор. За градски хотел на първа линия харесвам единствено Идеал Прайм, защото е по-уединен и навътре от крайбрежната алея, докато при останалите хотели, потока от хора буквално върви на главите на почиващите в тях.

# 455
  • Пловдив

Аз бакшиши не оставям.То ако започнеш да оставяш почивката ще ти излезе златна.Те навсякъде имат чинийки за пари.Явно при тях това си е традиция.Единствено съм давала пари на едно момче пиколо което ни показа стаята и ни помогна с багажа защото имаше да се лутаме .Иначе турците съм виждала да дават но от другите националности не.

# 456
  • в страната на чудесата
Здравейте, може ли да ми препоръчате хотел, в който децата се настаняват безплатно до 15 год. Ние сме с две деца - близнаци, които  юни месец ще направят 14 години.

# 457
  • Стара Загора
Здравейте, може ли да ми препоръчате хотел, в който децата се настаняват безплатно до 15 год. Ние сме с две деца - близнаци, които  юни месец ще направят 14 години.
Здравейте, хотелите от веригата Ефталия в Алания отговарят на вашето изискване. Деца се водят до 14,99 години. Ние сме с резервация за Ефталия Вилидж за края на август. Ако нещо друго ви интересува питайте.

# 458
Здравейте, хотелите от веригата Ефталия в Алания отговарят на вашето изискване. Деца се водят до 14,99 години. Ние сме с резервация за Ефталия Вилидж за края на август. Ако нещо друго ви интересува питайте.

Ще очакваме подробен коментар след почивката, набелязала съм го за другата година.

# 459
Viliianka от коя агенция е тази оферта?

Емералд, но свърши.

# 460
Здравейте, може ли да ми препоръчате хотел, в който децата се настаняват безплатно до 15 год. Ние сме с две деца - близнаци, които  юни месец ще направят 14 години.

Къде в Турция искате да почивате?
В Анталия освен Ефталиите, в които децата наистина са безплатно, намаления за деца до 14,99 дават всички хотели от веригата Делфин, всички хотели от веригата Лимак,  Port nature luxury. Не са само тези, има още 5-6, но трябва да се разтърся, а нямам време.

Моят съвет е да търсите изгодна цена, а не обезателно намаления за деца. Имала съм случай да получа една й съща цена от хотел, който счита децата за деца, само когато са до 9,99 год. и хотел, който уж дава намаление на деца до 15,99 год. И това в един и същи район, една и съща категория и клас хотели.

# 461
  • Пловдив
Здравейте, първо да благодаря за полезната тема Simple Smile страхотни сте!От скоро следя темата и се опитах да потърся, но не намерих мнения за Side La Grande Resort & Spa, някой има ли впечатления?
Предварително благодаря!

# 462
  • София

Аз бакшиши не оставям.То ако започнеш да оставяш почивката ще ти излезе златна.Те навсякъде имат чинийки за пари.Явно при тях това си е традиция.Единствено съм давала пари на едно момче пиколо което ни показа стаята и ни помогна с багажа защото имаше да се лутаме .Иначе турците съм виждала да дават но от другите националности не.
Славейче, 10 долара са 15лв. Калкулирай си ги предварително в цената на почивката и всичко ще е ОК.  А хората работещи в хотелите в Турция заслужават тази благодарност. Като пчелички са.
Затова и предварително от тук съм си взел 50-60 банкноти по 1 долар.
И на всички оставям Simple Smile
Като започна от шофьора на колата, ако трансфера ни е от хотела. След това на пиколото на входа, което сваля куфарите от колата и ги внася.
В хотелите в Анталия, в които ходим е почти абсурд да те оставят да си внесеш куфара през главната врата, особено в светлата част на деня и във времето между 8 и 19часа. През нея минаваш, за да ти поднесат напитка и лакомство за добре дошъл Simple Smile
След това на пиколото, което ти отнася куфарите до стаята.
След това на камериерката в стаята.
На сервитьорите в ресторанта, за да са напитките точно това, което искаме. И преди да сме си взели храната те вече ни чакат ледено изстудени.
След това на барманите в баровете, в които най-често ходим през деня и на сервитьорите в баровете вечерта. Защото и в най-високите класове хотели ако не кажеш точно марката на напитката, която искаш ще ти донесат турския еквивалент.
А пък разлика има Grinning Да не говорим, че в по-късните часове марковите напитки привършват, а за мен винаги има, ама не заради сините ми очи, а заради зелените пари Simple Smile
И на края на почивката за 12-14 дни се оказва, че съм дал около 50-60 долара, тоест няма дори и 100 лв., и нито веднъж не съм се оплакал от обслужването в хотелите Peace

# 463
Здравейте, първо да благодаря за полезната тема Simple Smile страхотни сте!От скоро следя темата и се опитах да потърся, но не намерих мнения за Side La Grande Resort & Spa, някой има ли впечатления?
Предварително благодаря!

Изберете друг хотел.

# 464
  • Пловдив
Роже това ти харесва.Това правиш.Всеки си решава.За 100лв предпочитам да взема нещо на близките ми.А и не държа да ме обслужват на масата.Алкохол не пием така ,че ни е все тая дали е марков или не.И не държа да ме запомня персонала.

Общи условия

Активация на акаунт