На море в Турция- тема 50

• 112 015
  • 756
  •   1
Отговори
# 465
  • Козлодуй
Не е само до алкохола....ще получиш някоя друга изненадка. Ще те зарадват с нещо специално за теб приготвено и т.н.
Опитай и ще видиш Wink

# 466
  • Пловдив
Хехе освен да ме изненадат с някоя свинска пържола.

# 467
Ние до сега сме оставяли, когато ни носят куфарите. За камериерките въобще не се бях сетила, признавам си.
Миналата година ни падна една играчка от терасата на покрива на кафенето, едно от момчетата ни я свали и му дадохме бакшиш, разбира се.

Ей, до нашата почивка остана около месец вече и нямам търпение вече 😊

# 468
  • София
Роже това ти харесва.Това правиш.Всеки си решава.За 100лв предпочитам да взема нещо на близките ми.А и не държа да ме обслужват на масата.Алкохол не пием така ,че ни е все тая дали е марков или не.И не държа да ме запомня персонала.

Славейче, права си, че всеки си решава Simple Smile
Ако не се лъжа Вие щяхте да почивате в Адалия Елит Лара.  Заради високата категория на хотела там в основните ресторанти нямаш достъп до бар, освен чрез сервитьор. Тоест не можеш да отидеш при барман на бюфет и сам да си вземеш за масата каквото и да е . Дори и айрян, и сок ако искаш да пиеш ще трябва да ти ги донесе сервитьора Simple Smile
Между другото там работи едно момиче сервитьорка, която миналата година работеше в Аска Лара. Казва се Сьонгюл. Можеш да и изпратиш поздрави от мен и те ще бъдат с равностойността на неколкократно оставен голям бакшиш Peace

# 469
  • Пловдив
Благодаря,Роже за информацията.

Последна редакция: чт, 03 май 2018, 19:57 от slavei4e

# 470
Освен Славейче има ли някой друг там в началото на юни, да се запознаем?

# 471
Скрит текст:
Хотела е прекрасен наистина, влюбих се Simple Smile Но, оказва се началото на юни отпада за нашата почивка, така че ни остава да гледаме за началото на септември Sad Ако отново ми препоръчате нещо подходящо до 2000 лв без транспорта ще съм ви благодарна!

Здравейте на всички! Първо искам да благодаря за полезната информация, която споделяте Simple Smile Тъй като сме на път да се разминем с почивката ни в Турция тази година бих искала да помоля за малко помощ и съвет. Семейство сме с две деца, едното на 7г., другото бебе. Евентуално с нас ще пътува още едно семейство. Бюджета ни е до около 2000лв. Бях се спряла на Aska Lara, но тъй като не се наканихме на време цените се повишиха доста и вече не знам дали ще успея да харесам някой сносен хотел, още повече, че останалата част от компанията взе да се разубеждава... Обмислях за вариант със собствен транспорт (кола - но не се одобри) или с кола до Истанбул и от там полет до Анталия. Насочили сме се уж за септември - преди да започне учебната година, но при възможност бихме пътували и началото на юни.
Ако някой може да ме насочи към някой хубав вариант/ хотел в района на Анталия, който да е чист, да има забавления за децата (но не държим на всяка цена на аквапарк и т.н.) в рамките на този бюджет ще съм безкрайно благодарна!

Здравейте!
Препоръчвам ви, хотел Роял Сегинус в Лара-Анталя.
Съвсем нов хотел, открит миналата година. Ултра ол.
За началото на юни, за 1 седмица ще ви струва 1015 евро.
Луна парк, аква също....
За по подробна информация:

http://www.royalseginus.com/EN/

В началото на септември е по-скъпо, отколкото през юни, така че едва ли ще се намерят хотели близо до летището.
Едни от най-хубавите хотели на тази цена са от веригата Delphin в Алания и по-специално Delphin Deluxe и Delphin Botanik.  За тази цена това вероятно е най-добрия вариант от гледна точка на качеството. Плюсовете са, че има лунапарк, който не се заплаща допълнително, храната е много добра, обслужването е отлично, Ботаник има прекрасен миниклуб и много пързалки, анимацията е по-добра, отколкото в повечето хотели. Минусите са, че са на 90 км от летището и че плажът е чакъл. Минусите естествено се компенсират от по-ниската цена. До сега не съм чела отрицателно мнение от българи за двата хотела. Всъщност не само българите го харесват. Руснаците са включили  Delphin Deluxe в топ 100 на хотелите по света за 2017 г., в Трипадвайзър 70% са го определили като отличен хотел, в Холидейчек има оценка 5,7 от 6, с което могат да се похвалят само най-добрите.
Леле каква реклама им направих Blush Личи си, че имам слабост към тях. Преди много години се престраших да почивам в Delphin Deluxe, след като преди това няколко лета се дърпах и не исках дори да чуя за него. Обаче толкова много ни хареса, че почнахме да обикаляме наред всички Делфини.
Надявам се esstela да ме подкрепи с някой суперлатив за Ботаник, че иначе ще ме заподозрете, че правя реклама Grinning

На цена до 2000 лв. може да се намери Side Crown Palace. Плюсовете са, че е по-евтин от Делфините, че е по-близо до летището (около 65 км), че има много хубав плаж, че има по-съвременен интериор и че за цената си предлага добро качество на услугата. Минусът е, че е на втора линия и че е с много малка територия. До него е Side Crown Charm Palace от същата верига. За него важи същото.

В момента има промоционални цени за Aydinbey Famous Resort в Боазкент, който е подрайон на Белек. Добър хотел, на 45-50 км от летището, на брега. Минусите са, че плажът в Боазкент не е добър и че територията е малка. Но пък за тази цена, толкова близо до летището е доста добра оферта. От същата верига има хотел и в Сиде, на няколкостотин метра от Side Crown Palace, в подрайон Евренсеки. Там плажът е страхотен, най-добрия в Анталия въобще. Дебнете за намаления там, ще е много добро попадение.

С това изчерпах хотелите на тази цена, които си заслужават и които са на югоизток от Анталия. Сега ще ви разходя на югозапад - в Кемер Simple Smile С посоките трудно се оправям, така че не се смейте много, ако греша.

Crystal Aura Beach - част от веригата Кристъл, която предлага добри почивки на добри цени (имам чувството, че това го пиша за десети път в тази тема). На около 50 км от летището, но се минава през града Анталия и трафикът може да бъде натоварен и да отнеме повече време. Хубаво е хотелчето, има основни сгради, има и къщички. Не много голяма територия, но красива. Плажът е типичен за Кемер - главно чакъл. От същата верига, на същата цена има и хотел в Боазкент -  Crystal Paraiso Verde. И той не е лош. В Кемер има още два хотела, които може би са на подобни цени, а съвсем накрая на Сиде е Crystal Admiral, който също се вмества в бюджета ви.
Преди десетина страници коментирахме Kimeros Park - много добър вариант. На около 40-45 км от летището, тип холидей вилидж, с голяма територия, красива природа, бистра морска вода. В момента има промоционална оферта от 3 до 10 септември 2135 лв. за 2DBL+2CHD.

Част от хотелите, които предложих също са с промоционални цени за този период и могат да се променят във всеки един момент.
Безкрайно благодаря за подробната информация и отделеното време!

Последна редакция: сб, 05 май 2018, 10:44 от bubanka

# 472
Бакшишите много пъти сме ги обсъждали и винаги стигаме до заключението, че и с тях и без тях обслужването е на  ниво.
Обаче като гледат да те предразположат с някакви глезотийки, с лекота и от сърце им оставям.
Имаше един сервитьор в Роял Уингс, който първата вечер ни заговори, запомни, че предпочитаме да седим на диванче, запомни какво пием и всяка вечер като ни видеше на прага на ресторанта, ни намираше хубава маса, въпреки че бяха кът, а празните чаши се сменяха с пълни, без дума да споменем. Няма как да не се почувстваме добре, защото това е персонално внимание към нас. С кеф му оставяхме пари.
В Делфините вечер в амфитеатъра разнасят с табла питиета - минават по редовете и раздават бира и безалкохолни. Един от сервитьорите, който през деня разнася около басейните питиета, запомни че майка ми пие винаги един и същи коктейл и няколко пъти й донесе лично на нея. Представете си табла пълна с чаши с бира и един коктейл, специално за нея.
Имам запас от подобни истории. Аз винаги се впечатлявам страхотно, но не защото не съм срещала подобно отношение, а защото се кефя максимално на всичко хубаво. А то е много. Интересното е, че когато разказвам на приятели, които не са били в Турция, ме гледат с абсолютно недоверие. Simple Smile

Леле, прочетох си коментара току-що и открих толкова грешки, колкото и малката ми дъщеря не прави. Ще вземат да ме изтипосат в темата за правописните грешки, да ми се смее целия форум Grinning Почвам да поправям Simple Smile

Последна редакция: чт, 03 май 2018, 22:38 от Мaрги

# 473
M_e_r, Забравих вчера да напиша, че някои хотели предлагат трансфер от летището на съвсем прилични цени, някои дори осигуряват безплатен транспорт. Делфините в Алания мисля, че правиха безплатен. Така че не се стряскайте от многото километри, защото това не значи обезателно много пари за трансфер.

# 474
Бакшишите много пъти сме ги обсъждали и винаги стигаме до заключението, че и с тях и без тях обслужването е на  ниво.
Обаче като гледат да те предразположат с някакви глезотийки, с лекота и от сърце им оставям.
Имаше един сервитьор в Роял Уингс, който първата вечер ни заговори, запомни, че предпочитаме да седим на диванче, запомни какво пием и всяка вече като ни видише на прага на ресторанти, ни намираше хубава маса, въпреки, че бяха кът, а празните чашите се сменяха с пълни, без дума да споменем. Няма как да не се почувстваме добре, защото това е персонално внимание към нас. С кеф му оставяхме пари.
В Делфините вечер в амфитеатъра разнасят с табла питиета - минават по редовете и раздават бира и безалкохолни. Един от сервитьорите, който през деня разнася около басейните питиета, запомни че майка ми пие винаги един и същи коктейл и няколко пъти й донесе лично на нея. Представете си табла пълна с чаши с бира и идин коктейл, специално за нея.
Имам запас от подобни истории. Аз винаги се впечатлявам страхотно, но не защото не съм срещала подобно отношение, а защото се кефя максимално на всичко хубаво. А то е много. Интересното е, че когато разказвам на приятели, които не са били в Турция, ме гледат с абсолютно недоверие. Simple Smile

Марги , с две ръце подкрепям казаното от теб . Почивала съм само две поредни години по Анталийското море но мога да кажа , че всичко е както го описваш . И съответно никой не ни вярва . Миналата година бяхма в Granada Luxury - Аланя и  от втората вечер нас ни чакаше запазена маса с две чаши вино и запалена свещ , сервитьора някакси си ни хареса пръв и после ние него ,  а към дъщеря ми през цялото време се обръщаше  със  принцес  на турски , е как да не даваш бакшиш . До края на престоя все едно бяхме вип гости . Тази година пак сме в Анталия - Белек  отново в Granada , дано да върнем доволни , щастливи , дебели и почернели .

Последна редакция: сб, 05 май 2018, 10:45 от bubanka

# 475
  • Варна
Марги,подкрепям те напълно за Делфините,макар да съм била само в  Империал,предполагам цялата верига ще е с високо качество на храна,обслужване и екстри.Ще ви разкажа какво ми се случи в този прекрасен хотел.Първо от летището ни посрещнаха с букет цветя и студена вода.Хартията на букета беше цялата изписана с името на посрещащата агенция,това го споменавам,защото всички ни гледаха все едно Ердоган и компания са им в хотела.Пристигаме и директно на рецепция за стая,платили сме си за стандартна такава.Обяснявам въодушевено на кръстницата ми,колко съм щастлива,че осъществявам мечтата си да почивам тук и да се повозя на стъклените асансьори.Момчето от рецепция ми казва : Вие знаете ли къде ще ви настаним ?...Аз казвам,все ми е тая,нали съм тук.Той пак повтаря по-развълнуван и от мен и ми казва , елате с мен.Тръгваме по едно коридорче,без да използваме прекрасните асансьори за мой ужас.Стигаме до стаята,вратата се отваря,става течение и пердетата се развяха и разкриха два шезлонга и лично басейнче,иде реч за корпус Лагуна.Да не ви разказвам как крещях от кеф и колко изненадана бях,защото не очаквах така да изглежда стандартна стая,това беше подарък от агенцията,с която пътувам и съответно посрещащата такава,бяха ни настанили в най-луксозната част от хотела.После отидохме да пием по кафе,докато стане време за обяд,че пътувахме от два през нощта.Сядаме в заведението и изведнъж пристига симпатично момиче на ролери с два коктеила,казвам , че не сме поръчвали,а тя ми вика,ама това е комплимент от бармана.В ресторанта ни правеха рози от салфетки,винаги ни намираха по-хубава маса и задължително далеч от истеричните рускини,това първия ден,още ошашавени,даже и за бакшиш не се бях сетила да дам,та така,вярно е ,Марги,класа са си Делфините и нямат нищо общо с Ефталиите,както небезизвестния Петров ги беше сравнил.

# 476
Ех, кои са тези агенции, които срещу стандартна стая ти дават ...вила с басейнче? Много невероятно ми изглежда  Rolling Eyes..

# 477
Марги,подкрепям те напълно за Делфините,макар да съм била само в  Империал,предполагам цялата верига ще е с високо качество на храна,обслужване и екстри.Ще ви разкажа какво ми се случи в този прекрасен хотел.Първо от летището ни посрещнаха с букет цветя и студена вода.Хартията на букета беше цялата изписана с името на посрещащата агенция,това го споменавам,защото всички ни гледаха все едно Ердоган и компания са им в хотела.Пристигаме и директно на рецепция за стая,платили сме си за стандартна такава.Обяснявам въодушевено на кръстницата ми,колко съм щастлива,че осъществявам мечтата си да почивам тук и да се повозя на стъклените асансьори.Момчето от рецепция ми казва : Вие знаете ли къде ще ви настаним ?...Аз казвам,все ми е тая,нали съм тук.Той пак повтаря по-развълнуван и от мен и ми казва , елате с мен.Тръгваме по едно коридорче,без да използваме прекрасните асансьори за мой ужас.Стигаме до стаята,вратата се отваря,става течение и пердетата се развяха и разкриха два шезлонга и лично басейнче,иде реч за корпус Лагуна.Да не ви разказвам как крещях от кеф и колко изненадана бях,защото не очаквах така да изглежда стандартна стая,това беше подарък от агенцията,с която пътувам и съответно посрещащата такава,бяха ни настанили в най-луксозната част от хотела.После отидохме да пием по кафе,докато стане време за обяд,че пътувахме от два през нощта.Сядаме в заведението и изведнъж пристига симпатично момиче на ролери с два коктеила,казвам , че не сме поръчвали,а тя ми вика,ама това е комплимент от бармана.В ресторанта ни правеха рози от салфетки,винаги ни намираха по-хубава маса и задължително далеч от истеричните рускини,това първия ден,още ошашавени,даже и за бакшиш не се бях сетила да дам,та така,вярно е ,Марги,класа са си Делфините и нямат нищо общо с Ефталиите,както небезизвестния Петров ги беше сравнил.
Да не сте били  младоженци?

# 478
  • Варна
Напълно вероятно е,защото си го преживях.
И не,не сме били младоженци,отидох с кръстницата си.
Младоженци бяхме в Рояла и в Кефалука.
Милион пъти повтарям и потретвам да четете,в буквалния смисъл,не просто от горе.Всички , които пътуват със същата агенция и са съфорумци,могат да потвърдят за страхотното обслужване,със сигурност знам,че Лора и Атмосфер са едни от тях.

# 479
  • Пловдив
Агенцията да не е Travel Season?Която работи с подбрани платежоспособни клиенти.

Общи условия

Активация на акаунт