Кюретаж и забременяване след това - тема 78

• 52 643
  • 756
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте, аз от много време не съм писала тук. Имах нужда да си почина малко и да не мисля толкова. Но и бебе не стана вече година и 3месеца след аборта. Уж всичко е наред, но няма бебе. Сега по настояване на М опитахме инсеменация на естествен цикъл. Лекарката беше доста позитивна та и аз и чак се плаща дали не влагам прекалено много надежди. Но спомена за тръбите защо не са изследвани и започнах да се панирам днес ами ако има проблем с тръбите след аборта? Cold Sweat
Освен това като забременях някъде от ден 15зърната ме боляха много и сега се панирам дали ако нямам този еднакъв признак значи не е станало. А и се оказа, че съм с много ранна овулация. IUI беше на ден 11. На 10ден фоликул имаше сутринта 18мм... Ние винаги почваме опити от 11-12ден...защото цикъла ми е 28-30дни.Та съм тук малко за подкрепа и кураж. И толкова се зарадвах като видях колко бебета има нови в тази една година. Честито на всички.

# 136
Русалке , дано да е успешна! Наръсвам те здраво с прашец  и да ти е на късмет!
И да има ,и да няма симптоми, това нищо не значи .Б са различни.
Изчакай си датата на МЦ и размахай двете чертички !

Последна редакция: сб, 14 апр 2018, 10:28 от estela

# 137
  • София
Русалка, стискам палци да стане.
Но се изумявам коя е докторката която прави инсеминация без проверка на тръбите...
Хубаво че си разбрала, че имаш ранна овулация. Тя може да се следи и с тестове за овулация в домашни условия.
Стискам палци да не се налага!

# 138
Ами на мен 3 поредни месеци ми правиха стимулация без проверка за тръбите, сегашния док се изуми при моята възраст, това можело съвсем да ми изтощи Я. А бе какво да говоря

# 139
Здравей, Русалке! Напълно те разбирам за притеснението, и при мен вече 11 месеца опити след К са без успех. Аз правих и ЦС, всичко е наред, но може би понякога нашите очаквания и надежди не съвпадат като време с това, което е писано... Стискам палци опитът да е успешен и това да е месецът, който си е избрало твоето бебче Simple Smile Иначе моята Ову също е на 11-12 ден, а цикълът ми е около 27,28 дни. Просто лутеалната фаза е по-дълга, което не мисля че е проблем. Успех и ще чакаме да ни зарадваш!

# 140
Мерси момичета за подкрепата. Дано да стане този път. Тук в Чехия това е четвърта лекарка, която сменям. И до сега никой не каза нищо за тези тръби. Само щом си била бременна значи това е ок. И сега тази се смени точно за инсеменация та. И каза ама може и да има проблем. Ако не стане ще ги видим. Но и при мен искаха стимулация с клостилбегит, но аз отказах за сега. Иначе за овулацията аз бях правила тестове но пак от 11ден и никога не е показвал и се отказах . А в месеца, в който забременях като върнах календара наистина сме правили опити от 9до 13ден само и аз за това бях изненадана, че е станало тогава.

# 141
След колко дни се нормализира базалната температура след кюретаж (missed abort в 12г.с.), вече ми е 36 ден от абразиото, а температурата ми (от няколко дни я меря) е 37.1 градуса и не мога да разбера от настинка ли е (защото и кашлям) или има нещо общо със свършилата вече бременност?

# 142
След колко дни се нормализира базалната температура след кюретаж (missed abort в 12г.с.), вече ми е 36 ден от абразиото, а температурата ми (от няколко дни я меря) е 37.1 градуса и не мога да разбера от настинка ли е (защото и кашлям) или има нещо общо със свършилата вече бременност?
никога не съм я мерила и не мога да кажа. Вие всъщност правите ли опити, защото щях да предложа да направиш тест, но дали се е изчистило предното ЧХГ, иначе в темата има и доста забременели веднага след К, според мен на лекар, ако няма Ц, вече той ще прецени

# 143
Пуснах си ЧХГ на 14-тия ден след кюретажа и беше паднало до нормите като за небременни....истината е,че и не сме се пазили,но пък нямам никакви симптоми нито като да ми идва Ц.,нито да съм бременна(гърдите са ми безболезнени и меки така да се каже)...най-вероятно е настинка..макар и да ми се иска да е друго..

# 144
monamour на мен 2 пъти са ми правили К в Селена и двата пъти предварително ми дадоха  хапче за отпускане на шийката. На теб не ти ли дадоха предварително?
Здравей, не не са. Беше 1 млада лекарка, направиха ми изследвания и директно ме упоиха и като ме събуди ми каза, че не успяла да разшири до край шийката... Ужасно беше, след това започнах и да кървя..
Момичета, днес е 9ти ден от К. още ми зацапва през деня по малко, бледо розова кръв. До кога е нормално и мога ли според вас да започна да пия Геритамин и Герисан?

# 145
  • Sofia
monamour, напълно нормално е! Аз кървях 12 ,13 дни след К и АГ каза ,че  не е проблем, даже ходих на преглед преди първия Ц и всичко беше ок! Можеш да пиеш Геритамин, даже е препоръчително ! Успех 😘

# 146
И аз кървях доста дълго около14 дни...не е проблем даже казаха ,че е добре,означавало , че не си престъргана и се чисти лигавицата от самосебе си...
Аз още от първия ден започнах всички добавки за лигавица (от темата за добавките на Денис) и на 14-тия ден на контролния преглед имах лигавица 10мм.,док. каза, че е перфектно възстановена (мисля,че е благодарение на добавките).

# 147
Моничета, малко се скрих от всички теми и статии за аборти, исках да се отърся...е, четях ви от време на време. Та....на мен ми дойде Ц, и за щастие с него се е изчислила напълно и матката / имаше задържано нещо в нея, за което не се установи точно какво/-и сега съм много хепи Wink Simple Smile АГ каза, че всичко изглежда наред и от другия месец да започваме опитите. Заяви, че се е възстановила лигавицата,матката е добре , но на въпроса защо не от този месец, само повтори от другия започвайте. Знам, че не е много един месец, но някак си искам да започнем, пък когато стане /и предния път не стана бързо/. Вие какво мислите? /Аборта беше в 12 седмица заради малформации на плода./ Вие кога подновихте опитите?

# 148
  • София
Вайс, браво че всичко се е изчистило.

При мен К беше в 12+6. Лигавицата се беше възстановила още на следващия месец, но казаха да изчакаме 2-3 месеца поне. И дължината на Ц (съответно и хормоните) се регулира на 3 месец.

# 149
Здравейте момичета, скоро не съм писала, но ви чета редовно. Искам да споделя през какви изследвания минавам сега, за да помогна на тези които се лутат.
На 4.04 пуснах изследване за тромбофилия в Геника и излезна че съм с носителство на алел +505 G/G  в TAFI гена, което предразполага към спонтанни аборти. Док каза, че при следваща Б задължително ще съм на инжекции (не каза какви, но се надявам скоро да разбера).
На 16.04 пуснахме микробиология и разширен пакет за микоплазма, уреаплазма и хламидии. Всичко е отрицателно с изключение, че имам Ureaplasma urealyticum и Gardnerella vag.
Изписа ми АБ, интимни гелове и пробиотик. И двамата с мм ще се лекуваме.
Доколкото разбрах уреаплазмата е предпоставка за спонтанни аборти и БХ, така че съветвам, който не е правил такива изследвания и все още се лута в омагьосания кръг, да ги направи. Разходи са, но все пак всички тук се надяваме на една спокойна и успешна бременност.
На нас сега ни предстои лечение и се надявам следващия месец да е успешен!
Извинявам се, ако изказвам мнение без някой да ми го е искал, но ще се радвам, ако помогна на някой.
Успех на всички ❤

Общи условия

Активация на акаунт